Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Limoncello kwarktaart met citroenrasp

Een frisse zomerse taart? Deze makkelijke limoncello kwarktaart brengt die mooie zomers op tafel. Met echte lemoncurd, limoncello en verse citroenrasp.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Bodem bereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaat de rand hierop en sluit de springvorm. Rasp de schil van een hele (bio) citroen.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    • 0,5 citroenrasp

    • 1,5 el lemoncurd

    Smelt de boter samen met de helft van de citroenrasp en de lemoncurd in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Kwarktaartmix met limoncello maken

  1. Stap 4

    • 325 ml water (kamertemperatuur)

    • 500 g magere kwark

    • 75 g Limoncello

    • 3,5 el lemoncurd

    • 0,5 citroenrasp

    Doe het water, limoncello, de overgebleven citroenrasp, kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Klop het daarna op de hoogste stand in 2 ½ minuut tot een luchtige massa.

    Goed gekoeld

    Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  2. Stap 5

    Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.