Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel

Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel

Dit recept is van: Francesca Kookt

  1. Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel
Item 1 of 1
Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel
info
Benodigdheden
Stappen

Francesca van Francescakookt.nl: "De Kerst-MonChoutaart heeft een kandijkoekjesbodem en MonChouvulling, waar kleine stukjes fudge en chocolate chips aan zijn toegevoegd. Alleen dat is al heerlijk, maar de taart gaat echt indruk maken door de chocolade-ganachetopping en prachtige decoratie."

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12-14Porties
KaramelChocoladeKerstKerst op de taartMonChouZonder ovenTaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    370 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    100 g
    Dr. Oetker Chocolate Chips

 

  • Karameltoffee
    100 g
    Karameltoffee
  • Pure chocolade
    120 g
    Pure chocolade
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    1 flesje(s)
    Karamelsaus (dessertsaus)
  • Kerstchocolade (naar keuze)
    Kerstchocolade (naar keuze)
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Dr. Oetker Kerstfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Kerstfantasie

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pollepel
    Pollepel
  • Bord
    Bord

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kandijkoekjesbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit de Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem (1 pak) op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de margarine of boter (60 g) in een pannetje. Haal van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.

Je kunt de boter of margarine natuurlijk ook voorzichtig in de magnetron laten smelten.

2. MonChoutaart bereiden

Klop de MonChou (200 g) in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa.

Vervolgens schenk je de slagroom (250 ml) erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

Schep voorzichtig de Dr. Oetker Chocolate Chips (100 g) en karameltoffee (100 g, fudge in echt kleine blokjes) door het beslag.

Verdeel het MonChoumengsel ,met chocolate chips en karamelfudge over de kandijkoekjesbodem en strijk glad. Laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

MonChou

Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.

3. Maak een ganache

Hak voor de ganache de pure chocolade (120 g) grof en schep in een hittebestendige kom. Verwarm de slagroom (120 ml) in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk dit vervolgens over de chocolade.

Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en roer het klontje boter erdoor voor een mooie glans. Laat de ganache daarna afkoelen tot lauw, maar zorg dat deze wel vloeibaar blijft.

Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en leg de MonChoutaart op een bord of taartschaal. Verdeel de chocoladeganache daarna met een (palet)mes over de opgesteven MonChoutaart. Het mag best wat over de randen druipen.

4. Decoreer de Kerst-MonChoutaart

Decoreer de taart daarna direct. Maak een mooi patroon met de karamelsaus (1 flesje dessertsaus), decoreer met kerstchocolade naar keuze en royaal met Dr. Oetker Chocofantasie sprinkles en de sneeuwvlokjes van de Dr. Oetker Kerstfantasie sprinkles.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.