🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Zo bak je heel gemakkelijk een lekkere en luchtige marmercake. Een heerlijke combinatie van vanillecake en chocolade cake in 1. Dubbel genieten!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling!Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray.
Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de marmercake mix (1 pak Koopmans Marmercake) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ½ minuut tot een glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag. Doe 3/4 van het beslag in de cakevorm en strijk het cakebeslag glad.
Voeg aan het resterende beslag 50 ml water en het zakje cacaomix toe en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit chocoladecakebeslag over het vanillecakebeslag in de cakevorm.
Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag over de lengte van de cake, ga ook goed over de bodem. Draai de cakevorm om en herhaal dit.
Bak de marmercake in 60-65 minuten gaar en goudbruin.
Zet de marmercake in de cakevorm op een rooster en laat de marmercake 10 minuten afkoelen.
Haal de marmercake uit de vorm en laat de marmercake een uur op een rooster verder afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.