Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Custardcake

Heb je net te weinig zelfrijzend bakmeel in huis, maar wel nog een pak custard staan? Je kunt de helft van het zelfrijzend bakmeel vervangen door custard, hoe handig is dat? En wist je dat je de custard ook kan vervangen door maizena?! Hij wordt dan natuurlijk niet zo mooi geel, maar wel lekker! O en heb je wel bloem in huis, maar geen zelfrijzend bakmeel? Voeg dan bakpoeder toe aan je bloem en je cake rijst net zo mooi.

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Vet een cakevorm in met boter of gebruik een bakspray. Ik vind het handig om een stuk bakpapier aan de lange kant er in te leggen, dan til je de cake er straks makkelijk uit.

  2. Stap 2

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  3. Stap 3

    • 200 g boter (op kamertemperatuur)

    • 200 g suiker

    Klop de boter en suiker met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  4. Stap 4

    • 4 eieren

    Voeg dan een ei toe en mix net zolang tot deze helemaal is opgenomen in het beslag. Doe dit ook met de 3 overgebleven eieren.

  5. Stap 5

    • 1 tl Dr. Oetker Backin (of 100 gram zelfrijzend bakmeel)

    • 100 g bloem

    • 100 g Koopmans Custard

    Mix dan rustig de custard en de bloem met bakpoeder erdoor, maar mix niet te lang. Zodra het goed gemengd is, is het goed.

    Eigelen

    De eigelenmoeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

  6. Stap 6

    Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 60 minuten net onder het midden van de oven. Check na 50 minuten even of de cake niet te snel gaat. Anders kun je deze afdekken met een stuk bakpapier.

    Gaarproef

    Prik een sateprikker in de cake. Komt hij er droog uit? Dan is de cake gaar!

  7. Stap 7

    Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.

  8. Stap 8

    Til de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.