Deze vrolijke bloem van bladerdeeg met ketchup en kaas is heel makkelijk en erg lekker en gezellig bij bijvoorbeeld een lunch, brunch of borrel. Samen delen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder het folie van de plakjes bladerdeeg (8 plakjes) en laat kort ontdooien.
Leg op het bakpapier 4 plakjes bladerdeeg die een beetje overlappen. Druk ze aan zodat het een vierkant wordt.
Besmeer het vierkant met ketchup (1 tube) en verdeel de kaas (150 g) en Italiaanse kruiden (2 tl) hierover.
Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg erop en druk voorzichtig de randjes een beetje aan.
Zet het glas (of schaaltje) in het midden van het vierkant. Snijd nu vanaf het glas over de naden van de vierkante plakjes. Daarna snij je elk vierkant in vieren vanaf het glas. Begin in het midden naar de punt en dan beide helften nog een keer door de helft.
Draai de los gesneden reepjes een paar keer zodat ze mooi (als in een spiraal) gedraaid liggen.
Klop het ei (1 stuk) los en bestrijk de bladerdeegbloem met het ei.
Bak de bladerdeegbloem in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
Je kunt de bladerdeegbloem meteen serveren of koud eten. Serveer met een dipschaaltje met wat extra ketchup voor de liefhebbers.