🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Custard cake met vanille

Custard cake met vanille

Dit recept is van: Cathy

Citroen Custard taart
Custard cake met vanille
Info Benodigdheden Stappen

Maak uit één beslag een bijzondere custardcake met 3 lagen! Deze lagen ontstaan vanzelf bij het bakken. Heel lekker met vanille en een vleugje citroen!

15 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Custard Verjaardag Vanille Thema recepten Cake
4
87 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eidooier
    4
    Eidooier
  • Eiwit
    4
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    25 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Citroen
    1
    Citroen

 

  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker
  • Bloem
    115 g
    Bloem
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Melk
    500 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  •  
    Vierkante bakvorm (24 x 24)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2. Custardbeslag maken

Voor de banketbakkersroom splits je de eieren. Je gebruikt voor de room alleen de eidooiers. Je splitst de eieren als volgt het makkelijkst. Zorg dat je twee schaaltjes bij de hand hebt. Breek voorzichtig de schaal van het ei, zodat je 2 helften hebt. Bij het breken laat je het eiwit in een van de bakjes lopen. Houd de 2 eierhelften boven datzelfde bakje en giet voorzichtig de dooier, het eigeel, van de ene helft naar de andere. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Doe de dooier in het andere bakje. Herhaal dit met alle eieren.

Mix de eiwitten (4 stuks) met de suiker (25 g) stevig. Je moet de beslagkom op de kop kunnen houden. Zet dit even opzij. Smelt de roomboter (125 g) in een steelpan.

Maak de citroen (1 stuks) schoon en rasp de gele schil er af. Snijd de citroen door de helft en pers deze uit. Meng dit samen met 4 eidooiers en poedersuiker (150 g) in een beslagkom tot een geheel. De eigelen moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur. Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en roer het door.

Voeg de bloem (115 g) in gedeeltes toe aan de beslagkom met het eidooiermengsel. Voeg de vanille-aroma (1 tl) toe. Roer dit met de garde door. Verwarm de melk (500 ml, kamertemperatuur) en voeg de melk toe aan het beslag, het beslag is nu erg dun. Pas op dat je de melk niet te heet toevoegt aan het mengsel. Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

3. Custardcake bakken

Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Dit kun je eventueel als volgt doen. Maak een prop van het vel bakpapier en maak deze nat onder de kraan. Knijp goed uit. Nu is het bakpapier wat soepeler en kun je deze makkelijker vormen. Giet het beslag in de bakvorm met bakpapier.

Zet de bakvorm in het midden van de oven. Bak de taart in 60 à 70 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar als deze niet meer heel erg wiebelt wanneer je de bakvorm beweegt.

Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd de taart in mooie stukjes.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.