Pannenkoek recepten

Zelf lekkere pannenkoeken maken

Wat is er nou lekkerder dan een zelfgemaakte pannenkoek? Met een pannenkoek met stroop of kaas kun je bijna iedereen blij maken. Wij zijn dol op pannenkoeken maken! Met dit pannenkoeken recept overzicht laten we je zien hoe lekker je pannenkoeken kunt maken. Van recepten voor een havermout pannenkoeken tot spectaculaire pannenkoekentaarten. Hier vind je de lekkerste pannenkoek recepten.

Pannenkoeken bakken is nog gezellig ook! Met vrienden of het hele gezin in de keuken en samen aan de slag. Het leuke van zelf pannenkoeken bakken is, dat je voor iedereen een eigen pannenkoek kutn bakken. Je maakt een basis pannenkoek recept en daarmee kun je echt alles maken. Zoete of hartige pannenkoeken, klassiek of verrassend.


Pannenkoeken recept

De eenvoudige pannenkoek kun je op heel veel verschillende manieren bakken. De meest eenvoudige pannenkoeken krijg je als je ze bakt met bloem. Dan kun je nog kiezen voor een volkoren bloem of witte bloem. Bak je met volkoren bloem dan krijg je stevige, vezelrijke pannenkoeken. Om ze luchtiger te maken voeg je een zakje bakpoeder toe aan het pannenkoeken recept. In de supermarkt kun je ook kiezen voor een pannenkoekmix. Deze mixen zijn vaak samengesteld uit verschillende meelsoorten. Dit geeft de zelfgebakken pannenkoeken een rijkere smaak.


Pannenkoeken weetjes

Pannenkoeken worden overal op de wereld gegeten. Ieder land heeft zo zijn eigen tradities. Wereldwijd zijn Nutella® en ahornsiroop het meeste favoriete beleg. In Nederland is dat de combinatie spek en stroop. Koopmans heeft een groot onderzoek gedaan naar de pannenkoeken in Nederland. Hieronder de acht leukste weetjes over de oer-Hollandse pannenkoeken. Wist je dat...

1. 89% van de Nederlanders, de zelfgebakken pannenkoek toch het lekkerst vindt ;-)
2. Zo'n 11.000 Nederlanders Pannekoek als achternaam hebben?
3. Pannenkoek tot 1995 werd gespeld als pannekoek?
4. De moeders de beste pannenkoekbakkers van Nederland zijn.
5. De pannenkoek met spek en stroop de populairste pannenkoek is in Nederland?
6. Maar 17% van de Nederlanders de pannenkoek omhoog gooit en weer opvangt. Ruim 70% kiest voor de veilige optie met een spatel.
7. Nederlanders echte pannenkoekrollers zijn. Ruim 80% rolt ‘m op voordat de pannenkoek wordt opgegeten.
8. Vaak worden etensrestjes weggegooid, maar niet de pannenkoek! Deze worden bewaard om op een later moment opgegeten te worden.

Genoeg geschreven over pannenkoeken bakken. Tijd om lekkere pannenkoeken te bakken!