Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Deze vrolijke bloem van bladerdeeg met ketchup en kaas is heel makkelijk en erg lekker en gezellig bij bijvoorbeeld een lunch, brunch of borrel. Samen delen!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

16 stengels

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 8 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder het folie van de plakjes bladerdeeg en laat kort ontdooien.

Bloem van bladerdeeg maken

  1. Stap 3

    Leg op het bakpapier 4 plakjes bladerdeeg die een beetje overlappen. Druk ze aan zodat het een vierkant wordt.

  2. Stap 4

    • 1 tube ketchup

    • 150 g geraspte kaas (oud)

    • 2 tl Italiaanse kruiden

    Besmeer het vierkant met ketchup en verdeel de kaas en kruiden hierover.

  3. Stap 5

    Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg erop en druk voorzichtig de randjes een beetje aan.

  4. Stap 6

    Zet het glas (of schaaltje) in het midden van het vierkant. Snijd nu vanaf het glas over de naden van de vierkante plakjes. Daarna snij je elk vierkant in 4-en vanaf het glas. Begin in het midden naar de punt en dan beide helften nog een keer door de helft.

  5. Stap 7

    Draai de los gesneden reepjes een paar keer zodat ze mooi (als in een spiraal) gedraaid liggen.

  6. Stap 8

    • 1 ei

    Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegbloem met het ei.

Bakken en serveren

  1. Stap 9

    Bak de bladerdeeg pizzabloem in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 10

    Je kunt de bladerdeegbloem meteen serveren of koud eten. Serveer met een dipschaaltje met wat extra ketchup voor de liefhebbers.

    Opwarmen

    Je kunt de bloem ook opnieuw gedurende 5 min in een voorverwarmde oven op 180-200°C graden opwarmen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.