Dol op limoncello? Probeer dan deze kwarktaart met limoncello! Verrassend fris van smaak, heerlijk luchtig en met de herkenbare limoncellosmaak. En helemaal fijn: de kwarktaart is eenvoudig en snel in de koelkast te bereiden. Kom in de Italiaanse sferen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maak hierop een koekbodem van lange vingers (1 pak), als er wat ruimte tussen de lange vingers over is maakt dat niet uit. Besprenkel de bodem met een beetje limoncello (10 ml).
Doe het water (150 ml) en de limoncello (150 ml, beide op kamertemperatuur) met de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de Dr. Oetker Kwartaart Citroen taartmix (1 pak) toe en meng het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het limoncello-kwarktaartmengsel over de koekbodem van lange vingers. Laat de limoncellotaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg suiker (1 el) aan de slagroom (150 ml) toe en klopt het stevig. Leg de spuitmond in de spuitzak en vul de spuitzak met de slagroom.
Verdeel 12 mooie kleine toefjes slagroom over de limoncello-kwarktaart.
Snijd 3 dunne plakken van de citroen (0,5), verdeel de plakken in 4 stukjes. Leg op elke toef een stukje citroen.