Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Marmercake

Marmercake

Dit recept is van: Koopmans

  1. Marmercake
Item 1 of 1
Marmercake
info
Benodigdheden
Stappen

Zo bak je heel gemakkelijk een lekkere en luchtige marmercake. Een heerlijke combinatie van vanillecake en chocolade cake in 1. Dubbel genieten!

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
ChocoladeVanilleCakeVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    150 g
    Boter
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Marmercake
    1 Pak
    Koopmans Marmercake

Keukenspullen

  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray.

2. Cakebeslag maken

Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de marmercake mix (1 pak Koopmans Marmercake) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ½ minuut tot een glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag. Doe 3/4 van het beslag in de cakevorm en strijk het cakebeslag glad.

Voeg aan het resterende beslag 50 ml water en het zakje cacaomix toe en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit chocoladecakebeslag over het vanillecakebeslag in de cakevorm.

3. Marmer-effect maken

Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag over de lengte van de cake, ga ook goed over de bodem. Draai de cakevorm om en herhaal dit.

4. Marmercake bakken

Bak de marmercake in 60-65 minuten gaar en goudbruin.

Zet de marmercake in de cakevorm op een rooster en laat de marmercake 10 minuten afkoelen.

Haal de marmercake uit de vorm en laat de marmercake een uur op een rooster verder afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.