Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Boekenwurm brownies

Een gave traktatie die je van tevoren kunt maken: dat is best een zoektocht. Maar...deze boekenwurm brownies zijn daar ideaal voor! Voor de boekenwurm en de niet-lezer : )

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

15 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Brownies bakken

  1. Stap 2

    • 100 g boter (op kamertemperatuur)

    • 1 pak Dr. Oetker Verwen Fudge Brownies met Salted Caramel

    • 100 ml water

    Mix de boter zacht. Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand. Mix daarna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag.

  2. Stap 3

    Schep de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.

  3. Stap 4

    • 35 g boter

    • 3 el schenkstroop

    Smelt 35 gr boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de schenkstroop en de mix voor karamelsaus toe. Roer met een lepel tot een egale massa.

  4. Stap 5

    Verdeel de helft van de saus over de browniemix en verdeel de rest van het beslag hierover.

  5. Stap 6

    Plaats de bakvorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak in 40-45 minuten gaar.

  6. Stap 7

    Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 4 cm.

Brownies versieren

  1. Stap 8

    • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant Rood

    Rol de fondant uit tot een dunne lap en meet hoeveel je nodig hebt om van een blokje brownie een boek te maken (dus 2 lange zijden en 1 korte zijn bedekt met fondant). Doe dit voor alle stukjes brownie.

  2. Stap 9

    Smeer de te bekleden kanten van de brownie in met de overgebleven karamelsaus en plak de fondant erop.

  3. Stap 10

    • Snoepveters (en fruitveters)

    Laat de snoepwormen uit de boeken komen (als boekenwurm) of maak wurmpjes van fruit (drop) veters.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.