Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos
Item 1 of 1
Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijk variatierecept voor kwarktaart. Maak zonder oven deze feestelijke kwarktaart met banaan, chocolade, speculoos en pure chocolade... Deze kwarktaart is lekker bij de koffie en ook geschikt als feestelijk dessert!

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
Zonder ovenKwarktaartTaartBanaanSpeculoosVaderdagVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Banaan
    5 Stuk(s)
    Banaan
  • Speculoospasta
    400 g
    Speculoospasta

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Kwark
    450 g
    Kwark
  • Chocolade
    1 Reep
    Chocolade

Keukenspullen

  • Grote springvorm Ø 28-30 cm
    Grote springvorm Ø 28-30 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pakket Dr. Oetker Kwartaart Naturel (1 pak) en de cacao (1 el) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

In plaats van cacao kun je ook 10 gram extra boter smelten en met de pan van het vuur ca. 50 gram fijngehakte pure chocolade met de gesmolten boter vermengen. Voeg hierna de koekkruimels toe.

2. Bananen en speculoos

Snijd de bananen (5 stuks) in plakjes. Bedek de chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.

Strijk de speculoos (400 g) over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en het vanuit daar in één richting naar de rand toe uitspreiden. Smeer het niet heen en weer, want dan verschuiven de plakjes banaan.

3. Kwarktaart maken

Doe het op kamertemperatuur gebrachte water (300 ml), de kwark (450 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Voeg de taartmix toe en mix het geheel op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige kwarktaartvulling.

Smelt de chocolade (1 reep) au bain-marie en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.

Schenk de helft van het taartmengsel over de bodem en giet dan de gesmolten chocolade over het taartmengsel. Schenk vervolgens de andere helft van het taartmengsel over de chocolade heen.

Laat de banaan-chocoladekwarktaart ten minsten 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koeling.

4. Decoreren

Versier de bovenkant van de taart met plakjes banaan. Zorg dat elk plakje banaan elkaar een beetje overlapt zodat het een geheel wordt.

De makkelijke variant

Vind je chocolade smelten lastig, kies dan voor een zakje Glazuur Choco van Dr. Oetker. Of nog makkelijker: versier de taart met pure hagelslag of pure vlokken.

Laat de chocolade voldoende afkoelen: het moet nog wel vloeibaar blijven en draderig of stroperig zijn.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.