Custardtaart, een echte Engelse klassieker. Lekker als dessert of gewoon als traktatie tussendoor. Wanneer zet jij deze romige taart op tafel?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en vet de springvorm in.
Vet de springvorm in met wat boter of met Dr. Oetker Bakspray.
Smelt de roomboter (113 g) en zet apart. Verwarm de melk (480 ml) en zet apart.
Scheid de eieren (4 stuks) en bewaar de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten met de witte wijnazijn (4 druppels) stijf tot stevige pieken en zet apart.
Mix de eidooiers (4 stuks) met de suiker (150 g) tot een lichte massa. Voeg de gesmolten boter en water (15 ml) toe en mix nog 2 minuten tot een gladde massa.
Voeg de bloem (115 g) toe en mix tot alles is opgenomen. Voeg nu het vanille-extract (1 tl) of vanille-aroma en de warme melk toe en mix weer goed door.
Spatel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig doorheen, beetje voor beetje.
Giet het beslag in de bakvorm en bak deze in ongeveer 60 minuten tot deze goudgeel en gaar is.
Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze gaat snijden, de 3 lagen hebben zich dan vanzelf gevormd!
De eigelen moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.
Pas op dat je de melk niet te heet toevoegt aan het mengsel.
Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.