Een kwarktaart met chocolade en banaan, dat leek me een bijzonder lekkere combinatie. Ik maakte een heerlijke kwarktaart voor een bijzondere gelegenheid of voor het Paasweekend.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de sprinvorm.
Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Doe water (300 ml) op kamertemperatuur, de bananenkwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de paastaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Voor de decoratie gebruik ik een zeef om voorzichtig wat cacaopoeder (1 tl) over de taart te strooien. Ik sprenkel er ook nog geraspte kokos (1 el) over heen. Deze twee stappen alleen al geven een mooi effect! Snijd de banaan (1 stuk) in plakjes en besprenkel de banaan met een beetje citroensap om verkleuren te voorkomen.
Zet in het midden van de taart het grote chocoladepaasei. Decoreer de taart verder met de kleine chocolade-eitjes en plakjes banaan zoals aangegeven op de foto. Als laatste voeg ik chocoladevlokken toe aan de rand van de kwarktaart. Klaar! Hoe simpel wil je het hebben?