Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough

Heerlijke taartjes gedecoreerd met zelfgemaakte chocoladeraat.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 taartjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg een vel bakpapier op een vlakke ondergrond zoals een dienblad. Let wel: deze ondergrond moet later ook in de koelkast kunnen.

  2. Stap 2

    Leg de bakringen op het bakpapier.

    Zelf bakringen maken?

    Maak zelf bakringen uit ronde sapflessen of yoghurtemmertjes. Snijd ze in even grote ringen en wikkel er acetaatfolie (folieband) omheen.

Maak cookie dough kruimeldeeg

  1. Stap 3

    • 70 g boter

    Klop de boter in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough

    • 10 ml water (1 el)

    Voeg de mix voor cookie dough en een eetlepel water toe en mix het kort met een mixer op de middelste stand tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.

  3. Stap 5

    Bedek de bodem van de bakvormpjes met 2/3 van het kruimeldeeg de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan. De rest van het kruimeldeeg bewaar je ter decoratie.

Maak een MonChoumengsel

  1. Stap 6

    • 2 x 100 g MonChou (uit wikkel, op kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna het water en de slagroom toe en mix het geheel een halve minuut op de laagste stand.

  2. Stap 7

    Voeg de taartmix toe aan het mengsel toe en klop dit met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 8

    Verdeel dit MonChoumengsel over de taartbodems in de bakvormpjes en strijk de taartjes, bijvoorbeeld met een mes, mooi glad.

Decoreer je MonChoutaartjes

  1. Stap 9

    Knijp het overgebleven kruimeldeeg met de hand tot een samenhangend deeg. Maak grove kruimels en strooi deze over het taartmengsel. Plaat de taartjes mét ondergrond ten minste 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  2. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Doe heet water in een kom. Leg vervolgens het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

  3. Stap 11

    Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het bubbeltjesplastic. Smeer dun uit met een plat mes en laat het glazuur uitharden.

  4. Stap 12

    Verwijder het bubbeltjesplastic van de uitgeharde chocola waarna er een chocoladeraat ontstaat. Decoreer de opgestijfde taartjes met de stukjes chocoladeraat.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.