🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Zebra kwarktaart met blauwe bessen

Zebra kwarktaart met blauwe bessen

Dit recept is van: Bakken.nl

Zebra kwarktaart met bosbessen
Zebra kwarktaart met blauwe bessen
Info Benodigdheden Stappen

Maak van jouw kwarktaart iets bijzonders! Met een klein beetje geduld kun je iets heel moois maken. Vul de springvorm stap voor stap en je hebt een prachtige kwarktaart.

20 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Zonder oven Kwarktaart Taart Bosbessen Zomer Blauwe bessen
4
32 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bosbessen
    500 g
    Bosbessen
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Suiker (kristalsuiker)
    70 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Volle kwark
    500 g
    Volle kwark
  • Water
    300 ml
    Water
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    6 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
    Productdetails
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

zebra-kwarktaart-blauwebessenkoken zebra-kwarktaart-blauwebessen-inkoken

1. Voorbereiden

Verwarm in een steelpan de bosbessen (500 g) met de suiker (70 g) en het sap van een citroen (1 stuks). Laat het geheel inkoken totdat er een saus ontstaat.

zebra-kwarktaart-blauwebessen-boter-kruimels zebra-kwarktaart-blauwebessen-bodem

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kruimelbodem 15 minuten in de koelkast.

zebra-kwarktaart-blauwebessen-kwarkvulling zebra-kwarktaart-blauwebessen-kwarkopbodem zebra-kwarktaart-blauwebessen-kwarkwit

3. Zebra-kwarktaart met bosbessen bereiden

Doe het water (300 ml), de volle kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het kwarkmengsel over twee kommen. Voeg aan 1 kom de helft van de bosbessensaus toe.

Schep om en om een eetlepel van het witte en gekleurde kwarkmengsel op de bodem.

Laat de zebra-kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

zebra-kwarktaart-blauwebessen-gelatine zebra-kwarktaart-blauwebessen-gelatinebijbessen zebra-kwarktaart-blauwebessen-topping

4. Bosbessentopping bereiden

Week de gelatine (6 blaadjes) in koud water. Verhit de overige blauwe bessensaus en laat de gelatine hierin oplossen.

Haal de pan van het vuur, laat afkoelen, schep het mengsel over de kwarktaart en laat de taart vervolgens nog 1,5 à 2 uur opstijven tot de gelei is gestold.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.