Zelf zandkoekjes bakken? Met dit recept bak je zandkoekjes om vrolijk van te worden. Strooi een beetje discodip over de koekjes en kijk hoe leuk ze worden! Dit recept maak je met zelfrijzend bakmeel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Snijd de harde roomboter (200 g) in kleine stukjes en doe deze in een mengkom. Voeg het Koopmans Zelfrijzend bakmeel (250 g), witte basterdsuiker (125 g), de helft van het losgeklopte ei (0,5) en zout (snufje) toe.
Kies bij het maken van zandkoekjes altijd voor boter uit een wikkel. Vloeibare boter is niet geschikt voor het bakken van zandkoekjes.
Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend zandkoekjesdeeg. Draai van het deeg kleine bolletjes (ongeveer 36 stuks), leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat.
Bestrijk de zandkoekjes met de rest van het losgeklopte ei (0,5) en versier ze met Dr. Oetker Disco dip (1 strooibusje).
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de zandkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Na het bakken zijn de zandkoekjes nog zacht, maar ze worden knapperig als ze afkoelen. Laat ze daarom goed afkoelen voordat je de zandkoekjes bewaart in een koektrommel.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.