Zelf cupcakes versieren is zo leuk en ingewikkeld als je het zelf maakt. In dit artikel laten we verschillende technieken zien en bieden we inspiratie voor de leukste dierencupcakes. Daarnaast geven we je de beste tips voor werken met fondant!
Het bezoekje aan de dierentuin begint bij de panda. 🐼 Kneed het witte fondant en rol vervolgens dun uit. Steek met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Maak van zwart fondant 4 bolletjes ter grootte van een hazelnoot en druk plat. Dit gebruik je voor de oren en ogen. Maak van zwart fondant een soort driehoekje ter grootte van een erwt, dit is het neusje. Plak alle onderdelen op de witte cirkel
Met maar een paar handelingen maak je dit zachte knuffeldier!. 🐨 Kneed grijs fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Plak de suikeroogjes op de cirkels. Maak voor de oortjes 2 bolletjes ter grootte van een hazelnoot, druk plat en plak op de cirkels. Maak bolletjes ter grootte van een erwt en maak hier vervolgens neusjes van.
Door naar de Afrikaanse savanne. 🦒 Kneed geel fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Plak 2 suikeroogjes op iedere cirkel. Maak bolletjes ter grootte van een erwt voor de oortjes en hoorns. Maak de hoorns iets langwerpig en vorm de oren. Plak alles vast. Rol bruin fondant dun uit en maak vlekjes. Maak een bolletje ter grootte van een hazelnoot en maak hier een ovale snoet van. Maak neusgaten met een satéprikker of modelleerstokje.
Hippo het nijlpaard! 🦛 Kneed grijs fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Plak op iedere cirkel 2 suikeroogjes. Maak bolletjes ter grootte van een erwt en vorm hier vervolgens de oortjes van. Maak een bolletje ter grootte van een hazelnoot en maak hier een ovale snoet van. Plak deze onder de oogjes. Maak neusgaten met een satéprikker of modelleerstokje.
Voor deze tijger hoef je gelukkig niet bang te zijn. 🐯 Kneed oranje fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Rol ook het gele fondant uit en steek hier met een ronde uitsteker (Ø ca. 2 cm) rondjes uit. Plak op elke oranje cirkel een geel rondje en 2 suikeroogjes. Vorm van oranje fondant druppels ter grootte van een erwt, maak hier de oortjes van. Maak een snuit met behulp van een satéprikker. Rol zwart fondant dun uit en snijd hier stroken van, lijm vast.
Om een beertje te maken kneed je bruin fondant goed door en rol je dit vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Plak op iedere cirkel 2 suikeroogjes. Vorm druppels ter grootte van een erwt, maak hier de oortjes van. Rol voor de snuit lichtbruin fondant uit en steek hier met een ronde uitsteker (Ø ca. 2,5 cm) rondjes uit. Vorm kleine bolletjes en druk deze plat, plak dit op de oortjes. Maak de snuit af met een modelleerstokje of satéprikker. Maak van zwart fondant een driehoekje ter grootte van een erwt, plak op het gezichtje. 🐻
Elke zebra heeft een uniek strepenpatroon, welke patroon tover jij op je cupcakes? Kneed wit fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Plak op iedere cirkel 2 suikeroogjes. Maak bolletjes ter grootte van een erwt en vorm hier vervolgens de oortjes van. Maak een bolletje ter grootte van een hazelnoot en maak hier een ovale snoet van. Maak neusgaten met een satéprikker of modelleerstokje. Rol de zwarte fondant dun uit en snijd hier de strepen en de manen uit. Plak alles vast.
ROAR! 🦁 Kan jij deze leeuw temmen? Kneed oranje fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Rol ook het gele fondant uit en steek hier met een ronde uitsteekvorm (Ø ca. 3,5 cm) cirkels uit. Plak de gele cirkels op de oranje cirkels. Gebruik een satéprikker of modelleerstokje om manen te maken. Plak op iedere gele cirkel 2 suikeroogjes. Maak gele bolletjes ter grootte van een erwt en vorm hier vervolgens de oortjes van. Vorm van zwart fondant een neusje en mondje.
Geen tijd om op safari te gaan? Je kunt in ieder geval altijd je eigen olifant maken. 🐘 Kneed grijs fondant goed door en rol vervolgens dun uit. Steek hier met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg deze op bakpapier. Plak op iedere cirkel 2 suikeroogjes. Maak bolletjes ter grootte van een hazelnoot en vorm hier de oren van. Plak ze een stukje onder het hoofd vast. Maak een bolletje ter grootte van een kersenpit en vorm hier door te rollen een slurf van. Plak alles vast.
Voor het maken van een slang kneed je groen fondant goed door en rolt het daarna dun uit. Steek met een ronde uitsteekvorm of glas (Ø ca. 5,5 cm) cirkels uit en leg ze op bakpapier. Snijd een slangenkop uit het groene fondant en plak deze op een ronde cirkel. Plak 2 suikeroogjes op het kopje. Maak neusgaten en een patroontje met een modelleerstokje of satéprikker. Maak een tongetje van roze fondant en plak onder de slangenkop. Pas goed op! Want deze sneaky slang gluipt zo je mond in. 🐍
Plakt het fondant wanneer je het wilt uitrollen? Gebruik poedersuiker of rol het fondant uit tussen een opengeknipt diepvrieszakje.
Fondant kleuren? Verschillende kleuren kun je prima met elkaar mengen. Maar je kunt er ook voor kiezen fondant te kleuren met kleurstof. Begin met een paar druppeltjes en kneed goed door. Tip: gebruik handschoentjes of smeer je handen in met een laagje crisco, kleurstof krijg je lastig van je handen af.
Gebruik eetbare lijm, glazuur, Royal icing of chocopasta om je deeltjes fondant vast te plakken. Zorg er in ieder geval voor dat je niet teveel vocht gebruikt, hierdoor zal het fondant smelten.
Door warmte wordt fondant zachter. Wij raden je daarom aan de cakejes voor het decoreren goed te laten afkoelen en ze na het decoreren in de koelkast te bewaren.