Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cake popsicles red velvet

Cake popsicles red velvet

Dit recept is van: Annet

  1. Cake popsicles Red velvet
Item 1 of 1
Cake popsicles red velvet
info
Benodigdheden
Stappen

Cake popsicles zijn erg populair en wij snappen wel waarom: deze cakejes in de vorm van een ijsje zijn erg leuk om uit te delen en zien er fantastisch uit. Zet de sprinkles alvast klaar en maak deze heerlijk red velvetcakejes met witte chocolade.

25 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
8-10Porties
De mooiste sprinkles ✨

Op zoek naar sprinkles op jouw cake popsicles nog mooier te maken? Ons unieke assortiment vind je hier!

Red velvetCakejesMoederdagWitte chocoladeIJsMonChou

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    65 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    100 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Bloem
    100 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

 

  • Karnemelk
    85 ml
    Karnemelk
  • Rode kleurstof
    Rode kleurstof
  • Cacaopoeder
    5 g (gram)
    Cacaopoeder
  • MonChou®
    75 g (gram)
    MonChou®
  • Witte chocolade
    300 g (gram)
    Witte chocolade
  •  
    Sprinkles

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Cakevorm
    Cakevorm
    Bestel dit product online
  • Silikomart Ijsvorm - mini
    Silikomart Ijsvorm - mini
    Bestel dit product online
  • Houten stokjes
    Houten stokjes
    Bestel dit product online
  •  
    Pan en vuurvaste kom

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Cake bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet het cakeblik in met boter of bakspray. Bestrooi het cakeblik met een klein beetje bloem.

Doe de karnemelk (85 ml), cacao (5 g) en de kleurstof in een schaaltje en mix deze door elkaar. Voeg extra kleurstof toe wanneer het mengsel niet rood genoeg is. Zet dit even apart.

Mix de roomboter (65 g), basterdsuiker (100 g), het vanille aroma (1 tl) en het zout (snufje) tot een romige massa. Voeg het ei toe en mix tot het ei is opgenomen in het beslag. Meng vervolgens het cacaomengsel door het beslag. Spatel als laatste de bloem en bakpoeder door het beslag.

Giet het beslag in het cakeblik.

Bak de cake in 25 tot 35 minuten gaar. Laat de cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

2. Cake popsicles maken

Verkruimel de red velvet cake in een kom. Voeg de roomkaas (75 g) toe en meng alles goed door elkaar.

Neem de Silikomart ijsvorm en duw het mengsel in de vorm. Maak de bovenkant mooi glad.

Steek als laatste de stokjes in de vormpjes. Leg de vorm een uur in de vriezer. Druk de cakesicles uit de vorm en leg deze terug in de vriezer. Maak nogmaals 4 cakesicles en vries deze in.

3. Cake popsicles decoreren

Smelt de witte chocolade (300 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Giet de chocolade in een hoog glas of hoge mok. Zet dit glas in een kom met warm water. Zo wordt de chocolade niet te dik.

Leg een stukje bakpapier klaar waar de cakeslices op kunnen uitharden.

Neem de cakeslices uit de vriezer. Doop de cakeslices in de witte chocolade.

Trek met de overige chocolade strepen over de cakeslices. Doe dit met een lepel of een spuitzakje. Versier de cakeslices daarna met de sprinkles.

Laat de cakeslices eventueel uitharden in de koelkast.

Meer bakken?

Kijk voor red velvet cakesicles op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.