🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Dit recept is van: Bakken.nl

Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos
Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos
Info Benodigdheden Stappen

Een heerlijk variatierecept voor kwarktaart. Maak zonder oven deze feestelijke kwarktaart met banaan, chocolade, speculoos en pure chocolade... Deze kwarktaart is lekker bij de koffie en ook geschikt als feestelijk dessert!

20 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Zonder oven Kwarktaart Taart Banaan Speculoos Vaderdag Verjaardag
3
98 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Banaan
    5 Stuk(s)
    Banaan
  • Speculoospasta
    400 g
    Speculoospasta

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Kwark
    450 g
    Kwark
  • Chocolade
    1 Reep
    Chocolade

Keukenspullen

  • Grote springvorm Ø 28-30 cm
    Grote springvorm Ø 28-30 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pakket Dr. Oetker Kwartaart Naturel (1 pak) en de cacao (1 el) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

In plaats van cacao kun je ook 10 gram extra boter smelten en met de pan van het vuur ca. 50 gram fijngehakte pure chocolade met de gesmolten boter vermengen. Voeg hierna de koekkruimels toe.

2. Bananen en speculoos

Snijd de bananen (5 stuks) in plakjes. Bedek de chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.

Strijk de speculoos (400 g) over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en het vanuit daar in één richting naar de rand toe uitspreiden. Smeer het niet heen en weer, want dan verschuiven de plakjes banaan.

3. Kwarktaart maken

Doe het op kamertemperatuur gebrachte water (300 ml), de kwark (450 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Voeg de taartmix toe en mix het geheel op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige kwarktaartvulling.

Smelt de chocolade (1 reep) au bain-marie en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.

Schenk de helft van het taartmengsel over de bodem en giet dan de gesmolten chocolade over het taartmengsel. Schenk vervolgens de andere helft van het taartmengsel over de chocolade heen.

Laat de banaan-chocoladekwarktaart ten minsten 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koeling.

4. Decoreren

Versier de bovenkant van de taart met plakjes banaan. Zorg dat elk plakje banaan elkaar een beetje overlapt zodat het een geheel wordt.

De makkelijke variant

Vind je chocolade smelten lastig, kies dan voor een zakje Glazuur Choco van Dr. Oetker. Of nog makkelijker: versier de taart met pure hagelslag of pure vlokken.

Laat de chocolade voldoende afkoelen: het moet nog wel vloeibaar blijven en draderig of stroperig zijn.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.