Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Boekenwurm brownies

Boekenwurm brownies

Dit recept is van: Danna

  1. boekenwurm brownies-W
Item 1 of 1
Boekenwurm brownies
info
Benodigdheden
Stappen

Een gave traktatie die je van tevoren kunt maken: dat is best een zoektocht. Maar... deze boekenwurmbrownies zijn daar ideaal voor! Voor de boekenwurm en de niet-lezer : )

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
BrowniesKindertraktatiesChocoladeKaramelHalloweenThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Fudge brownies met salted caramel
    1 Pak
    Dr. Oetker Fudge brownies met salted caramel
  • Water
    100 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    35 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Schenkstroop
    3 el (eetlepels)
    Schenkstroop
  • Rolfondant Rood
    1 Pak
    Rolfondant Rood
  •  
    Snoepveters (en fruitveters)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C ) voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm uit het pak Dr. Oetker Fudge Brownies met Salted Caramel naar beneden.

2. Brownies bakken

Mix de boter op kamertemperatuur (100 g) zacht. Voeg de browniemix uit het pak Dr. Oetker Fudge Brownies met Salted Caramel en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand. Mix daarna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Schep de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Smelt de ongezouten roomboter (35 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de schenkstroop (3 el) en de mix voor karamelsaus toe. Roer met een lepel tot een egale massa. Verdeel de helft van de saus over de browniemix en verdeel de rest van het beslag hierover. Plaats de bakvorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak in 40-45 minuten gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 4 cm.

3. Brownies versieren

Rol de fondant uit het pak Dr. Oetker Rolfondant Rood uit tot een dunne lap en meet hoeveel je nodig hebt om van een blokje brownie een boek te maken (dus 2 lange zijden en 1 korte zijn bedekt met fondant). Doe dit voor alle stukjes brownie. Smeer de te bekleden kanten van de brownie in met de overgebleven karamelsaus en plak de fondant erop. Laat met snoepveters de snoepwormen uit de boeken komen (als boekenwurm) of maak wurmpjes van fruitveters.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.