Bak deze heerlijke mini-flammkuchen of kleine tarte flambée. Traditioneel met spek, ui en crème fraîche. Lekker bij de brunch of bij een gezellige borrel!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 215°C / hetelucht 190°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel hierover de plakken bevroren Koopmans bladerdeeg (1 pak) en laat het deeg ontdooien.
Pel en snijd de uien (2 stuks) in dunne ringen en hak de krulpeterselie (5 takjes) fijn.
Verdeel de crème fraîche (200 ml) met de bolle kant van een lepel over het deeg. Verdeel vervolgens de uienringen en de spekreepjes (100 g) over de mini-pizza’s.
Bak de mini-flammkuchen net als pizza in ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Garneer de mini-flammkuchen met de vers gehakte peterselie. Klaar voor bij de borrel!
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.