Pepernoten

Gezellig pepernoten bakken

Pepernoten zijn leuk om zelf te bakken en ze zijn leuk om mee te bakken. Als je zelf bakt kun je ze precies zo maken als je zelf wilt. Met stukjes noot of met een extra dikke laag (witte) chocolade. En dat ze erg lekker zijn om mee te bakken, dat bewijzen we graag met deze pepernoten recepten!

Pepernoten recept

Eigenlijk is het jammer om te wachten tot november met pepernoten. Wij zijn blij dat we ons pepernotenhart vanaf september weer kunnen ophalen, want veel taarten zijn nog lekkerder met pepernoten. Pepernoten kun je kant-en-klaar kopen en je kunt ze zelf maken. Er zijn pepernotenmixen te koop waarbij je alleen nog een beetje water moet toevoegen. Handig als je met kleine kinderen wilt bakken, want dan kunnen ze kruidnoten echt helemaal zelf maken. Je kunt ook pepernoten bakken met bloem en speculaaskruiden, doe er een zakje bakpoeder bij en ze worden ook lekker luchtig.


Met pepernoten bakken

Pepernoten zijn een heerlijk ingrediënt in veel taarten en cakes. Saakje maakt bijvoorbeeld een cake waar ze kruidnootjes doorheen mengt. Dit geeft een heerlijke kruidige smaak. Je kunt ook van pepernoten een overheerlijke tiramisu maken. Leuk en lekker als toetje. En heb je na 5 december nog pepernoten over? Bak een overheerlijke cheesecake met pepernoten. 


Kruidnoten of pepernoten?

De een noemt ze kruidnoten en de ander noemt ze pepernoten. En toch hebben ze het allebei over die kleine kruidige knapperige bolletjes. Maar hoe zit dit nu precies? Kruidnoten zijn de bruine bolletjes met een kruidige smaak, vandaar ook de naam kruidnoten. Kruidnoten lijken het meest op kleine speculaas-bolletjes. Pepernoten zijn veel zachter en lichter van kleur. Pepernoten worden van een ander soort deeg gemaakt, namelijk hetzelfde deeg als van taai-taai. Mag je natuurlijk helemaal zelf weten hoe ze noemt ;-).