Francesca Kookt

Francescakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel

Francesca van Francescakookt.nl: "De Kerst MonChoutaart heeft een kandijkoekjesbodem en MonChouvulling waar kleine stukjes fudge en chocolate chips aan zijn toegevoegd. Alleen dat is al heerlijk, maar de taart gaat echt indruk maken door de chocolade ganache topping en prachtige decoratie. "

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12-14 taartpunten

Kandijkoekjesbodem bereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de margarine of boter in een pannetje. Haal van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

    Je kunt de boter of margarine natuurlijk ook voorzichtig in de magnetron laten smelten.

  3. Stap 3

    Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.

MonChoutaart bereiden

  1. Stap 4

    • 200 g MonChou ( 2 pakjes in wikkel)

    • 100 ml water (op kamertemperatuur)

    Klop de MonChou in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa.

    Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.

  2. Stap 5

    • 250 ml slagroom (ongeklopt)

    Vervolgens schenk je de slagroom erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

  3. Stap 6

    • 100 g Dr. Oetker Chocolate Chips

    • 100 g karameltoffee (fudge in echt kleine blokjes)

    Schep voorzichtig de chocolate chips en fudge blokjes door het beslag.

  4. Stap 7

    Verdeel het MonChoumengsel ,met chocolate chips en karamel fudge over de kandijkoekjesbodem en strijk glad. Laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Maak een ganache

  1. Stap 8

    • 120 g pure chocolade

    • 120 ml slagroom

    Hak voor de ganache de pure chocolade grof en schep in een hittebestendige kom. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk dit vervolgens over de chocolade.

  2. Stap 9

    Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en roer het klontje boter erdoor voor een mooie glans. Laat de ganache daarna afkoelen tot lauw, maar zorg dat deze wel vloeibaar blijft.

  3. Stap 10

    Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en leg de MonChoutaart op een bord of taartschaal. Verdeel de chocolade ganache daarna met een (palet)mes over de opgesteven MonChoutaart. Het mag best wat over de randen druipen.

Decoreer de kerst karamel MonChoutaart

  1. Stap 11

    • 1 flesje karamelsaus (dessertsaus)

    • Decoratie (naar keuze) (kerstchocolade)

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    • Dr. Oetker Kerstfantasie

    Decoreer de taart daarna direct. Maak een mooi patroon met de karamelsaus, decoreer met chocolade kerstfiguurtjes en royaal met Chocofantasie sprinkles en de sneeuwvlokjes van de Kerstfantasie sprinkles.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.