Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Zandkoekjes met disco dip

Zandkoekjes met disco dip

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. zandkoekjes met disco
Item 1 of 1
Zandkoekjes met disco dip
info
Benodigdheden
Stappen

Zelf zandkoekjes bakken? Met dit recept bak je zandkoekjes om vrolijk van te worden. Strooi een beetje discodip over de koekjes en kijk hoe leuk ze worden! Dit recept maak je met zelfrijzend bakmeel.

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
36Porties
KoekjesDecorerenKindertraktatiesBakken met kinderenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    250 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Witte basterdsuiker
    125 g
    Witte basterdsuiker
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Discodip
    1 Strooibusje(s)
    Discodip

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Zandkoekjes bakken

Snijd de harde roomboter (200 g) in kleine stukjes en doe deze in een mengkom. Voeg het Koopmans Zelfrijzend bakmeel (250 g), witte basterdsuiker (125 g), de helft van het losgeklopte ei (0,5) en zout (snufje) toe.

Harde boter

Kies bij het maken van zandkoekjes altijd voor boter uit een wikkel. Vloeibare boter is niet geschikt voor het bakken van zandkoekjes.

Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend zandkoekjesdeeg. Draai van het deeg kleine bolletjes (ongeveer 36 stuks), leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat.

Bestrijk de zandkoekjes met de rest van het losgeklopte ei (0,5) en versier ze met Dr. Oetker Disco dip (1 strooibusje).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de zandkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Zachte zandkoekjes

Na het bakken zijn de zandkoekjes nog zacht, maar ze worden knapperig als ze afkoelen. Laat ze daarom goed afkoelen voordat je de zandkoekjes bewaart in een koektrommel.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.