Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidcake tulband met sinaasappelglazuur

Kruidcake tulband met sinaasappelglazuur

Dit recept is van: Annet

  1. Kruidcake tulband met sinaasappel
Item 1 of 1
Kruidcake tulband met sinaasappelglazuur
info
Benodigdheden
Stappen

Maak eens een heerlijke kruidcake in tulbandvorm. Verrukkelijk met verse sinaasappel en zelfgemaakte sinaasappelglazuur.

15 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
SinaasappelHazelnotenNotenKruidcakeTulband

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Hazelnoten
    40 g
    Hazelnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Kruidcake
    1 Pak
    Koopmans Kruidcake
  • Water
    100 ml
    Water

 

  • Ei
    3 null
    Ei
  • Sinaasappel
    1 null
    Sinaasappel
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Rooster de hazelnoten (40 g) in een koekenpan. Hak de hazelnoten grof. Zet de gehakte hazelnoten apart.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de tulband vorm in met boter en bestuif met bloem of gebruik een bakspray.

2. Kruidcakebeslag met sinaasappelrasp maken

Klop met de mixer de boter (75 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 eieren) in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Rasp de sinaasappel (1) boven het beslag. Voeg voorzichtig, met behulp van een spatel, de gehakte hazelnoten toe aan het beslag. Houd een klein beetje rasp en gehakte hazelnoten over voor decoratie.

Doe het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband in circa 50-55 minuten gaar.

Zet de tulband hierna in de bakvorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal daarna de tulband uit de vorm en laat de tulband minimaal een uur op een rooster verder afkoelen.

3. Maak een sinaasappelglazuur

Pers het sap van de sinaasappel uit. Meng 30 gram sinaasappelsap en de poedersuiker (150 g) tot een dikke pasta. Neem een lepel glazuur en giet dit over de bovenzijde van de tulband. De tulband moet echt afgekoeld zijn! Anders zal de glazuur smelten.

Strooi er direct de restjes gehakte hazelnoten overheen. Maak het af met het resterende rasp van een sinaasappel.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.