Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini flammkuchen

Mini flammkuchen

Dit recept is van: Koopmans

  1. mini Flammkuchen
Item 1 of 1
Mini flammkuchen
info
Benodigdheden
Stappen

Bak deze heerlijke mini-flammkuchen of kleine tarte flambée. Traditioneel met spek, ui en crème fraîche. Lekker bij de brunch of bij een gezellige borrel!

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
Hartige receptenPizzaBrunchBorrelhapjesUienSpekjesHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ui
    2 Stuk(s)
    Ui
  • Krulpeterselie
    5 takje(s)
    Krulpeterselie
  • Crème fraîche
    200 ml
    Crème fraîche
  • Spekreepjes
    100 g
    Spekreepjes
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 215°C / hetelucht 190°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Verdeel hierover de plakken bevroren Koopmans bladerdeeg (1 pak) en laat het deeg ontdooien.

2. Flammkuchentopping

Pel en snijd de uien (2 stuks) in dunne ringen en hak de krulpeterselie (5 takjes) fijn.

Verdeel de crème fraîche (200 ml) met de bolle kant van een lepel over het deeg. Verdeel vervolgens de uienringen en de spekreepjes (100 g) over de mini-pizza’s.

3. Flammkuchen bakken

Bak de mini-flammkuchen net als pizza in ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Garneer de mini-flammkuchen met de vers gehakte peterselie. Klaar voor bij de borrel!

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.