Maak eens een heerlijke kruidcake in tulbandvorm. Verrukkelijk met verse sinaasappel en zelfgemaakte sinaasappelglazuur.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Rooster de hazelnoten (40 g) in een koekenpan. Hak de hazelnoten grof. Zet de gehakte hazelnoten apart.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de tulband vorm in met boter en bestuif met bloem of gebruik een bakspray.
Klop met de mixer de boter (75 g) zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 eieren) in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Rasp de sinaasappel (1) boven het beslag. Voeg voorzichtig, met behulp van een spatel, de gehakte hazelnoten toe aan het beslag. Houd een klein beetje rasp en gehakte hazelnoten over voor decoratie.
Doe het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband in circa 50-55 minuten gaar.
Zet de tulband hierna in de bakvorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal daarna de tulband uit de vorm en laat de tulband minimaal een uur op een rooster verder afkoelen.
Pers het sap van de sinaasappel uit. Meng 30 gram sinaasappelsap en de poedersuiker (150 g) tot een dikke pasta. Neem een lepel glazuur en giet dit over de bovenzijde van de tulband. De tulband moet echt afgekoeld zijn! Anders zal de glazuur smelten.
Strooi er direct de restjes gehakte hazelnoten overheen. Maak het af met het resterende rasp van een sinaasappel.