Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade-kersen Monchoutaart

Onweerstaanbaar lekker. Kersen, chocolade en MonChou. Helemaal gemakkelijk, deze chocolade-kersentaart maak je zonder oven, no bake.

Bereiden

40 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Leg het bijgesloten velletje bakpaper op de bodem van de springvorm.

  2. Stap 2

    Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Taartbodem bereiden

  1. Stap 3

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een pannetje.

  2. Stap 4

    Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 5

    • 1 chocoladecake (kant-en-klaar)

    • 1 blik kersenvlaaivulling

    Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1½ cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling.

  4. Stap 6

    Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele kruimelbodem met chocoladecake is bedekt.

Chocolade smelten

  1. Stap 7

    • 150 g pure chocolade

    Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.

    Au bain-marie

    Hiervoor doe je de chocoladestukjes in een schaaltje. Breng in een pan een laagje water tegen het kookpunt aan. Hang of zet de schaal met chocoladestukjes in of op de pan, zet het vuur half en laat de chocolade voorzichtig smelten.

MonChoutaart maken

  1. Stap 8

    • 375 ml slagroom

    Klop de slagroom met een mixer op, totdat deze bijna stijf is.

  2. Stap 9

    • 250 ml melk

    Schenk de melk in een kom, voeg de MonChoutaartmix uit het pakket toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa.

  3. Stap 10

    Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot je een gladde massa hebt.

  4. Stap 11

    Spatel nu de slagroom voorzichtig door het taart-chocolademengsel. Verdeel dit over de kruimel-cakebodem en strijk de bovenkant glad.

Chocolade-MonChoutaart versieren

  1. Stap 12

    Laat de chocolade MonChoutaart ca. 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de chocoladetaart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.