🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Candy cane chocoladetaart

Candy cane chocoladetaart

Dit recept is van: Karin

Candy cane chocoladetaart recept
Candy cane chocoladetaart
Info Benodigdheden Stappen

Wil jij deze kerst een feestelijk spektakel op tafel toveren? Waag je dan aan deze over de top kersttaart met candy cane botercrème. What's not to love? Wij vinden hem in ieder geval fantastisch en super lekker!

90 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16-20 Porties
Kerst Thema recepten Biscuittaart Botercrème Munt Feestdagen
4
6 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    265 g (gram)
    Bloem
  • Cacaopoeder
    55 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Baksoda
    1.5 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Suiker (kristalsuiker)
    865 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    260 ml
    Melk
  • Zonnebloemolie
    125 ml
    Zonnebloemolie
  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract

 

  • Water (kokend)
    250 ml
    Water (kokend)
  • Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
    200 g (gram)
    Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    420 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pepermunt extract
    2 tl (theelepels)
    Pepermunt extract
  • Rode kleurstof
    Rode kleurstof
  • Slagroom (ongezoet)
    50 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)
  • Pure chocolade
    140 g (gram)
    Pure chocolade
  • Candy cane (Kerst zuurstok)
    Candy cane (Kerst zuurstok)
  •  
    Pepermuntkussentjes

Keukenspullen

  • Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    4 Stuk(s)
    Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Keukenmachine (of handmixer)
    Keukenmachine (of handmixer)
  • Garde
    Garde
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Chocolade cakes bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Spray de 4 bakvormen van 15 cm in met bakspray.

Zeef de bloem (265 g), cacao (55 g), bakpoeder (1,5 tl) en baksoda (1,5 tl) in een grote kom. Voeg het zout (1 tl) en de suiker (440 g) toe en meng dit door elkaar.

Voeg de eieren (2 stuks), melk (250 ml), zonnebloemolie (125 ml) en het vanille extract (2 tl) toe en meng dit met een garde tot er geen klonten meer zijn (ongeveer 30 sec.).

Voeg het water (250 ml) dat net van de kook is toe en roer alles goed door elkaar. Het beslag zal erg dun zijn.

Verdeel het beslag over de vier bakvormen.

Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een rooster. Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

2. Zwitserse meringue botercrème bereiden

Doe de eiwitten (200 g) en de suiker (400 g) in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 - 60 graden Celcius) .

Mix de verwarmde eiwitten in een keukenmixer tot de eiwitten stijf zijn geworden.

Voeg de (koude) boter (400 g) klontje voor klontje toe en voeg daarna het pepermuntextract (1 à 2 tl) toe.

Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.

3. Chocolade ganache bereiden

Verwarm de melk (10 g), slagroom (50 g) en suiker (25 g) in een pan.

Schenk het hete mengsel over de pure chocolade (140 g).

Roer alles door elkaar tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg de roomboter (20 g) in stukjes toe en roer alles door elkaar.

Laat de ganache op kamertemperatuur komen.

4. Chocoladetaart opbouwen en decoreren

Doe ongeveer een kwart van de meringue botercrème in een kom en kleur dit rood met de kleurstof. Doe de rode crème vervolgens in een spuitzak. Doe een kwart van de witte botercrème in een andere spuitzak.

Plaats één van de cakes op een taartkarton.

Spuit om en om een ring rode en witte botercrème op de cake. Plaats de tweede cake op de eerste laag crème. Herhaal dit drie keer en sluit af met de laatste cakelaag.

Verdeel de overige witte merengue botercrème aan op de zijkanten en bovenzijde van de taart en strijk het glad met behulp van een paletmes.

Verkruimel de pepermuntkussetjes of candy canes naar smaak en plak deze tegen de zijkant van de taart .

Giet de chocoladeganache op de bovenkant van de taart en laat het iets over de zijkant lopen waardoor drips ontstaan.

Spuit toefjes rode en witte botercreme bovenop de taart en steek daar de candy canes in. Versier de taart naar wens met candy canes, pepermuntkussentjes of rode chocolade snoepjes.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.