Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Baklava van bladerdeeg

Baklava van bladerdeeg

Dit recept is van: Koopmans

  1. baklava van bladerdeeg
Item 1 of 1
Baklava van bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

De makkelijke variant van baklava. Het originele recept is met filodeeg, maar deze met bladerdeeg is net zo lekker. Honing, walnoten en een knapperig deeg, heerlijk met een kopje verse munt thee.

30 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

BladerdeegNotenWalnotenPistacheKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    0.5 null
    Citroen
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing
  •  
    2 null
    Kaneelstokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    180 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    125 ml
    Water
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    6 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)

 

  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    75 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Pistachenoten
    35 g
    Pistachenoten
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    35 g
    Walnoten (Dr. Oetker)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    30 g
    Boter (ongezouten roomboter)

Keukenspullen

  • Bakblik
    Bakblik
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Hakmolen
  • Rasp
    Rasp

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Pers een halve citroen uit en rasp de schil van een halve citroen. Doe het rasp, sap, honing (2 el), kaneelstokjes (2 stuks), kristalsuiker (180 g) en water (125 ml) in een steelpan en zet het op het vuur. Verwarm het op een rustig vuur, zodat de suiker oplost en de kaneelsmaak in de siroop trekt. Laat dit ten minste 20 minuten op het vuur staan. Ondertussen kun je de baklava maken.

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).

Vet de vorm licht in, ook de zijkanten, en knip een stukje bakpapier ter grootte van de bodem, leg dit op de bodem. Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze verspreid over het aanrecht ontdooien.

Citroen raspen

Zorg ervoor dat je echt alleen de schil raspt. Het witte van de citroen zorgt voor een bittere smaak.

2. Baklava maken

Vermaal de amandelen (75 g), ongezouten pistachenoten (35 g) en walnoten (35 g) in een hakmolen. Meng dit met de suiker (2 el) en kaneel (2 tl).

Smelt de boter (30 g). Bestrijk met een kwastje het bladerdeeg met gesmolten boter.

Rol een tweede plakje uit, ter grootte van het bakblik, leg dit op het andere plakje deeg, bestrijk weer met gesmolten boter.

Verdeel de helft van het notenmengsel over het bladerdeeg. Leg hierop weer een uitgerold plakje bladerdeeg en bestrijk weer met gesmolten boter, herhaal deze stap. Nu heb je 4 lagen bladerdeeg.

Verdeel hierop de rest van het notenmengsel. Leg hierop weer een uitgerold plakje bladerdeeg en bestrijk weer met gesmolten boter, herhaal deze stap. Nu heb je 6 lagen bladerdeeg.

Bestrijk de bovenkant ook weer met gesmolten boter. Snijd de baklava in 16 stukjes, helemaal tot aan de bodem. Bak de baklava in 30 minuten knapperig en lichtbruin.

Giet de helft van de suikersiroop over de baklava. Laat het intrekken. Giet na een half uur de rest van de suikersiroop over de baklava. Laat de baklava helemaal afkoelen en een tijdje rusten, ten minste 4 uur, dan zijn de smaken lekker ingetrokken. Snijd voor het presenteren nog een keer de blokjes baklava goed aan.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.