Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cheesecake on a stick met marssaus en popcorn

Cheesecake on a stick met marssaus en popcorn

Dit recept is van: Danna

  1. Cheesecake marssaus en popcorn
Item 1 of 1
Cheesecake on a stick met marssaus en popcorn
info
Benodigdheden
Stappen

Cheesecake, een saus van Mars®, popcorn erover en dan alles op een stokje. Heerlijk als traktatie en super leuk voor een verjaardagsfeestje. Voor wie maak jij dit cheesecake on a stick recept?

30 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Begin een dag van te voren

Het is aan te raden om de cheesecake in de ochtend óf een dag van te voren te maken omdat deze langdurig moet afkoelen en opstijven.

KindertraktatiesDecorerenChocoladePopcornMarsThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Crème fraîche
    125 g
    Crème fraîche
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 null
    Ei

 

  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Custard (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)
  •  
    3 Stuk(s)
    Mars® (reep)
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Popcorn (salted caramelsmaak)
    1 Zakje(s)
    Popcorn (salted caramelsmaak)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Houten stokje
    8 null
    Houten stokje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

2. Bodem bereiden

Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.

Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Cheesecake maken

Mix de roomkaas (600 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.

Verdeel het beslag over de kruimelbodem.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de cheesecake in ca 60-70 minuten gaar.

Zet de oven uit. Laat de cheesecake nog 1 à 2 uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Zet de cheesecake hierna minimaal 2 uur in de koelkast.

Cheesecake gaar?

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, net als bij een pudding.

4. Marssaus maken

Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de in stukjes gesneden Mars (3 repen) en de slagroom (100 g). Laat deze op een zacht vuur smelten en een klein beetje inkoken (dikker worden). De saus moet nog wel schenkbaar blijven.

Snijd de cheesecake in gelijke stukken en bevestig voorzichtig een stokje aan de achterkant van elke punt taart.

Bedek met een lepel elk stuk cheesecake met een lekkere laag van de Marssaus en leg deze op een bakpapiertje om op te stijven.

Decoreer naar smaak met de zoete popcorn (1 zakje, bijvoorbeeld Salted caramelsmaak), nog voor de saus is uitgehard. Zo blijft de popcorn mooi plakken.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.