🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Baklava van bladerdeeg

Baklava van bladerdeeg

Dit recept is van: Koopmans

baklava van bladerdeeg
Baklava van bladerdeeg
Info Benodigdheden Stappen

De makkelijke variant van baklava. Het originele recept is met filodeeg, maar deze met bladerdeeg is net zo lekker. Honing, walnoten en een knapperig deeg, heerlijk met een kopje verse munt thee.

30 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Bladerdeeg Noten Walnoten Pistache Kaneel Suikerfeest
3
4 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    0.5
    Citroen
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing
  •  
    2
    Kaneelstokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    180 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    125 ml
    Water
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    6 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)

 

  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    75 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Pistachenoten
    35 g
    Pistachenoten
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    35 g
    Walnoten (Dr. Oetker)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    30 g
    Boter (ongezouten roomboter)

Keukenspullen

  • Bakblik
    Bakblik
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Hakmolen
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Pers een halve citroen uit en rasp de schil van een halve citroen. Doe het rasp, sap, honing (2 el), kaneelstokjes (2 stuks), kristalsuiker (180 g) en water (125 ml) in een steelpan en zet het op het vuur. Verwarm het op een rustig vuur, zodat de suiker oplost en de kaneelsmaak in de siroop trekt. Laat dit ten minste 20 minuten op het vuur staan. Ondertussen kun je de baklava maken.

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).

Vet de vorm licht in, ook de zijkanten, en knip een stukje bakpapier ter grootte van de bodem, leg dit op de bodem. Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze verspreid over het aanrecht ontdooien.

Citroen raspen

Zorg ervoor dat je echt alleen de schil raspt. Het witte van de citroen zorgt voor een bittere smaak.

2. Baklava maken

Vermaal de amandelen (75 g), ongezouten pistachenoten (35 g) en walnoten (35 g) in een hakmolen. Meng dit met de suiker (2 el) en kaneel (2 tl).

Smelt de boter (30 g). Bestrijk met een kwastje het bladerdeeg met gesmolten boter.

Rol een tweede plakje uit, ter grootte van het bakblik, leg dit op het andere plakje deeg, bestrijk weer met gesmolten boter.

Verdeel de helft van het notenmengsel over het bladerdeeg. Leg hierop weer een uitgerold plakje bladerdeeg en bestrijk weer met gesmolten boter, herhaal deze stap. Nu heb je 4 lagen bladerdeeg.

Verdeel hierop de rest van het notenmengsel. Leg hierop weer een uitgerold plakje bladerdeeg en bestrijk weer met gesmolten boter, herhaal deze stap. Nu heb je 6 lagen bladerdeeg.

Bestrijk de bovenkant ook weer met gesmolten boter. Snijd de baklava in 16 stukjes, helemaal tot aan de bodem. Bak de baklava in 30 minuten knapperig en lichtbruin.

Giet de helft van de suikersiroop over de baklava. Laat het intrekken. Giet na een half uur de rest van de suikersiroop over de baklava. Laat de baklava helemaal afkoelen en een tijdje rusten, ten minste 4 uur, dan zijn de smaken lekker ingetrokken. Snijd voor het presenteren nog een keer de blokjes baklava goed aan.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.