Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Foute kersttrui biscuittaart

Zo ontzettend lekker fout! Eén van de leukste nieuwe tradities van het kerstseizoen: de foute kersttrui en lekker dat hij smaakt met heerlijke biscuit en botercrème en een lekker foute trui of vest van fondant.

Bereiden

45 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat bakspray of wat boter.

Bereid een biscuitbeslag

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak je biscuittaart

  1. Stap 6

    Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 7

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaan.

  3. Stap 8

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Lag de taart vervolgens ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Maak je botercrème

  1. Stap 9

    • 100 g boter (zacht op kamertemperatuur)

    Klop de zachte boter op de laagste tand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 10

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 11

    Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Vul en decoreer je kersttrui taart

  1. Stap 12

    Snijd de taart horizontaal doormidden met een scherp mes. Markeer de zijkant zodat de helften later weer mooi op elkaar passen.

  2. Stap 13

    Bestrijk de onderste laag met een laag boter crème en leg de bovenkant weer netjes terug. Besmeer nu de hele taart met een plat mes met een dun laagje boter crème.

  3. Stap 14

    • 2 pakjes Dr. Oetker Rolfondant Rood

    Kneed de rode fondant tot een soepele bol en rol die uit tot een dunne ronde lap die groot genoeg is om de hele taart te bedekken. Leg de fondant over de taart.

    Bekleden taart

    Gebruik je deegroller om de taart over de taart te leggen, als je de fondant hier losjes omheen rolt kun je deze boven de taart weer afrollen.

  4. Stap 15

    Strijk de fondant rondom de taart mooi glad en snijdt rondom de overtollige fondant weg. Maak een bol van de resterende rolfondant en bewaar in plastic zodat deze niet uitdroogt.

  5. Stap 16

    • 1 pakje Dr. Oetker Rolfondant wit

    Kneed de witte fondant soepel en rol uit, snijdt daarna een flinke driehoek, die zal dienstdoen als het shirt onder de kersttrui, je kunt er (nog fouter!) ook nog een colletje aan maken zodat er een witte coltrui onder de kersttrui zit! Maak de onderkant een beetje nat en plak deze dan aan de bovenkant van de taart in het midden.

  6. Stap 17

    • Fondant (geel, blauw, groen etc.)

    Snijdt van de rode fondant 2 repen van ongeveer 1 cm breed die je als boord van de trui langs de witte fondant plakt, als een V-hals. Maak hier met een vork een motief op zodat het meer opvalt of maak bijvoorbeeld een vlecht van 3 strengen fondant. Ga nu verder helemaal los met alle versiersels en fondant (steek bv hulstblaadjes, sterren of zelfs hertjes uit). Maak je kersttrui zo fout als jij wilt!

    Ook lekker fout!

    Je kunt aan de voorkant van de taart nog een borstzakje maken voor wat extra foute schwung.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.