Met deze vrolijke paasvorm maak je eenvoudig een heerlijke cake met verrassing aan de binnenkant. De cake is super makkelijk te maken en is de perfecte toevoeging aan de paastafel. Van de buitenkant ziet hij er namelijk uit als een gewone cake, maar bij het aansnijden kom je een leuke verrassing tegen. Wij laten je zien hoe dit product werkt!
Bak een cake voor de binnenkant. Om de haasjes aan de binnenkant te maken beginnen we met het bakken van een cake. Dit kan met je favoriete cakemix uit de supermarkt of ga zelf aan de slag met ingrediënten. Op onze receptenpagina vind je genoeg cakerecepten om uit te kiezen. Het is hierbij belangrijk dat je eindigt met twee kleuren cake om het contrast tussen de buitenkant en binnenkant te vergroten.
Snij de cake in plakken en pak de uitsteker in de vorm van een haas erbij. Snijd dikke plakken zodat je de haasjes makkelijk op een rij te kunt zetten en gebruik de hoekjes van de cake zodat je makkelijk twee haasjes per plak uitsteekt. De restjes van deze cake kun je na het uitsteken prima gebruiken voor een trifle of vla flip!
Tijd om de bakvorm te vullen. Vet de vorm in met boter of bakspray voor je begint, gebruik eventueel een bakpapiertje en maak een rijtje van de haasjes. Houd hierbij een beetje ruimte over aan allebei de uiteinden, zodat de verrassing voor het aansnijden nog niet zichtbaar is. Druk de haasjes aan zodat ze strak tegen elkaar staan. Hierdoor wordt de uiteindelijke vorm in de cake extra mooi.
Nu is het tijd voor het toevoegen van het tweede cakebeslag. Wij hebben hiervoor een chocoladecakemix gebruikt, maar je kunt de kleuren natuurlijk ook omdraaien. Verdeel de cakemix voorzichtig met een spatel en zorg dat de haasjes aan alle kanten goed bedekt zijn.
Bak de cake volgende de instructies van het recept of de gebruikte bakmix en laat deze na het bakken minimaal 1 uur afkoelen. Haal de cake vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en serveer op een mooi bord of taartplateau. Snijd hem vervolgens tijdens het paasontbijt aan en geniet van een heerlijke plak versgebakken cake. Eet smakelijk!