Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Custard cake met vanille

Maak uit één beslag een bijzondere custardcake met 3 lagen! Deze lagen ontstaan vanzelf bij het bakken. Heel lekker met vanille en een vleugje citroen.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 150 graden.

Custardbeslag maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 2

    • 4 eidooiers

    Voor de banketbakkersroom splits je de eieren. Je gebruikt voor de room alleen de eidooiers. Je splitst de eieren als volgt het makkelijkst. Zorg dat je twee schaaltjes bij de hand hebt Breek voorzichtig de schaal van het ei, zodat je 2 helften hebt. Bij het breken laat je het eiwit in een van de bakjes lopen. Houd de 2 eierhelften boven datzelfde bakje en giet voorzichtig de dooier, het eigeel, van de ene helft naar de andere. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Doe de dooier in het andere bakje. Herhaal dit met alle eieren.

  2. Stap 3

    • 4 eiwitten

    • 25 g suiker

    Mix de eiwitten met 25 g suiker stevig. Je moet de beslagkom op de kop kunnen houden. Zet dit even opzij.

  3. Stap 4

    • 125 g roomboter

    Smelt 125 g roomboter in een steelpan.

    Eigelen

    De eigelen moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

  4. Stap 5

    • 1 citroen

    • 150 g poedersuiker

    Maak de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Snijd de citroen door de helft en pers deze uit. Meng dit samen met 4 eidooiers en 150 g poedersuiker in een beslagkom tot een geheel. Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en roer het door.

  5. Stap 6

    • 115 g bloem

    • Tl Dr. Oetker Vanille Aroma (of Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract)

    Voeg het bloem in gedeeltes toe aan de beslagkom met het eidooier mengsel. Roer dit met garde door.

    Te heet

    Pas op dat je de melk niet te heet toevoegd aan het mengsel.

  6. Stap 7

    • 500 ml melk

    Verwarm de melk (kamertemperatuur) en voeg de melk door toe aan het beslag, het beslag is nu erg dun.

    Eiwitten

    Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

  7. Stap 8

    Spatel de eiwitten door het dunne beslag.

Custard cake bakken

  1. Stap 9

    Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Dit kun je eventueel als volgt doen. Maak een prop van het vel bakpapier en maak deze nat onder de kraan. Knijp goed uit. Nu is het bakpapier wat soepeler en kun je deze makkelijker vormen. Giet het beslag in de bakvorm met bakpapier.

  2. Stap 10

    Zet de bakvorm in het midden van de oven. Bak de taart in circa 60/70 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar als deze niet meer heel erg wiebelt als je de bakvorm beweegt. Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd de taart in mooie stukjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.