Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Crème brûlée met kokos & geflambeerde ananas

Crème brûlée met kokos & geflambeerde ananas

Dit recept is van: Taylor & Colledge

  1. Creme brulee recept
Item 1 of 1
Crème brûlée met kokos & geflambeerde ananas
info
Benodigdheden
Stappen

Met dit crème brûlée recept, maak je een verrassende exotische variant van de klassieke crème brûlée. De kokos crème brûlée is geserveerd met geflambeerde ananas waardoor je de perfecte smaakcombinatie creëert.

45 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6Porties
DessertsKokosVanille

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    200 ml
    Ongezoete kokosmelk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    120 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Eidooier
    8 Stuk(s)
    Eidooier
  • Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
    3 tl (theelepels)
    Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta

 

  •  
    4 plakjes
    Ananas (schijven op sap)
  • Boter
    1 tl (theelepels)
    Boter
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing
  • Rum (of maresquin)
    4 el (eetlepels)
    Rum (of maresquin)
  • Bruine Suiker
    6 el (eetlepels)
    Bruine Suiker

Keukenspullen

  •  
    6 null
    Crème brûlée schaalje
  •  
    Kookpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakplaat (met opstaande randen)
    Bakplaat (met opstaande randen)
  •  
    Crème Brûlée brander

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 120°C.

2. Crème brûlée bereiden

Doe de ongezoete kokosmelk (200 ml), slagroom (250 g) en vanillepasta (2 tl) in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Klop tot de melk begint te koken, haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

Klop in een grote mengkom de eidooiers (8 stuks) met de suiker (120 g) dik en romig. Voeg langzaam het kokosmelkmengsel toe aan de mengkom en blijf kloppen.

Giet het mengsel in 6 ovenvaste vormpjes, leg ze op een bakplaat en giet voorzichtig heet water op de bakplaat tot halverwege de zijkant van de vormpjes.

3. Crème brûlée bakken

Bak de crème brûlée 40 tot 45 minuten tot de buitenkant van de crème net gestold is en het midden een beetje vloeibaar is. Haal uit de oven en laat de ovenschaaltjes afkoelen. Dek daarna af met vershoudfolie en koel ze minimaal 4 uur in de koelkast.

4. Geflambeerde ananas bereiden

Snijd de ananas (4 plakken) in dunne partjes (12 stuks). Verhit de boter (1 el), honing (2 el) en de vanillepasta (1 tl) in een kleine pan. Als dit goed warm is, leg je de ananasschijfjes in de pan. Kook gedurende 2-3 minuten. Voeg dan de rum (1 el) toe en steek voorzichtig aan met een lange lucifer om te flamberen.

5. Crème brûlée serveren

Als het tijd is om te serveren, strooi dan bruine suiker (6 el) over de crème en karamelliseer dit met een brander. Bestrooi met de geflambeerde ananas en serveer direct.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.