🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Custard taart

Custard taart

Dit recept is van: Danna

custard taart
Custard taart
Info Benodigdheden Stappen

Custardtaart, een echte Engelse klassieker. Lekker als dessert of gewoon als traktatie tussendoor. Wanneer zet jij deze romige taart op tafel?

30 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Taart Verjaardag Custard Vanille Thema recepten
3
29 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    113 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    480 ml
    Melk
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Witte wijnazijn
    4 Druppel(s)
    Witte wijnazijn

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    15 ml
    Water
  • Bloem
    115 g
    Bloem
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en vet de springvorm in.

Invetten springvorm

Vet de springvorm in met wat boter of met Dr. Oetker Bakspray.

2. Custardtaart maken

Smelt de roomboter (113 g) en zet apart. Verwarm de melk (480 ml) en zet apart.

Scheid de eieren (4 stuks) en bewaar de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten met de witte wijnazijn (4 druppels) stijf tot stevige pieken en zet apart.

Mix de eidooiers (4 stuks) met de suiker (150 g) tot een lichte massa. Voeg de gesmolten boter en water (15 ml) toe en mix nog 2 minuten tot een gladde massa.

Voeg de bloem (115 g) toe en mix tot alles is opgenomen. Voeg nu het vanille-extract (1 tl) of vanille-aroma en de warme melk toe en mix weer goed door.

Spatel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig doorheen, beetje voor beetje.

Giet het beslag in de bakvorm en bak deze in ongeveer 60 minuten tot deze goudgeel en gaar is.

Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze gaat snijden, de 3 lagen hebben zich dan vanzelf gevormd!

Eigelen

De eigelen moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

Te heet

Pas op dat je de melk niet te heet toevoegt aan het mengsel.

Eiwitten

Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.