🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
MonChoutaart met appel, kaneel en hazelnoot

MonChoutaart met appel, kaneel en hazelnoot

Dit recept is van: Bakken.nl team

monchoutaart met appel kaneel en hazelnoot
MonChoutaart met appel, kaneel en hazelnoot
Info Benodigdheden Stappen

Een klassieke MonChoutaart op andere wijze, met lekker vers fruit en karamel. Heerlijke smaken van appel, kaneel en hazelnoten!

30 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Appel Kaneel Noten MonChou Zonder oven Taart
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    90 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Hazelnoten
    100 g
    Hazelnoten
  • Appel
    5 Stuk(s)
    Appel
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)

 

  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    40 g
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Hakmolen
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Schilmesje
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapier van de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak).

2. Maak een kruimelbodem

Smelt een deel van de roomboter (80 g) op laag vuur in een pannetje. Hak intussen de hazelnoten (80 g) fijn met een hakmolen of keukenmachine.

Neem de pan van het vuur met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de fijngehakte hazelnoten toe.

Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan.

De bodem druk je het beste aan met de achterkant van een lepel!

3. Appelmengsel bereiden

Snijd de appels (5 stuks) in blokjes en bak deze in een kleine klontje roomboter (10 g) bruin.

Voeg als de appels bruin zijn de suiker (3 el) toe en laat even karamelliseren.

Schep de appels uit de pan en laat afkoelen.

4. Meng je MonChoutaartmix

Klop in een kom de MonChou (200 g) in 1 minuut glad.

Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en mix - met de mixer op de laagste stand - tot een gladde massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) en de kaneel (2 tl) toe en klop 1,5 minuut tot een egale massa. Griet dit mengsel over de kruimelbodem. Laat dit geheel minimaal 2 uur in de koeling opstijven.

5. Top je taart

Doe de hazelnoten (20 g) op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Doe suiker (150 g) en water (40 g) in een pan en laat deze smelten (niet roeren!).

Als de kleur van de karamel naar je zin is, giet deze dan uit over de hazelnoten op het bakpapier. Liefst zo dun mogelijk.

Verdeel het appelmengsel over de taart.

Laat de karamel eerst goed afkoelen en verkruimel deze dan in de hakmolen of met een deegroller. Strooi deze hazelnootkaramel, vlak voor het serveren, royaal over de taart.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.