MonChoutaart, maar dan in het klein! Heerlijke taartjes, gedecoreerd met zelfgemaakte chocoladeraat.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg een vel bakpapier op een vlakke ondergrond zoals een dienblad. Let wel: deze ondergrond moet later ook in de koelkast kunnen.
Leg de bakringen op het bakpapier.
Maak zelf bakringen uit ronde sapflessen of yoghurtemmertjes. Snijd ze in even grote ringen en wikkel er acetaatfolie (folieband) omheen.
Klop de boter (70 g) in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de bodemmix van Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough (1 pak) en wat water (1 el) toe en mix het kort met een mixer op de middelste stand tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.
Bedek de bodem van de bakvormpjes met 2/3 van het kruimeldeeg de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan. De rest van het kruimeldeeg bewaar je ter decoratie.
Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna water (300 ml) en de slagroom (250 ml) toe en mix het geheel een halve minuut op de laagste stand.
Voeg de taartmix aan het mengsel toe en klop dit met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel dit MonChoumengsel over de taartbodems in de bakvormpjes en strijk de taartjes, met een spatel of mes, mooi glad.
Knijp het overgebleven kruimeldeeg met de hand tot een samenhangend deeg. Maak grove kruimels en strooi deze over het taartmengsel. Plaats de taartjes mét ondergrond ten minste 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Doe heet water in een kom. Leg vervolgens het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het bubbeltjesplastic. Smeer dun uit met een plat mes en laat het glazuur uitharden.
Verwijder het bubbeltjesplastic van de uitgeharde chocola, zodat er een chocoladeraat ontstaat. Decoreer de opgestijfde taartjes met de stukjes chocoladeraat.