🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Dit recept is van: Cathy

Bladerdeeg-bloem-met-ketchup-en-kaas

Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Info Benodigdheden Stappen

Deze vrolijke bloem van bladerdeeg met ketchup en kaas is heel makkelijk en erg lekker en gezellig bij bijvoorbeeld een lunch, brunch of borrel. Samen delen!

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 stengels Porties
Bladerdeeg Bladerdeegtaart Borrelhapjes
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (Koopmans)
    8 plakjes
    Bladerdeeg (Koopmans)
  •  
    1 tube
    Ketchup
  •  
    150 g (gram)
    Geraspte (oude) kaas
  •  
    2 tl (theelepels)
    Italiaanse kruiden
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Bekijk in de shop
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Lepel
  •  
    Mes
  •  
    Glas (ca. Ø5 cm )
  • Kwastje
    Kwastje
    Bekijk in de shop
  •  
    Schaaltje

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder het folie van de plakjes bladerdeeg (8 plakjes) en laat kort ontdooien.

2. Bloem van bladerdeeg maken

Leg op het bakpapier 4 plakjes bladerdeeg die een beetje overlappen. Druk ze aan zodat het een vierkant wordt.

Besmeer het vierkant met ketchup (1 tube) en verdeel de kaas (150 g) en Italiaanse kruiden (2 tl) hierover.

Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg erop en druk voorzichtig de randjes een beetje aan.

Zet het glas (of schaaltje) in het midden van het vierkant. Snijd nu vanaf het glas over de naden van de vierkante plakjes. Daarna snij je elk vierkant in vieren vanaf het glas. Begin in het midden naar de punt en dan beide helften nog een keer door de helft.

Draai de los gesneden reepjes een paar keer zodat ze mooi (als in een spiraal) gedraaid liggen.

Klop het ei (1 stuk) los en bestrijk de bladerdeegbloem met het ei.

3. Bakken en serveren

Bak de bladerdeegbloem in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Je kunt de bladerdeegbloem meteen serveren of koud eten. Serveer met een dipschaaltje met wat extra ketchup voor de liefhebbers.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.