🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Artikelen
How to: Maak de leukste paascake met Dr. Oetker cakeblik met uitsteekvorm
How to: Maak de leukste paascake met Dr. Oetker cakeblik met uitsteekvorm

How to: Maak de leukste paascake met Dr. Oetker cakeblik met uitsteekvorm

Met deze vrolijke paasvorm maak je eenvoudig een heerlijke cake met verrassing aan de binnenkant. De cake is super makkelijk te maken en is de perfecte toevoeging aan de paastafel. Van de buitenkant ziet hij er namelijk uit als een gewone cake, maar bij het aansnijden kom je een leuke verrassing tegen. Wij laten je zien hoe dit product werkt!

Bak een cake voor de binnenkant. Om de haasjes aan de binnenkant te maken beginnen we met het bakken van een cake. Dit kan met je favoriete cakemix uit de supermarkt of ga zelf aan de slag met ingrediënten. Op onze receptenpagina vind je genoeg cakerecepten om uit te kiezen. Het is hierbij belangrijk dat je eindigt met twee kleuren cake om het contrast tussen de buitenkant en binnenkant te vergroten.

Cakevorm 1

Cakevorm 2

Snij de cake in plakken en pak de uitsteker in de vorm van een haas erbij. Snijd dikke plakken zodat je de haasjes makkelijk op een rij te kunt zetten en gebruik de hoekjes van de cake zodat je makkelijk twee haasjes per plak uitsteekt. De restjes van deze cake kun je na het uitsteken prima gebruiken voor een trifle of vla flip!

Tijd om de bakvorm te vullen. Vet de vorm in met boter of bakspray voor je begint, gebruik eventueel een bakpapiertje en maak een rijtje van de haasjes. Houd hierbij een beetje ruimte over aan allebei de uiteinden, zodat de verrassing voor het aansnijden nog niet zichtbaar is. Druk de haasjes aan zodat ze strak tegen elkaar staan. Hierdoor wordt de uiteindelijke vorm in de cake extra mooi.

Cakevorm 6

yoda knippen (2)

Nu is het tijd voor het toevoegen van het tweede cakebeslag. Wij hebben hiervoor een chocoladecakemix gebruikt, maar je kunt de kleuren natuurlijk ook omdraaien. Verdeel de cakemix voorzichtig met een spatel en zorg dat de haasjes aan alle kanten goed bedekt zijn.

Bak de cake volgende de instructies van het recept of de gebruikte bakmix en laat deze na het bakken minimaal 1 uur afkoelen. Haal de cake vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en serveer op een mooi bord of taartplateau. Snijd hem vervolgens tijdens het paasontbijt aan en geniet van een heerlijke plak versgebakken cake. Eet smakelijk!

1615316842861

1615316842829

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.