Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm goed in met wat boter of een bakspray.
Zet de beslagkom op de weegschaal en weeg de magere kwark (200 g) af en voeg er water (25 ml) aan toe.
Voeg de mix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel.
Klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarkcakebeslag.
Schep de helft van het beslag in een andere kom. Spatel hier de gemalen kokos (50 g) door.
Spatel door de andere helft de cacao (3 el), zodat je een donker chocoladecakebeslag krijgt.
Schep een paar lepels van het kokosbeslag in het midden van het blik. Schep hier wat chocoladebeslag op. Schep steeds, lepel voor lepel, het beslag om en om in het blik, net zolang tot beide kommen leeg zijn.
Voeg bij het beslag van een cake spekkoekkruiden toe. Spekkoekkruiden zijn bij een toko te verkrijgen.
Bak de zebra kwarkcake in 60 minuten gaar.
Haal de kwarkcake uit de vorm en laat ‘m verder afkoelen op een rooster.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
Laat de yoghurtcake goed afkoelen en doe de cake terug in de cakevorm. Dek de yoghurtcake vervolgens af met een schone theedoek. Bewaar de yoghurtcake niet in plastic of een afgesloten trommel.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.