Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Custard cake met vanille

Custard cake met vanille

Dit recept is van: Cathy

  1. Citroen Custard taart
Item 1 of 1
Custard cake met vanille
info
Benodigdheden
Stappen

Maak uit één beslag een bijzondere custardcake met 3 lagen! Deze lagen ontstaan vanzelf bij het bakken. Heel lekker met vanille en een vleugje citroen!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
CustardVerjaardagVanilleThema receptenCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eidooier
    4 null
    Eidooier
  • Eiwit
    4 null
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    25 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Citroen
    1 null
    Citroen

 

  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker
  • Bloem
    115 g
    Bloem
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Melk
    500 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  •  
    Vierkante bakvorm (24 x 24)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2. Custardbeslag maken

Voor de banketbakkersroom splits je de eieren. Je gebruikt voor de room alleen de eidooiers. Je splitst de eieren als volgt het makkelijkst. Zorg dat je twee schaaltjes bij de hand hebt. Breek voorzichtig de schaal van het ei, zodat je 2 helften hebt. Bij het breken laat je het eiwit in een van de bakjes lopen. Houd de 2 eierhelften boven datzelfde bakje en giet voorzichtig de dooier, het eigeel, van de ene helft naar de andere. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Doe de dooier in het andere bakje. Herhaal dit met alle eieren.

Mix de eiwitten (4 stuks) met de suiker (25 g) stevig. Je moet de beslagkom op de kop kunnen houden. Zet dit even opzij. Smelt de roomboter (125 g) in een steelpan.

Maak de citroen (1 stuks) schoon en rasp de gele schil er af. Snijd de citroen door de helft en pers deze uit. Meng dit samen met 4 eidooiers en poedersuiker (150 g) in een beslagkom tot een geheel. De eigelen moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur. Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en roer het door.

Voeg de bloem (115 g) in gedeeltes toe aan de beslagkom met het eidooiermengsel. Voeg de vanille-aroma (1 tl) toe. Roer dit met de garde door. Verwarm de melk (500 ml, kamertemperatuur) en voeg de melk toe aan het beslag, het beslag is nu erg dun. Pas op dat je de melk niet te heet toevoegt aan het mengsel. Klop de eiwitten erdoor met een garde in plaats van met een spatel.

3. Custardcake bakken

Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Dit kun je eventueel als volgt doen. Maak een prop van het vel bakpapier en maak deze nat onder de kraan. Knijp goed uit. Nu is het bakpapier wat soepeler en kun je deze makkelijker vormen. Giet het beslag in de bakvorm met bakpapier.

Zet de bakvorm in het midden van de oven. Bak de taart in 60 à 70 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar als deze niet meer heel erg wiebelt wanneer je de bakvorm beweegt.

Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd de taart in mooie stukjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.