Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Custard taart

Zelf een custard taart maken is niet moeilijk. Met dit recept zet je zelf deze Engelse klassieker op tafel, lekker als dessert of als traktatie tussendoor. Delicious!

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet de springvorm in.

    Bakspray

    Met wat boter of Dr. Oetker Bakspray

  2. Stap 2

    • 113 g roomboter

    • 480 ml melk

    Smelt de boter en zet apart. Verwarm de melk en zet apart.

  3. Stap 3

    • 4 eidooiers

    • 4 druppels witte wijnazijn

    Klop de eiwitten met de azijn stijf tot stevige pieken en zet apart.

  4. Stap 4

    • 150 g suiker

    • 15 ml water

    Mix de eidooiers met de suiker tot een lichte massa. Voeg de gesmolten boter en water toe en mix nog 2 minuten tot een gladde massa.

    Eigelen

    De eigelenmoeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

  5. Stap 5

    • 115 g bloem

    • Tl Dr. Oetker Vanille Aroma (of vanille-extract)

    Voeg de bloem toe en mix tot alles is opgenomen. Voeg nu het vanille-extract (of vanille-aroma) en de warme melk toe en mix weer goed door.

    Te heet

    Pas op dat je de melk niet te heet toevoegd aan het mengsel.

  6. Stap 6

    Spatel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig doorheen, beetje voor beetje.

    Eiwitten

    Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

  7. Stap 7

    Giet het beslag in de bakvorm en bak deze in ongeveer 60 minuten tot deze goudgeel en gaar is.

  8. Stap 8

    Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze gaat snijden, de 3 lagen hebben zich vanzelf gevormd!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.