Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zomerse appeltaart met mango, banaan en kokos

Het leek me leuk om een frisse draai te geven aan de appeltaart en daar ben ik mee gaan experimenteren, niet alleen appels maar ook mango, banaan en kokos. Het resultaat is echt superlekker zomers!

Bereiden

25 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180 °C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met bakspray of wat boter.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 175 g boter

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    • 1 ei (losgeklopt)

    Roer de boter zacht en romig in een beslagkom. Voeg de appeltaartmix toe en 2/3 van een losgeklopt ei.

  2. Stap 4

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

  3. Stap 5

    Bekleed met het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Zorg ervoor dat de randen flink dik zijn, richting de 1 cm. Zet de vorm in de koelkast.

Zomerse taartvulling maken

  1. Stap 6

    • 800 g appels (bijv. Elstar of Jonagold)

    • Scheutje citroensap

    • 20 g suiker

    Schil en snijd de appels in blokjes van ongeveer 2 cm en doe ze in een pannetje met een scheutje citroensap en de suiker. Verwarm de appels tot ze iets zachter zijn, maar nog wel stevig.

  2. Stap 7

    • 1 banaan

    • 4 el gemalen kokos

    Prak de banaan fijn en besmeer daarmee de bodem. Strooi daar de kokos over.

  3. Stap 8

    • 1 mango (of doosje diepvries)

    Schil de mango. Snijd de mango in blokjes ter grootte van de appelblokjes. Meng dan de appel met de mango en vul de taart.

    Verse mango

    Als je een verse mango neemt, zorg dan dat de mango stukjes ongeveer even groot zijn als de appelstukjes.

Appeltaart met mango, banaan en kokos bakken

  1. Stap 9

    Bak de appeltaart in ongeveer een uur gaar. De korst aan de zijkant moet echt lekker goudbruin zijn.

    Serveren met....

    Je kunt de appeltaart uiteraard serveren met slagroom of vanille ijs, maar om het zomerse karakter te benadrukken zou ik kiezen voor kokosyoghurt of mango sorbet.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.