🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Chocolicious Banana Kwarktaart (Paasrecept)

Chocolicious Banana Kwarktaart (Paasrecept)

Dit recept is van: 2wmn

Chocolicious Banana Kwarktaart paastaart
Chocolicious Banana Kwarktaart (Paasrecept)
Info Benodigdheden Stappen

Een kwarktaart met chocolade en banaan, dat leek me een bijzonder lekkere combinatie. Ik maakte een heerlijke kwarktaart voor een bijzondere gelegenheid of voor het Paasweekend.

30 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 taart Porties
Kwarktaart Banaan Pasen op de tafel Zonder oven Pasen Brunch Thema recepten
3
30 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Kwark (bananen)
    500 g
    Kwark (bananen)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Cacaopoeder
    1 tl (theelepels)
    Cacaopoeder

 

  • Kokosrasp
    1 el (eetlepels)
    Kokosrasp
  • Banaan
    1
    Banaan
  • chocoladevlokken (melk)
    50 g
    chocoladevlokken (melk)
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)
  • Paaseitjes Chocola (hol) ca. 5cm hoog
    Paaseitjes Chocola (hol) ca. 5cm hoog
  • Citroensap
    Citroensap

Keukenspullen

  • Zeefje
    Zeefje

Stappen

1. Bananenkwarktaart maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de sprinvorm.

Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Doe water (300 ml) op kamertemperatuur, de bananenkwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de paastaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

2. Paastaart versieren

Voor de decoratie gebruik ik een zeef om voorzichtig wat cacaopoeder (1 tl) over de taart te strooien. Ik sprenkel er ook nog geraspte kokos (1 el) over heen. Deze twee stappen alleen al geven een mooi effect! Snijd de banaan (1 stuk) in plakjes en besprenkel de banaan met een beetje citroensap om verkleuren te voorkomen.

Zet in het midden van de taart het grote chocoladepaasei. Decoreer de taart verder met de kleine chocolade-eitjes en plakjes banaan zoals aangegeven op de foto. Als laatste voeg ik chocoladevlokken toe aan de rand van de kwarktaart. Klaar! Hoe simpel wil je het hebben?

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.