Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zandkoekjes met disco dip

Zelf zandkoekjes bakken? Met dit recept bak je zandkoekjes om vrolijk van te vinden. Strooi een beetje disco over de koekjes en kijk hoe leuk ze worden! Dit recept maak je met zelfrijzend bakmeel.

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

36 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Zandkoekjes bakken

  1. Stap 2

    • 200 g roomboter

    • Snufje zout

    • 250 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 125 g witte basterdsuiker

    • 0,5 ei (losgeklopt)

    Snijd de harde boter in kleine stukjes en doe deze in een beslagkom. Voeg het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, een half losgeklopt ei en een snufje zout toe.

    Harde boter

    Kies bij zandkoekjes altijd voor boter uit een wikkel. Vloeibare boter is niet geschikt voor het bakken van zandkoekjes.

  2. Stap 3

    Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend zandkoekjesdeeg. Draai van het deeg kleine bolletjes (ongeveer 36 stuks), leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat.

  3. Stap 4

    • Dr. Oetker Disco

    • 0,5 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de zandkoekjes met de rest van het losgeklopte ei en versier ze met disco.

  4. Stap 5

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de zandkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

    Zachte zandkoekjes

    Na het bakken zijn de zandkoekjes nog zacht, ze worden knapperig als ze afkoelen. Laat ze goed afkoelen voordat je de zandkoekjes bewaard in een koektrommel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.