Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met appel kaneel en hazelnoot

Een klassieke MonChoutaart op andere wijze met lekker vers fruit en karamel. Heerlijke smaken van appel, kaneel en hazelnoten!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapier.

Maak een kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 80 g roomboter

    • 80 g hazelnoten

    Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Hak intussen de hazelnoten fijn met een hakmolen of keukenmachine.

  2. Stap 3

    Neem de pan van het vuur met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de fijngehakte hazelnoten toe.

  3. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan.

    Aandrukken van de bodem lukt het best met de bolle kant van een lepel

Appelmengsel bereiden

  1. Stap 5

    • 5 appels

    • 10 g roomboter

    Snijd de appels in blokjes en bak deze in een klein klontje roomboter bruin.

  2. Stap 6

    • 3 el suiker

    Voeg als de appels bruin zijn de suiker toe en laat even karameliseren.

  3. Stap 7

    Schep de appels uit de pan en laat afkoelen.

Meng je MonChoutaartmix

  1. Stap 8

    • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

    Klop in een kom de monchou in 1 minuut glad.

  2. Stap 9

    • 100 ml water

    Voeg het water en de taartmix toe en mix - met de mixer op de laagste stand - tot een gladde massa.

  3. Stap 10

    • 250 ml slagroom

    • 2 tl kaneel

    Voeg de ongeklopte slagroom en de kaneel toe en klop 1,5 minuut tot een egale massa. Griet dit mengsel over de kruimelbodem. Laat dit geheel minimaal 2 uur in de koeling opstijven.

Top je taart

  1. Stap 11

    • 20 g hazelnoten

    Doe de hazelnoten op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  2. Stap 12

    • 150 g suiker

    • 40 g water

    Doe suiker en water in een pan en laat deze smelten (niet roeren!).

  3. Stap 13

    Als de kleur van de karamel naar je zin is, giet deze dan uit over de hazelnoten op het bakpapier. Liefst zo dun mogelijk.

  4. Stap 14

    Verdeel het appelmengsel over de taart.

  5. Stap 15

    Laat de karamel eerst goed afkoelen en verkruimel deze dan in de hakmolen of met een deegroller. Strooi deze hazelnoot karamel, vlak voor het serveren, royaal over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.