Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zebra kwarktaart met blauwe bessen

Maak van jouw kwarktaart iets bijzonders. Met een klein beetje geduld kun je iets heel moois maken. Vul de springvorm stap voor stap en je hebt een prachtige kwarktaart.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 500 g bosbessen

    • 1 citroen

    • 70 g suiker

    Verwarm in een steelpan de blauwe bessen met de suiker en het sap van 1 citroen. Laat het geheel inkoken totdat er een saus ontstaat.

Kruimelbodem bereiden

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Smelt de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kruimelbodem 15 minuten in de koelkast.

Zebra kwarktaart met bosbessen bereiden

  1. Stap 4

    • 250 ml slagroom

    • 500 g volle kwark

    • 400 ml water

    Doe het water, de kwark en 250 ml slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengselmet de mixer op de laagste stand in 1 mintuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

  2. Stap 5

    Verdeel het kwarkmengsel over twee kommen. Voeg aan 1 kom de helft van de bosbessensaus toe.

  3. Stap 6

    Schep om en om een eetlepel van het witte en gekleurde kwarkmengsel op de bodem.

  4. Stap 7

    Laat de zebra kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Bosbessen topping bereiden

  1. Stap 8

    • 6 blaadjes (Gelatine)

    Week de gelatine in koud water. Verhit de overige blauwe bessensaus en laat de gelatine hierin oplossen.

  2. Stap 9

    Haal de pan van het vuur, laat afkoelen, schep het mengsel over de kwarktaart en laat vervolgens nog ruim 1,5 - 2 uur opstijven tot de gelei gestold is.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.