Een gave traktatie die je van tevoren kunt maken: dat is best een zoektocht. Maar... deze boekenwurmbrownies zijn daar ideaal voor! Voor de boekenwurm en de niet-lezer : )
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C ) voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm uit het pak Dr. Oetker Fudge Brownies met Salted Caramel naar beneden.
Mix de boter op kamertemperatuur (100 g) zacht. Voeg de browniemix uit het pak Dr. Oetker Fudge Brownies met Salted Caramel en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand. Mix daarna nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Schep de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Smelt de ongezouten roomboter (35 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de schenkstroop (3 el) en de mix voor karamelsaus toe. Roer met een lepel tot een egale massa. Verdeel de helft van de saus over de browniemix en verdeel de rest van het beslag hierover. Plaats de bakvorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak in 40-45 minuten gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 4 cm.
Rol de fondant uit het pak Dr. Oetker Rolfondant Rood uit tot een dunne lap en meet hoeveel je nodig hebt om van een blokje brownie een boek te maken (dus 2 lange zijden en 1 korte zijn bedekt met fondant). Doe dit voor alle stukjes brownie. Smeer de te bekleden kanten van de brownie in met de overgebleven karamelsaus en plak de fondant erop. Laat met snoepveters de snoepwormen uit de boeken komen (als boekenwurm) of maak wurmpjes van fruitveters.