Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Boterkoek van tante Annie

Boterkoek van tante Annie

Dit recept is van: Hecro

  1. Boterkoek van tante Annie
Item 1 of 1
Boterkoek van tante Annie
info
Benodigdheden
Stappen
Dit recept komt uit mijn familie en wordt al 60 jaar gebakken. Door de cakemeel krijgt het een hele andere smaak. Iedereen Is er altijd enthousiast over en het recept wordt vaak gedeeld.
10 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Ik snij de boterkoek in kleine stukjes, want je blijft het eten.
Zoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 500 gr. cakemeel (Koopmans)
  • 2 eieren
  • 500 gr. witte basterdsuiker
  • 250 gr. roomboter
  • 2 zakjes vanille suiker

Keukenspullen

  • Bakblik 30 x 24 cm
  • Lepel en vork

Stappen

Stap: 1

Oven voorverwarmen op 150 graden. Rooster onderin plaatsen (bij een kleine oven)

Stap: 2

Alle ingrediënten (behalve de melk) gaan kneden.

Stap: 3

Druk het deeg uit in het bakblik. Bestrijk de bovenkant met een klein beetje melk. Prik met een vork op een aantal plaatsen gaatjes in het deeg.

Stap: 4

Zet het bakblik met het deeg in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 30 minuten even kijken of de bovenkant goed van kleur is. Haal de boterkoek uit de oven en laat ‘m even staan. Daarna keer je de boterkoek op een snijplank en laat ‘m verder afkoelen.

Over dit recept

Dit recept is van Hecro

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.