Onweerstaanbaar lekker. Kersen, chocolade en MonChou. Helemaal gemakkelijk, deze chocolade-kersentaart maak je zonder oven, no bake.
40 min
180 min
Gemiddeld
10-12 taartpunten
1 pak Dr. Oetker MonChoutaart
Leg het bijgesloten velletje bakpaper op de bodem van de springvorm.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
60 g boter
Smelt de boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
1 chocoladecake (kant-en-klaar)
1 blik kersenvlaaivulling
Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1½ cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling.
Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele kruimelbodem met chocoladecake is bedekt.
150 g pure chocolade
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.
Hiervoor doe je de chocoladestukjes in een schaaltje. Breng in een pan een laagje water tegen het kookpunt aan. Hang of zet de schaal met chocoladestukjes in of op de pan, zet het vuur half en laat de chocolade voorzichtig smelten.
375 ml slagroom
Klop de slagroom met een mixer op, totdat deze bijna stijf is.
250 ml melk
Schenk de melk in een kom, voeg de MonChoutaartmix uit het pakket toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa.
Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot je een gladde massa hebt.
Spatel nu de slagroom voorzichtig door het taart-chocolademengsel. Verdeel dit over de kruimel-cakebodem en strijk de bovenkant glad.
Laat de chocolade MonChoutaart ca. 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de chocoladetaart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.