Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zebra kwarkcake met kokos en chocolade

Verras jezelf met deze zebra kwarkcake, met kokos en chocolade. Deze kijk lijkt gewoon, maar wacht maar tot je 'm opensnijd: een prachtig zebra patroon.

Bereiden

15 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in met wat boter of een bakspray.

Zebra kwarkcake maken

  1. Stap 3

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    Zet de beslagkom op de weegschaal en weeg 200 gram magere kwark af en voeg er 25 ml water aan toe.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 3 eieren

    Voeg de kwarkcake-mix en de 3 eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel.

  4. Stap 6

    Klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarkcakebeslag.

  5. Stap 7

    • 50 g gemalen kokos

    Schep de helft van het beslag in een andere kom. Spatel hier de gemalen kokos door.

    Tip van thuisbakker Bibiana

    Voeg bij het beslag van een cake spekkoekkruiden toe. Spekkoekkruiden zijn bij een toko te verkrijgen.

  6. Stap 8

    • 3 el cacao

    Spatel door de andere helft 3 eetlepels cacao, zodat je een donker chocoladecakebeslag krijgt.

  7. Stap 9

    Schep een paar lepels van het kokosbeslag in het midden van het blik. Schep hier wat chocoladebeslag op. Schep steeds, lepel voor lepel, het beslag om en om in het blik, net zolang tot beide kommen leeg zijn.

Kwarkcake bakken

  1. Stap 10

    Bak de zebra kwarkcake in 60 minuten gaar.

    Gaarproef

    Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.

  2. Stap 11

    Haal de kwarkcake uit de vorm en laat ‘m verder afkoelen op een rooster.

    Yoghurtcake bewaren

    Laat de yoghurtcake goed afkoelen en doe de cake terug in het cakevorm. Dek de yoghurtcake af met een schone theedoek. (Bewaar de yoghurtcake niet in plastic of een afgesloten trommel.)

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.