Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart met appel, kaneel en hazelnoot

MonChoutaart met appel, kaneel en hazelnoot

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. monchoutaart met appel kaneel en hazelnoot
Item 1 of 1
MonChoutaart met appel, kaneel en hazelnoot
info
Benodigdheden
Stappen

Een klassieke MonChoutaart op andere wijze, met lekker vers fruit en karamel. Heerlijke smaken van appel, kaneel en hazelnoten!

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsKaneelNotenMonChouZonder ovenTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    90 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Hazelnoten
    100 g
    Hazelnoten
  • Appel
    5 Stuk(s)
    Appel
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)

 

  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    40 g
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Hakmolen
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Schilmesje
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapier van de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak).

2. Maak een kruimelbodem

Smelt een deel van de roomboter (80 g) op laag vuur in een pannetje. Hak intussen de hazelnoten (80 g) fijn met een hakmolen of keukenmachine.

Neem de pan van het vuur met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de fijngehakte hazelnoten toe.

Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan.

De bodem druk je het beste aan met de achterkant van een lepel!

3. Appelmengsel bereiden

Snijd de appels (5 stuks) in blokjes en bak deze in een kleine klontje roomboter (10 g) bruin.

Voeg als de appels bruin zijn de suiker (3 el) toe en laat even karamelliseren.

Schep de appels uit de pan en laat afkoelen.

4. Meng je MonChoutaartmix

Klop in een kom de MonChou (200 g) in 1 minuut glad.

Voeg het water (100 ml) en de taartmix toe en mix - met de mixer op de laagste stand - tot een gladde massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) en de kaneel (2 tl) toe en klop 1,5 minuut tot een egale massa. Griet dit mengsel over de kruimelbodem. Laat dit geheel minimaal 2 uur in de koeling opstijven.

5. Top je taart

Doe de hazelnoten (20 g) op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Doe suiker (150 g) en water (40 g) in een pan en laat deze smelten (niet roeren!).

Als de kleur van de karamel naar je zin is, giet deze dan uit over de hazelnoten op het bakpapier. Liefst zo dun mogelijk.

Verdeel het appelmengsel over de taart.

Laat de karamel eerst goed afkoelen en verkruimel deze dan in de hakmolen of met een deegroller. Strooi deze hazelnootkaramel, vlak voor het serveren, royaal over de taart.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.