Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapier van de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak).
Smelt een deel van de roomboter (80 g) op laag vuur in een pannetje. Hak intussen de hazelnoten (80 g) fijn met een hakmolen of keukenmachine.
Neem de pan van het vuur met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de fijngehakte hazelnoten toe.
Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan.
De bodem druk je het beste aan met de achterkant van een lepel!
Snijd de appels (5 stuks) in blokjes en bak deze in een kleine klontje roomboter (10 g) bruin.
Voeg als de appels bruin zijn de suiker (3 el) toe en laat even karamelliseren.
Schep de appels uit de pan en laat afkoelen.
Klop in een kom de MonChou (200 g) in 1 minuut glad.
Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en mix - met de mixer op de laagste stand - tot een gladde massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) en de kaneel (2 tl) toe en klop 1,5 minuut tot een egale massa. Griet dit mengsel over de kruimelbodem. Laat dit geheel minimaal 2 uur in de koeling opstijven.
Doe de hazelnoten (20 g) op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Doe suiker (150 g) en water (40 g) in een pan en laat deze smelten (niet roeren!).
Als de kleur van de karamel naar je zin is, giet deze dan uit over de hazelnoten op het bakpapier. Liefst zo dun mogelijk.
Verdeel het appelmengsel over de taart.
Laat de karamel eerst goed afkoelen en verkruimel deze dan in de hakmolen of met een deegroller. Strooi deze hazelnootkaramel, vlak voor het serveren, royaal over de taart.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.