Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Crème brûlée met bourbon-vanillesuiker

Crème brûlée ingewikkeld? Met kookpudding en bourbon-vanillesuiker heb je je favoriete dessert zo op tafel!

Bereiden

15 min

Baktijd

4 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

Kookpudding maken

  1. Stap 1

    • 1 pakje Dr. Oetker Kookpudding Vanille

    • 500 ml melk (koud)

    Meng in een kopje de inhoud van het pakje met 6 eetlepels van de koude melk. Breng de melk, al roerende, aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerend aan de melk toe.

  2. Stap 2

    Laat dit onder voortdurend roeren nog 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken. Schenk de pudding in de vormpjes. Verdeel de pudding direct over de bakjes. Dek de bakjes af met plastic folie.

Crème brûlée karameliseren

  1. Stap 3

    • 1 zakje Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

    Strooi bourbon-vanillesuiker over de crème brûlée. Plaats de crème brûlée onder de grill of gebruik een crème brûlée brander. Houd de grill goed in de gaten want het karameliseren van de suiker gaat snel!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.