🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Leg het velletje bakpapier (bijgesloten in het pak voor de Kwarktaart) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Rasp de schil van een hele (biologische) citroen. Smelt de boter (60 g) samen met de helft van de citroenrasp en de lemon curd (1,5 el) in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (325 ml), limoncello (75 g), de overgebleven citroenrasp (van halve citroen), magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Gebruik voor het beste resultaat de magere kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.