Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake on a stick met marssaus en popcorn

Cheesecake, een saus van Mars®, popcorn erover...en dat alles op een stokje. Hoe lekker en tof is dat als traktatie?!

Bereiden

30 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 120°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 120 graden. Vouw de bakvorm volgens de instructies die op de bakvorm vermeld staan. Plaats de vorm hierna op een bakplaat. Let op: verplaats de bakvorm niet meer ná het vullen.

    Begin een dag van te voren

    Handigste is om de cheesecake in de ochtend óf een dag van te voren te maken omdat deze langdurig moet afkoelen en opstijven.

Cheesecake maken

  1. Stap 2

    • 35 g boter

    • Pak Dr. Oetker Cheesecake

    Smelt 35 gram van de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix met een eetlepel door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  2. Stap 3

    • 200 g crème fraîche

    • 200 g MonChou (kuipje)

    Doe de MonChou en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  3. Stap 4

    • Pak Dr. Oetker Cheesecake

    • 3 eieren

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe. Mix het met de mixer op de laagste stand 30 seconden tot een glad mengsel (nog steeds niet luchtig kloppen) en schep het beslag om met een spatel.

  4. Stap 5

    Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cheesecake ca. 60 - 70 minuten. Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en een beetje zacht is, zoals bij pudding.

    Let op

    Als de cheesecake begint te rijzen, haal deze dan direct uit de oven.

  5. Stap 6

    Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1,5 uur) en plaats vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Marssaus maken

  1. Stap 7

    • 3 Mars® (repen)

    • 100 g slagroom

    Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de in stukjes gesneden mars en de slagroom. Laat deze op een zacht vuur smelten en een klein beetje inkoken (dikker worden). De saus moet nog wel schenkbaar blijven.

  2. Stap 8

    Snijd de cheesecake in gelijke stukken en bevestig voorzichtig een stokje aan de achterkant van elke punt taart.

  3. Stap 9

    Bedek met een lepel elk stuk cheesecake met een lekkere laag van de marssaus en leg deze op een bakpapiertje om op te stijven.

  4. Stap 10

    • Zakje popcorn salted caramelsmaak (of zoet)

    Decoreer naar smaak met de zoete popcorn, nog voor de saus is uitgehard. Zo blijft de popcorn mooi plakken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.