Ohmyfoodness

www.ohmyfoodness.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Eclairs met karamel en chocolade

Om My Foodness: ,,Dit is één van de lekkerste eclairs die ik ooit heb gegeten en ja, dat durf ik met een gerust hart te zeggen. Ik maak namelijk eclairs met karamel en chocolade. De soezen worden gevuld met karamelroom, overgoten met chocolade en vervolgens afgemaakt met Salted Caramel Crunch. Of het nog beter kan? Nah, bijna niet.''

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 eclairs

Karamelroom maken

  1. Stap 1

    • 500 ml slagroom

    Begin een dag van te voren met het maken van de karamelroom. Doe hiervoor de slagroom in een pannetje en verwarm dit maar breng het niet aan de kook

  2. Stap 2

    • 125 g suiker

    • 4 el water

    Doe in een andere pan de suiker en het water. Verwarm dit tot het mengsel begint te bubbelen. Houd het goed in de gaten en laat de karamel bubbelen tot het een mooie toffee-achtige kleur heeft gekregen.

  3. Stap 3

    Voeg vervolgens terwijl je met een garde roert de warme slagroom voorzichtig toe. Kook het geheel nog even zachtjes door en laat de karamelroom daarna afkoelen.

  4. Stap 4

    Zet de karamelroom afgedekt een nacht in de koelkast.

  5. Stap 5

    • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

    Klop hem de volgende dag samen met het zakje Klop-Fix op tot een stevige karamelroom. Vul één van de spuitzakken uit het pak Basismix voor Soezen met de karamelroom.

Eclairs maken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 6

    Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

  2. Stap 7

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen

    • 120 ml water

    • 3 eieren

    • 75 ml zonnebloemolie

    Doe de Basismix Soezen samen met de zonnebloemolie, het water en de eieren in een kom en klop dit tot een klontvrij soezenbeslag.

  3. Stap 8

    Schep het soezenbeslag in een spuitzak en knip 2 centimeter van het puntje van de zak af.

  4. Stap 9

    Spuit strookjes soezenbeslag van 1 cm breed en 5 cm lang met voldoende tussenruimte naast elkaar op de bakplaat.

  5. Stap 10

    Bak de eclairs in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar en laat ze goed afkoelen.

Eclairs vullen

  1. Stap 11

    Prik 2 - 3 kleine gaatjes aan de onderkant van de afgekoelde eclairs. Steek voorzichtig de spuitzak met karamelroom in de eclairs en vul hiermee de eclairs.

  2. Stap 12

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    Laat de zakjes met chocoladeglazuur 5-10 minuten in heet (gekookt) water weken. Kneed de zakjes goed door en knip aan de bovenkant een hoekje van de zakjes.

  3. Stap 13

    • 1 flesje Dr. Oetker Salted Caramel Crunch

    Schenk het chocoladeglazuur over de met karamelroom gevulde eclairs en strooi hierna direct de Salted Caramel Crunch over het glazuur.

  4. Stap 14

    Laat het chocoladeglazuur 30 minuten op kamertemperatuur uitharden en serveer de eclairs met karamel en chocolade direct of bewaar ze verpakt in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.