🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel

Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel

Dit recept is van: Francesca Kookt

Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel
Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel
Info Benodigdheden Stappen

Francesca van Francescakookt.nl: "De Kerst-MonChoutaart heeft een kandijkoekjesbodem en MonChouvulling, waar kleine stukjes fudge en chocolate chips aan zijn toegevoegd. Alleen dat is al heerlijk, maar de taart gaat echt indruk maken door de chocolade-ganachetopping en prachtige decoratie."

30 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-14 Porties
Karamel Chocolade Kerst Kerst op de taart MonChou Zonder oven Taart Thema recepten
3
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    370 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    100 g
    Dr. Oetker Chocolate Chips

 

  • Karameltoffee
    100 g
    Karameltoffee
  • Pure chocolade
    120 g
    Pure chocolade
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    1 flesje(s)
    Karamelsaus (dessertsaus)
  • Kerstchocolade (naar keuze)
    Kerstchocolade (naar keuze)
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Dr. Oetker Kerstfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Kerstfantasie

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pollepel
    Pollepel
  • Bord
    Bord

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kandijkoekjesbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit de Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem (1 pak) op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de margarine of boter (60 g) in een pannetje. Haal van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.

Je kunt de boter of margarine natuurlijk ook voorzichtig in de magnetron laten smelten.

2. MonChoutaart bereiden

Klop de MonChou (200 g) in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa.

Vervolgens schenk je de slagroom (250 ml) erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

Schep voorzichtig de Dr. Oetker Chocolate Chips (100 g) en karameltoffee (100 g, fudge in echt kleine blokjes) door het beslag.

Verdeel het MonChoumengsel ,met chocolate chips en karamelfudge over de kandijkoekjesbodem en strijk glad. Laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

MonChou

Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.

3. Maak een ganache

Hak voor de ganache de pure chocolade (120 g) grof en schep in een hittebestendige kom. Verwarm de slagroom (120 ml) in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk dit vervolgens over de chocolade.

Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en roer het klontje boter erdoor voor een mooie glans. Laat de ganache daarna afkoelen tot lauw, maar zorg dat deze wel vloeibaar blijft.

Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en leg de MonChoutaart op een bord of taartschaal. Verdeel de chocoladeganache daarna met een (palet)mes over de opgesteven MonChoutaart. Het mag best wat over de randen druipen.

4. Decoreer de Kerst-MonChoutaart

Decoreer de taart daarna direct. Maak een mooi patroon met de karamelsaus (1 flesje dessertsaus), decoreer met kerstchocolade naar keuze en royaal met Dr. Oetker Chocofantasie sprinkles en de sneeuwvlokjes van de Dr. Oetker Kerstfantasie sprinkles.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.