🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Zebra kwarktaart met blauwe bessen

Zebra kwarktaart met blauwe bessen

Dit recept is van: Dr. Oetker

Zebra kwarktaart met bosbessen
Zebra kwarktaart met blauwe bessen
Info Benodigdheden Stappen

Maak van jouw kwarktaart iets bijzonders! Met een klein beetje geduld kun je iets heel moois maken. Vul de springvorm stap voor stap en je hebt een prachtige kwarktaart.

20 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
No Bake Kwarktaart Taart Bosbessen Zomer
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bosbessen
    500 g
    Bosbessen
  • Citroen
    1 stuks
    Citroen
  • Suiker (kristalsuiker)
    70 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
    1 g
    Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Volle kwark
    500 g
    Volle kwark
  • Water
    400 ml
    Water
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    6 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
    Productdetails
    ${ error }
    € 0,95

Keukenspullen

  •  
    Mixer met deeghaken (en gardes)
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 14,75
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Kom
    2 stuks
    Kom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99

Stappen

zebra-kwarktaart-blauwebessenkoken zebra-kwarktaart-blauwebessen-inkoken

1. Voorbereiden

Verwarm in een steelpan de bosbessen (500 g) met de suiker (70 g) en het sap van een citroen (1 stuks). Laat het geheel inkoken totdat er een saus ontstaat.

zebra-kwarktaart-blauwebessen-boter-kruimels zebra-kwarktaart-blauwebessen-bodem

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kruimelbodem 15 minuten in de koelkast.

zebra-kwarktaart-blauwebessen-kwarkvulling zebra-kwarktaart-blauwebessen-kwarkopbodem zebra-kwarktaart-blauwebessen-kwarkwit

3. Zebra-kwarktaart met bosbessen bereiden

Doe het water (400 ml), de volle kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het kwarkmengsel over twee kommen. Voeg aan 1 kom de helft van de bosbessensaus toe.

Schep om en om een eetlepel van het witte en gekleurde kwarkmengsel op de bodem.

Laat de zebra-kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

zebra-kwarktaart-blauwebessen-gelatine zebra-kwarktaart-blauwebessen-gelatinebijbessen zebra-kwarktaart-blauwebessen-topping

4. Bosbessentopping bereiden

Week de gelatine (6 blaadjes) in koud water. Verhit de overige blauwe bessensaus en laat de gelatine hierin oplossen.

Haal de pan van het vuur, laat afkoelen, schep het mengsel over de kwarktaart en laat de taart vervolgens nog 1,5 à 2 uur opstijven tot de gelei is gestold.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.