Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Custard taart

Custard taart

Dit recept is van: Danna

  1. custard taart
Item 1 of 1
Custard taart
info
Benodigdheden
Stappen

Custardtaart, een echte Engelse klassieker. Lekker als dessert of gewoon als traktatie tussendoor. Wanneer zet jij deze romige taart op tafel?

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartVerjaardagCustardVanilleThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    113 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    480 ml
    Melk
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Witte wijnazijn
    4 Druppel(s)
    Witte wijnazijn

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    15 ml
    Water
  • Bloem
    115 g
    Bloem
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en vet de springvorm in.

Invetten springvorm

Vet de springvorm in met wat boter of met Dr. Oetker Bakspray.

2. Custardtaart maken

Smelt de roomboter (113 g) en zet apart. Verwarm de melk (480 ml) en zet apart.

Scheid de eieren (4 stuks) en bewaar de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten met de witte wijnazijn (4 druppels) stijf tot stevige pieken en zet apart.

Mix de eidooiers (4 stuks) met de suiker (150 g) tot een lichte massa. Voeg de gesmolten boter en water (15 ml) toe en mix nog 2 minuten tot een gladde massa.

Voeg de bloem (115 g) toe en mix tot alles is opgenomen. Voeg nu het vanille-extract (1 tl) of vanille-aroma en de warme melk toe en mix weer goed door.

Spatel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig doorheen, beetje voor beetje.

Giet het beslag in de bakvorm en bak deze in ongeveer 60 minuten tot deze goudgeel en gaar is.

Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze gaat snijden, de 3 lagen hebben zich dan vanzelf gevormd!

Eigelen

De eigelen moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

Te heet

Pas op dat je de melk niet te heet toevoegt aan het mengsel.

Eiwitten

Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.