🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Crème brûlée met kokos & geflambeerde ananas

Crème brûlée met kokos & geflambeerde ananas

Dit recept is van: Taylor & Colledge

Creme brulee recept
Crème brûlée met kokos & geflambeerde ananas
Info Benodigdheden Stappen

Met dit crème brûlée recept, maak je een verrassende exotische variant van de klassieke crème brûlée. De kokos crème brûlée is geserveerd met geflambeerde ananas waardoor je de perfecte smaakcombinatie creëert.

45 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Desserts Kokos Vanille
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    200 ml
    Ongezoete kokosmelk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    120 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Eidooier
    8 Stuk(s)
    Eidooier
  • Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
    3 tl (theelepels)
    Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta

 

  •  
    4 plakjes
    Ananas (schijven op sap)
  • Boter
    1 tl (theelepels)
    Boter
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing
  • Rum (of maresquin)
    4 el (eetlepels)
    Rum (of maresquin)
  • Bruine Suiker
    6 el (eetlepels)
    Bruine Suiker

Keukenspullen

  •  
    6
    Crème brûlée schaalje
  •  
    Kookpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Bakplaat (met opstaande randen)
    Bakplaat (met opstaande randen)
  •  
    Crème Brûlée brander

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 120°C.

2. Crème brûlée bereiden

Doe de ongezoete kokosmelk (200 ml), slagroom (250 g) en vanillepasta (2 tl) in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Klop tot de melk begint te koken, haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

Klop in een grote mengkom de eidooiers (8 stuks) met de suiker (120 g) dik en romig. Voeg langzaam het kokosmelkmengsel toe aan de mengkom en blijf kloppen.

Giet het mengsel in 6 ovenvaste vormpjes, leg ze op een bakplaat en giet voorzichtig heet water op de bakplaat tot halverwege de zijkant van de vormpjes.

3. Crème brûlée bakken

Bak de crème brûlée 40 tot 45 minuten tot de buitenkant van de crème net gestold is en het midden een beetje vloeibaar is. Haal uit de oven en laat de ovenschaaltjes afkoelen. Dek daarna af met vershoudfolie en koel ze minimaal 4 uur in de koelkast.

4. Geflambeerde ananas bereiden

Snijd de ananas (4 plakken) in dunne partjes (12 stuks). Verhit de boter (1 el), honing (2 el) en de vanillepasta (1 tl) in een kleine pan. Als dit goed warm is, leg je de ananasschijfjes in de pan. Kook gedurende 2-3 minuten. Voeg dan de rum (1 el) toe en steek voorzichtig aan met een lange lucifer om te flamberen.

5. Crème brûlée serveren

Als het tijd is om te serveren, strooi dan bruine suiker (6 el) over de crème en karamelliseer dit met een brander. Bestrooi met de geflambeerde ananas en serveer direct.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.