Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart met banaan en karamel

MonChoutaart met banaan en karamel

Dit recept is van: Danna

  1. monchou taart met banaan en caramel
Item 1 of 1
MonChoutaart met banaan en karamel
info
Benodigdheden
Stappen

Een klassieke MonChoutaart met zo'n heerlijke kandijkoekjesbodem, hemels gecombineerd met banaan. Gedecoreerd met heerlijke knapperige zelfgemaakte karamel met amandelschaafsel en sesamzaadjes.

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
BanaanKaramelMonChouKandijTaartVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Margarine
    70 g
    Margarine
  • Banaan
    2 Stuk(s)
    Banaan
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  •  
    50 g
    Sesamzaad
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    40 g
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje uit het Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem (1 pak).

Smelt de margarine (70 g) in een pannetje, neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het zakje kruimelmix toe. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.

2. MonChoutaart bereiden

Snijd de bananen (2 stuks) in plakken en bekleed daarmee rijkelijk de bodem.

Klop in een kom de MonChou (200 g) in 1 minuut glad, voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix tot een gladde massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop in 1,5 minuut tot een egale massa.

Giet dit MonChoumengsel over de bodem en de bananen en laat 2 uur opstijven.

3. Karameldecoratie maken

Neem een vel bakpapier en bekleed hiermee een bakplaat of grote lage schaal. Verdeel hierover het amandelschaafsel (1 zakje) en sesamzaad (50 g).

Doe de suiker (150 g) en het water (40 g) in een pan en laat deze smelten. Als de kleur naar je zin voldoende goudbruin is, giet je de karamel liefst zo dun mogelijk uit over de nootjes op het bakpapier.

Laat de karamel afkoelen en verkruimel deze dan in de keukenmachine of met een deegroller. Strooi deze, vlak voor het serveren, royaal over de taart.

Karamel maken

Niet roeren: door licht pruttelen mengt het zich vanzelf voldoende. Door te roeren vormen zich ongewenste kristallen in de karamel.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.