Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 120°C.
Doe de ongezoete kokosmelk (200 ml), slagroom (250 g) en vanillepasta (2 tl) in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Klop tot de melk begint te koken, haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
Klop in een grote mengkom de eidooiers (8 stuks) met de suiker (120 g) dik en romig. Voeg langzaam het kokosmelkmengsel toe aan de mengkom en blijf kloppen.
Giet het mengsel in 6 ovenvaste vormpjes, leg ze op een bakplaat en giet voorzichtig heet water op de bakplaat tot halverwege de zijkant van de vormpjes.
Bak de crème brûlée 40 tot 45 minuten tot de buitenkant van de crème net gestold is en het midden een beetje vloeibaar is. Haal uit de oven en laat de ovenschaaltjes afkoelen. Dek daarna af met vershoudfolie en koel ze minimaal 4 uur in de koelkast.
Snijd de ananas (4 plakken) in dunne partjes (12 stuks). Verhit de boter (1 el), honing (2 el) en de vanillepasta (1 tl) in een kleine pan. Als dit goed warm is, leg je de ananasschijfjes in de pan. Kook gedurende 2-3 minuten. Voeg dan de rum (1 el) toe en steek voorzichtig aan met een lange lucifer om te flamberen.
Als het tijd is om te serveren, strooi dan bruine suiker (6 el) over de crème en karamelliseer dit met een brander. Bestrooi met de geflambeerde ananas en serveer direct.