Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade-kersen MonChoutaart

Chocolade-kersen MonChoutaart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. choco kersentaart
Item 1 of 1
Chocolade-kersen MonChoutaart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze chocolade-kersentaart maak je heel gemakkelijk zonder oven. Kersen, chocolade en MonChou: onweerstaanbaar lekker!

40 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KersenMonChouTaartChocoladeZonder ovenVerjaardagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    1 null
    Chocoladecake (kant-en-klaar)
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen

 

  • Pure chocolade
    150 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    375 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Melk
    250 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Schaal
    Schaal
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpaper op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Taartbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1,5 cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling.

Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele kruimelbodem met chocoladecake is bedekt.

3. Chocolade smelten

Breek de pure chocolade (150 g) in stukjes en smelt deze au bain-marie. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.

Chocolade au bain-marie smelten

Hiervoor doe je de chocoladestukjes in een schaaltje. Breng in een pan een laagje water tegen het kookpunt aan. Hang of zet de schaal met chocoladestukjes op de pan, zet het vuur half hoog en laat de chocolade voorzichtig smelten. Zorg dat het schaaltje het water niet raakt.

4. MonChoutaart maken

Klop de slagroom (375 ml) met een mixer op, totdat deze bijna stijf is.

Schenk de melk (250 ml) in een kom, voeg de MonChoutaartmix (uit 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart) toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa.

Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot je een gladde massa hebt.

Spatel nu de slagroom voorzichtig door het taart-chocolademengsel. Verdeel dit over de kruimel-cakebodem en strijk de bovenkant glad.

5. Chocolade-MonChoutaart versieren

Laat de chocolade-MonChoutaart ca. 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de chocoladetaart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.