Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Limoncello kwarktaart

Het populaire Italiaanse drankje limoncello is heel erg lekker in een kwarktaart. Vier de zomer met een heerlijke limoncello kwarktaart!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Lange vingers

    • 10 ml Limoncello

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maak hierop een koekbodem van lange vingers, als er wat ruimte tussen de lange vingers over is maakt dat niet uit. Besprenkel de bodem met een beetje limoncello.

Limoncello kwarktaart maken

  1. Stap 2

    • 500 g magere kwark

    • 200 ml Limoncello

    • 250 ml slagroom

    • 200 ml water

    Doe het water en de limoncello (beide op kamertemperatuur) met de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

    Uit de koelkast

    Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Citroen

    Voeg de taartmix toe en meng het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

  3. Stap 4

    Schenk het limoncello kwarktaartmengsel over de lange vinger koekbodem. Laat de limoncellotaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Limoncello kwarktaart decoreren

  1. Stap 5

    • 150 ml slagroom

    • 1 el suiker

    Voeg een eetlepel suiker aan de slagroom toe en klopt het stevig. Leg de spuitmond in de spuitzak en vul de spuitzak met de slagroom.

  2. Stap 6

    Verdeel 12 mooie kleine toefjes slagroom over de limoncello kwarktaart.

  3. Stap 7

    • 0,5 citroen

    Snijd 3 dunne plakken van de citroen, verdeel de plakken in 4 stukjes. Leg op elke toef een stukje citroen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.