Een heerlijk variatierecept voor kwarktaart. Maak zonder oven deze feestelijke kwarktaart met banaan, chocolade, speculoos en pure chocolade... Deze kwarktaart is lekker bij de koffie en ook geschikt als feestelijk dessert!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pakket Dr. Oetker Kwartaart Naturel (1 pak) en de cacao (1 el) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
In plaats van cacao kun je ook 10 gram extra boter smelten en met de pan van het vuur ca. 50 gram fijngehakte pure chocolade met de gesmolten boter vermengen. Voeg hierna de koekkruimels toe.
Snijd de bananen (5 stuks) in plakjes. Bedek de chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.
Strijk de speculoos (400 g) over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en het vanuit daar in één richting naar de rand toe uitspreiden. Smeer het niet heen en weer, want dan verschuiven de plakjes banaan.
Doe het op kamertemperatuur gebrachte water (300 ml), de kwark (450 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en mix het geheel op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige kwarktaartvulling.
Smelt de chocolade (1 reep) au bain-marie en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
Schenk de helft van het taartmengsel over de bodem en giet dan de gesmolten chocolade over het taartmengsel. Schenk vervolgens de andere helft van het taartmengsel over de chocolade heen.
Laat de banaan-chocoladekwarktaart ten minsten 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koeling.
Versier de bovenkant van de taart met plakjes banaan. Zorg dat elk plakje banaan elkaar een beetje overlapt zodat het een geheel wordt.
Vind je chocolade smelten lastig, kies dan voor een zakje Glazuur Choco van Dr. Oetker. Of nog makkelijker: versier de taart met pure hagelslag of pure vlokken.
Laat de chocolade voldoende afkoelen: het moet nog wel vloeibaar blijven en draderig of stroperig zijn.