🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough

Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough

Dit recept is van: Bakken.nl

Mini monchoutaartjes met cookie dough
Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough
Info Benodigdheden Stappen

MonChoutaart, maar dan in het klein! Heerlijke taartjes, gedecoreerd met zelfgemaakte chocoladeraat.

20 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Cookie dough: uit de kom snoepen voor volwassenen MonChou Chocolade Taart Mini taartjes
4
8 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Bakring rond zonder bodem Ø8 cm
    8 Stuk(s)
    Bakring rond zonder bodem Ø8 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pan
    Pan
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Bubbeltjesplastic
    Bubbeltjesplastic
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

mini-monchou-ringen

1. Voorbereiden

Leg een vel bakpapier op een vlakke ondergrond zoals een dienblad. Let wel: deze ondergrond moet later ook in de koelkast kunnen.

Leg de bakringen op het bakpapier.

Zelf bakringen maken?

Maak zelf bakringen uit ronde sapflessen of yoghurtemmertjes. Snijd ze in even grote ringen en wikkel er acetaatfolie (folieband) omheen.

mini-monchou-bakmix mini-monchou-bodems

2. Maak cookie dough-kruimeldeeg

Klop de boter (70 g) in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de bodemmix van Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough (1 pak) en wat water (1 el) toe en mix het kort met een mixer op de middelste stand tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.

Bedek de bodem van de bakvormpjes met 2/3 van het kruimeldeeg de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan. De rest van het kruimeldeeg bewaar je ter decoratie.

mini-monchou-monchou mini-monchou-slagroommixen mini-monchou-ringvullen

3. Maak een MonChoumengsel

Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna water (300 ml) en de slagroom (250 ml) toe en mix het geheel een halve minuut op de laagste stand.

Voeg de taartmix aan het mengsel toe en klop dit met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel dit MonChoumengsel over de taartbodems in de bakvormpjes en strijk de taartjes, met een spatel of mes, mooi glad.

mini-monchou-kruimels mini-monchou-chocoglazuur mini-monchou-chocoglazuur-plastic mini-monchou-chocoglazuur-plasticlosmaken mini-monchou-honingraat

4. Decoreer je MonChoutaartjes

Knijp het overgebleven kruimeldeeg met de hand tot een samenhangend deeg. Maak grove kruimels en strooi deze over het taartmengsel. Plaats de taartjes mét ondergrond ten minste 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Doe heet water in een kom. Leg vervolgens het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het bubbeltjesplastic. Smeer dun uit met een plat mes en laat het glazuur uitharden.

Verwijder het bubbeltjesplastic van de uitgeharde chocola, zodat er een chocoladeraat ontstaat. Decoreer de opgestijfde taartjes met de stukjes chocoladeraat.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.