Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Kruidige speculoos met zoete banaan en knapperige chocolade, frisse kwark....Deze kwarktaart is lekker bij de koffie en ook geschikt als feestelijk dessert.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Bodem maken

  1. Stap 1

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt 60 gram boter in een pannetje.

  3. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix door de gesmoten boter.

  4. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Speculoos-bananen taartbodem maken

  1. Stap 5

    • 5 bananen (in plakjes)

    Bedek de chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.

  2. Stap 6

    • 400 g speculoos (ongeveer 1 pot)

    Strijk de Speculoos over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en vanuit daar in 1 richting naar de rand toe uitspreiden. Niet heen en weer smeren omdat je dan de bananen verplaatst.

Kwarktaart maken

  1. Stap 7

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    • 450 g kwark

    Doe de 400 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  2. Stap 8

    Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuten tot een luchtige kwarktaart vulling.

  3. Stap 9

    Schenk het taartmengsel over de bodem.

  4. Stap 10

    Laat de banaan-chocolade kwarktaart ten minsten 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Decoreren

  1. Stap 11

    • 1 reep pure chocolade

    Smelt een reep pure chocolade au-bain-marie en laat de gesmolten chocolade een uur afkoelen.

    De makkelijke varaint

    Vind je chocolade smelten lastig, kies dan voor een zakje Glazuur Choco van Dr. Oetker. Of nog makkelijker: versier de taart met pure hagelslag of pure vlokken.

  2. Stap 12

    Schenk met een theelepel de gesmolten, afgekoelde, chocolade over de kwarktaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.