Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolicious Banana Kwarktaart (Paasrecept)

Chocolicious Banana Kwarktaart (Paasrecept)

Dit recept is van: 2wmn

  1. Chocolicious Banana Kwarktaart paastaart
Item 1 of 1
Chocolicious Banana Kwarktaart (Paasrecept)
info
Benodigdheden
Stappen

Een kwarktaart met chocolade en banaan, dat leek me een bijzonder lekkere combinatie. Ik maakte een heerlijke kwarktaart voor een bijzondere gelegenheid of voor het Paasweekend.

30 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
1 taartPorties
KwarktaartBanaanPasen op de tafelZonder ovenPasenBrunchThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Kwark (bananen)
    500 g
    Kwark (bananen)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Cacaopoeder
    1 tl (theelepels)
    Cacaopoeder

 

  • Kokosrasp
    1 el (eetlepels)
    Kokosrasp
  • Banaan
    1 null
    Banaan
  • chocoladevlokken (melk)
    50 g
    chocoladevlokken (melk)
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)
  • Paaseitjes Chocola (hol) ca. 5cm hoog
    Paaseitjes Chocola (hol) ca. 5cm hoog
  • Citroensap
    Citroensap

Keukenspullen

  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bananenkwarktaart maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de sprinvorm.

Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Doe water (300 ml) op kamertemperatuur, de bananenkwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de paastaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

2. Paastaart versieren

Voor de decoratie gebruik ik een zeef om voorzichtig wat cacaopoeder (1 tl) over de taart te strooien. Ik sprenkel er ook nog geraspte kokos (1 el) over heen. Deze twee stappen alleen al geven een mooi effect! Snijd de banaan (1 stuk) in plakjes en besprenkel de banaan met een beetje citroensap om verkleuren te voorkomen.

Zet in het midden van de taart het grote chocoladepaasei. Decoreer de taart verder met de kleine chocolade-eitjes en plakjes banaan zoals aangegeven op de foto. Als laatste voeg ik chocoladevlokken toe aan de rand van de kwarktaart. Klaar! Hoe simpel wil je het hebben?

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.