Maak van jouw kwarktaart iets bijzonders! Met een klein beetje geduld kun je iets heel moois maken. Vul de springvorm stap voor stap en je hebt een prachtige kwarktaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm in een steelpan de bosbessen (500 g) met de suiker (70 g) en het sap van een citroen (1 stuks). Laat het geheel inkoken totdat er een saus ontstaat.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kruimelbodem 15 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml), de volle kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het kwarkmengsel over twee kommen. Voeg aan 1 kom de helft van de bosbessensaus toe.
Schep om en om een eetlepel van het witte en gekleurde kwarkmengsel op de bodem.
Laat de zebra-kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Week de gelatine (6 blaadjes) in koud water. Verhit de overige blauwe bessensaus en laat de gelatine hierin oplossen.
Haal de pan van het vuur, laat afkoelen, schep het mengsel over de kwarktaart en laat de taart vervolgens nog 1,5 à 2 uur opstijven tot de gelei is gestold.