Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met banaan en karamel

Een klassieke MonChoutaart met zo'n heerlijke kandijkoekjes bodem, hemels gecombineerd met banaan. Gedecoreerd met heerlijke knapperige zelfgemaakte karamel met amandelschaafsel en sesamzaadjes.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.

  2. Stap 2

    • 70 g margarine (of boter)

    Smelt de margarine in een pannetje, neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het zakje kruimelmix toe. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.

MonChou taart bereiden

  1. Stap 3

    • 2 bananen

    Snijd de bananen in plakken en bekleed daarmee rijkelijk de bodem.

  2. Stap 4

    • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

    • 100 ml water (kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou in 1 minuut glad, voeg hierna het water en de taartmix toe en mix tot een gladde massa.

  3. Stap 5

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop in 1,5 minuut tot een egale massa.

  4. Stap 6

    Giet dit MonChou mengsel over de bodem en de bananen en laat 2 uur opstijven.

Karamel decoratie maken

  1. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • 50 g sesamzaad

    Neem een vel bakpapier en bekleed hiermee een bakplaat of grote lage schaal. Verdeel hierover de nootjes.

  2. Stap 8

    • 150 g suiker

    • 40 g water

    Doe de suiker en het water in een pan en laat deze smelten. Als de kleur naar je zin voldoende goudbruin is, giet je de karamel liefst zo dun mogelijk uit over de nootjes op het bakpapier.

    karamel maken

    Niet roeren; door licht pruttelen mengt het zich vanzelf voldoende. Met roeren vormen zich ongewenste kristallen in de karamel.

  3. Stap 9

    Laat de karamel afkoelen en verkruimel deze dan in de keukenmachine of met een deegroller. Strooi deze, vlak voor het serveren, royaal over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.