Bananenbrood

Onze heerlijke bananenbrood recepten

Bananenbrood: het is geen cake en het is geen brood, maar het is wel erg lekker! Met bananenbrood recepten kun je superlekker variëren.

Bananenbrood past heel goed bij verschillende smaken: heerlijk in combinaties met dadels, chocolade en fruit. Dat maakt het extra leuk om een bananenbrood te bakken. Zoek je een simpel bananenbrood recept om snel te maken, of juist een verrassende variatie? Op Bakken.nl vind je de leukste bananenbrood recepten voor elke gelegenheid! Kortom een superleuk baksel om eens lekker mee te experimenteren.


Wat is bananenbrood?

Bananenbrood is een beetje een merkwaardig baksel. Je kunt het niet echt in een ‘bakcategorie’ plaatsen. Het is geen brood en ook weer geen cake. Het lijkt meer op een cake, met daarin gestampte rijpe bananen. Het verschil met cake zit in de verhouding van de ingrediënten en in de smaak. Bananenbrood bak je met minder suiker en minder boter dan een cake. Je kunt zelfs bananenbrood bakken zonder kristalsuiker. De rijpe bananen geven het bananenbrood zijn zoete smaak. En de boter wordt vaak vervangen door een plantaardige olie. Een plakje bananenbrood past prima bij een kopje koffie en is ook geschikt als tussendoortje.


Hoe kun je het lekkerste bananenbrood maken?

Ligt jouw fruitschaal vol met overrijpe bananen, dan is het de beste tijd om een bananenbrood te maken. De overrijpe bruine bananen geven een jouw bananenbrood een heerlijke zoete smaak. In veel blogs zie je tips om nog niet rijpe bananen in de oven te bakken op 50 graden. De bananen worden inderdaad bruin en wat zoeter, maar de smaak is dan nog niet optimaal. Om het lekkerste bananenbrood te maken moet je dus even geduld hebben.


Zelf bananenbrood bakken

Bananenbrood kun je op veel verschillende manieren zelf bakken. Ga je voor extra zoet met kokosschaafsel, fruit of suiker? Voor een stevigere bite kies je voor havermout of noten. Maar je kunt het natuurlijk ook combineren! Zelf bananenbrood bakken is helemaal niet moeilijk, ook wanneer je niet zo’n ervaren bakker bent. Het mislukt eigenlijk nooit en is een handomdraai gemaakt. Je kunt ook redelijk eenvoudig rekening houden met allergieën. Veel bananenbrood wordt gemaakt met plantaardige olie. Zo bak je jouw bananenbrood eenvoudig lactosevrij. Wil je liever de gluten laten staan? Bak jouw bananenbrood met zelfrijzend amandelbakmeel. Het amandelmeel geeft ook nog eens een extra lekkere smaak.

Op zoek naar een makkelijk recept voor bananenbrood? Dan kun je kiezen voor een bakmix. Koopmans heeft sinds kort een speciale bakmix voor bananenbrood. Je voegt hier bananen, eieren en een beetje boter toe. Makkelijk en snel een lekker ontbijt of tussendoortje op tafel!