🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Kruidcake tulband met sinaasappelglazuur

Kruidcake tulband met sinaasappelglazuur

Dit recept is van: Annet

Kruidcake tulband met sinaasappel
Kruidcake tulband met sinaasappelglazuur
Info Benodigdheden Stappen

Maak eens een heerlijke kruidcake in tulbandvorm. Verrukkelijk met verse sinaasappel en zelfgemaakte sinaasappelglazuur.

15 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Sinaasappel Hazelnoten Noten Kruidcake Tulband

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Hazelnoten
    40 g
    Hazelnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Kruidcake
    1 Pak
    Koopmans Kruidcake
  • Water
    100 ml
    Water

 

  • Ei
    3
    Ei
  • Sinaasappel
    1
    Sinaasappel
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Productdetails
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Rooster de hazelnoten (40 g) in een koekenpan. Hak de hazelnoten grof. Zet de gehakte hazelnoten apart.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de tulband vorm in met boter en bestuif met bloem of gebruik een bakspray.

2. Kruidcakebeslag met sinaasappelrasp maken

Klop met de mixer de boter (75 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 eieren) in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Rasp de sinaasappel (1) boven het beslag. Voeg voorzichtig, met behulp van een spatel, de gehakte hazelnoten toe aan het beslag. Houd een klein beetje rasp en gehakte hazelnoten over voor decoratie.

Doe het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband in circa 50-55 minuten gaar.

Zet de tulband hierna in de bakvorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal daarna de tulband uit de vorm en laat de tulband minimaal een uur op een rooster verder afkoelen.

3. Maak een sinaasappelglazuur

Pers het sap van de sinaasappel uit. Meng 30 gram sinaasappelsap en de poedersuiker (150 g) tot een dikke pasta. Neem een lepel glazuur en giet dit over de bovenzijde van de tulband. De tulband moet echt afgekoeld zijn! Anders zal de glazuur smelten.

Strooi er direct de restjes gehakte hazelnoten overheen. Maak het af met het resterende rasp van een sinaasappel.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.