Taarten met veel zuivel zijn altijd wat lastiger te bewaren. Pak de taarten goed in en volg onze andere tips op. Hierdoor blijven jouw taarten langer goed.
Cheesecake en MonChoutaart blijven zo’n 2-3 dagen goed in de koelkast. Waar je bij dit soort taarten op moet letten is condensvorming. Een cheesecake krijgt in de koelkast snel een zompige bodem. Zorg dat de taart helemaal afgekoeld is voor je hem in de koelkast zet om dit te voorkomen. Daarnaast helpt een taartdoos ook tegen dit probleem.
Je kunt cheesecake ook erg goed invriezen. Vries een no-bake cheesecake in als één geheel en snijd gebakken cheesecakes juist in stukken voor je ze invriest. Verpak ieder stuk in een diepvrieszakje en haal een taartpunt uit de vriezer als je zin hebt in iets lekkers. Bewaar de cheesecake maximaal 1 maand in de vriezer en ontdooi de taart rustig in de koelkast voor consumptie.
Botercrème is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Dek de kom goed af of schep de botercrème in een afsluitbar bakje. Hierdoor neemt de botercrème geen geuren en smaken over van andere producten in de koelkast. Houd er rekening mee dat botercrème in de koelkast hard wordt. Haal de topping daarom een paar uur voor het decoreren uit de koelkast.
Heb je veel botercrème over? Bewaar deze dan in een afgesloten bakje in de vriezer. Botercrème is in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar. Wil je de botercrème later weer gebruiken voor een taart of cupcakes? Haal deze dan een dag van tevoren uit de vriezer en laat het bakje in de koelkast ontdooien.
Baksels met botercrème bewaar je idealiter op een koele plek. Je kunt cupcakes en taarten met botercrème ook in de koelkast bewaren, maar dan wordt de cake snel droog en de botercrème te hard. Bewaar de traktaties bijvoorbeeld op een mooie standaard met stolp of in een stevige cupcake- of taartdoos.