🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Bladerdeegbloem met ketchup en kaas

Dit recept is van: Cathy

Bladerdeeg-bloem-met-ketchup-en-kaas
Bladerdeegbloem met ketchup en kaas
Info Benodigdheden Stappen

Deze vrolijke bloem van bladerdeeg met ketchup en kaas is heel makkelijk en erg lekker en gezellig bij bijvoorbeeld een lunch, brunch of borrel. Samen delen!

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 stengels Porties
Bladerdeeg Bladerdeegtaart Borrelhapjes
3
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    8 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  •  
    1 tube
    Ketchup
  • Geraspte (oude) kaas
    150 g
    Geraspte (oude) kaas
  • Italiaanse kruiden
    2 tl (theelepels)
    Italiaanse kruiden
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Lepel
    Lepel
  • Mes
    Mes
  •  
    Glas (ca. Ø5 cm )
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder het folie van de plakjes bladerdeeg (8 plakjes) en laat kort ontdooien.

2. Bloem van bladerdeeg maken

Leg op het bakpapier 4 plakjes bladerdeeg die een beetje overlappen. Druk ze aan zodat het een vierkant wordt.

Besmeer het vierkant met ketchup (1 tube) en verdeel de kaas (150 g) en Italiaanse kruiden (2 tl) hierover.

Leg de andere 4 plakjes bladerdeeg erop en druk voorzichtig de randjes een beetje aan.

Zet het glas (of schaaltje) in het midden van het vierkant. Snijd nu vanaf het glas over de naden van de vierkante plakjes. Daarna snij je elk vierkant in vieren vanaf het glas. Begin in het midden naar de punt en dan beide helften nog een keer door de helft.

Draai de los gesneden reepjes een paar keer zodat ze mooi (als in een spiraal) gedraaid liggen.

Klop het ei (1 stuk) los en bestrijk de bladerdeegbloem met het ei.

3. Bakken en serveren

Bak de bladerdeegbloem in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Je kunt de bladerdeegbloem meteen serveren of koud eten. Serveer met een dipschaaltje met wat extra ketchup voor de liefhebbers.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.