Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough

Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Mini monchoutaartjes met cookie dough
Item 1 of 1
Mini MonChoutaartjes met Cookie Dough
info
Benodigdheden
Stappen

MonChoutaart, maar dan in het klein! Heerlijke taartjes, gedecoreerd met zelfgemaakte chocoladeraat.

20 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
Cookie dough: uit de kom snoepen voor volwassenenMonChouChocoladeTaartMini taartjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Bakring rond zonder bodem Ø8 cm
    8 Stuk(s)
    Bakring rond zonder bodem Ø8 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Bubbeltjesplastic
    Bubbeltjesplastic
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. mini-monchou-ringen>
Item 1 of 1

1. Voorbereiden

Leg een vel bakpapier op een vlakke ondergrond zoals een dienblad. Let wel: deze ondergrond moet later ook in de koelkast kunnen.

Leg de bakringen op het bakpapier.

Zelf bakringen maken?

Maak zelf bakringen uit ronde sapflessen of yoghurtemmertjes. Snijd ze in even grote ringen en wikkel er acetaatfolie (folieband) omheen.

  1. mini-monchou-bakmix>
  2. mini-monchou-bodems>
Item 1 of 2

2. Maak cookie dough-kruimeldeeg

Klop de boter (70 g) in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de bodemmix van Dr. Oetker MonChoutaart met Cookie Dough (1 pak) en wat water (1 el) toe en mix het kort met een mixer op de middelste stand tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.

Bedek de bodem van de bakvormpjes met 2/3 van het kruimeldeeg de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan. De rest van het kruimeldeeg bewaar je ter decoratie.

  1. mini-monchou-monchou>
  2. mini-monchou-slagroommixen>
  3. mini-monchou-ringvullen>
Item 1 of 3

3. Maak een MonChoumengsel

Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna water (300 ml) en de slagroom (250 ml) toe en mix het geheel een halve minuut op de laagste stand.

Voeg de taartmix aan het mengsel toe en klop dit met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel dit MonChoumengsel over de taartbodems in de bakvormpjes en strijk de taartjes, met een spatel of mes, mooi glad.

  1. mini-monchou-kruimels>
  2. mini-monchou-chocoglazuur>
  3. mini-monchou-chocoglazuur-plastic>
  4. mini-monchou-chocoglazuur-plasticlosmaken>
  5. mini-monchou-honingraat>
Item 1 of 5

4. Decoreer je MonChoutaartjes

Knijp het overgebleven kruimeldeeg met de hand tot een samenhangend deeg. Maak grove kruimels en strooi deze over het taartmengsel. Plaats de taartjes mét ondergrond ten minste 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Doe heet water in een kom. Leg vervolgens het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het bubbeltjesplastic. Smeer dun uit met een plat mes en laat het glazuur uitharden.

Verwijder het bubbeltjesplastic van de uitgeharde chocola, zodat er een chocoladeraat ontstaat. Decoreer de opgestijfde taartjes met de stukjes chocoladeraat.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.