🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Limoncello kwarktaart met citroenrasp

Limoncello kwarktaart met citroenrasp

Dit recept is van: Annet

Kwarktaart limoncello met citroenrasp
Limoncello kwarktaart met citroenrasp
Info Benodigdheden Stappen

Een frisse, zomerse taart? Deze makkelijke limoncello-kwarktaart brengt die mooie zomers op tafel. Met echte lemon curd, limoncello en verse citroenrasp.

15 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Limoncello Citroen Kwarktaart No Bake Cocktailtaarten Lemoncurd
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
    1 g
    Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Rasp van één citroen
    Rasp van één citroen
  •  
    5 el (eetlepels)
    Lemon curd

 

  • Water (kamertemperatuur)
    325 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    75 g
    Limoncello

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 13,29
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00

Stappen

1. Bodem bereiden

Leg het velletje bakpapier (bijgesloten in het pak voor de Kwarktaart) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Rasp de schil van een hele (biologische) citroen. Smelt de boter (60 g) samen met de helft van de citroenrasp en de lemon curd (1,5 el) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

2. Kwarktaartmix met limoncello maken

Doe het water (325 ml), limoncello (75 g), de overgebleven citroenrasp (van halve citroen), magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem.

Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Goed gekoeld

Gebruik voor het beste resultaat de magere kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.