Cake

Heerlijke cake recepten om zelf te bakken

Zin om een cake te maken? Dan wil je natuurlijk een ook lekker cake recept. Een basis cake recept is heel eenvoudig om te maken. Misschien is dat ook wel de redenen waarom er zo ontzettend veel verschillende lekkere cake recepten zijn bedacht. Wat ons betreft helemaal prima, want wie wordt er niet blij van een lekkere plak zelfgebakken cake? Ga je cake maken, dan zit je altijd goed. En voor wie wil variëren hebben wij de lekkerste cake recepten verzameld.

Eenvoudig cake recept

Het basis cake recept is heel eenvoudig. Je hebt 200 gram bloem, 200 g suiker, 200 g eieren en 200 g boter nodig. De lastigheid van een basis cake is om een goed luchtig te krijgen, je moet flink kloppen om de boter en suiker luchtig te krijgen, daarna voeg je een voor een de eieren toe. De meeste bakkers voegen toch een beetje bakpoeder toe aan het basis cake recept, zo wordt het cakebeslag iets makkelijker luchtig. Wil je echt eenvoudig een cake bakken, dan kun je ook kiezen voor cakemixen. Aan deze cake producten worden ingrediënten toe gevoegd waardoor de cake extra luchtig wordt.


Andere cake bakken

Cake is echt een product dat zich leent om eindeloos mee te variëren. De basis van smaak van cake kun je bijna met alle smaken combineren. Vraag iemand op straat om drie soorten cake te noemen: zeker weten dat ze er drie kunnen verzinnen. Wie kent niet de kleine cakejes, appelcake, chocoladecake en stroopwafelcake?


Hippe cakes maken

Wat een hippe cake is, verandert continu. Een paar jaar geleden werden de kleine cakejes massaal omgedoopt tot uitbundig versierde cupcakes met grote toeven romige topping en kunstwerkjes van marsepein. Die marsepeinen decoraties zie je bijna niet meer. Wel zie je overheerlijke cupcakes maar dan versierd met een hele lekkere romige topping of verrassende vulling. De andere trend staat daar, op het eerste gezicht, bijna recht tegen over: de gezonde cakes zoals havermout cake, bananenbrood, suikervrije cakes, yoghurtcake en cakes met courgette of bietjes. Deze gezonde cakes zitten ook boordevol verrassend lekkere smaken. Kortom; kies een cake recept dat bij jou smaak past. Dat komt vast goed, want er zijn cake recepten genoeg!