Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Dit recept is van: Cathy

  1. Bladerdeeg-bloem-met-ketchup-en-kaas
Item 1 of 1
Bladerdeegbloem met ketchup en kaas
info
Benodigdheden
Stappen

Deze vrolijke bloem van bladerdeeg met ketchup en kaas is heel makkelijk en erg lekker en gezellig bij bijvoorbeeld een lunch, brunch of borrel. Samen delen!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
16 stengelsPorties
BladerdeegBladerdeegtaartBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    8 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  •  
    1 tube
    Ketchup
  • Geraspte (oude) kaas
    150 g
    Geraspte (oude) kaas
  • Italiaanse kruiden
    2 tl (theelepels)
    Italiaanse kruiden
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Lepel
    Lepel
  • Mes
    Mes
  •  
    Glas (ca. Ø5 cm )
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder het folie van de plakjes bladerdeeg (8 plakjes) en laat kort ontdooien.

2. Bloem van bladerdeeg maken

Leg op het bakpapier 4 plakjes bladerdeeg die een beetje overlappen. Druk ze aan zodat het een vierkant wordt.

Besmeer het vierkant met ketchup (1 tube) en verdeel de kaas (150 g) en Italiaanse kruiden (2 tl) hierover.

Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg erop en druk voorzichtig de randjes een beetje aan.

Zet het glas (of schaaltje) in het midden van het vierkant. Snijd nu vanaf het glas over de naden van de vierkante plakjes. Daarna snij je elk vierkant in vieren vanaf het glas. Begin in het midden naar de punt en dan beide helften nog een keer door de helft.

Draai de los gesneden reepjes een paar keer zodat ze mooi (als in een spiraal) gedraaid liggen.

Klop het ei (1 stuk) los en bestrijk de bladerdeegbloem met het ei.

3. Bakken en serveren

Bak de bladerdeegbloem in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Je kunt de bladerdeegbloem meteen serveren of koud eten. Serveer met een dipschaaltje met wat extra ketchup voor de liefhebbers.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.