Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Zandgebakjes met Dulce de Leche, pure chocolade en grof zeezout

Zandgebakjes met Dulce de Leche, pure chocolade en grof zeezout

Dit recept is van: Victoria

  1. Zandgebakjes met Dulce de Leche, pure chocolade en grof zeezout
Item 1 of 1
Zandgebakjes met Dulce de Leche, pure chocolade en grof zeezout
info
Benodigdheden
Stappen
Geniet van deze heerlijke zandgebakjes met een perfecte balans van zoet, zout en chocolade!
90 min.Bereidingstijd
240 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
- Bewaar de zandgebakjes in een luchtdichte doos op een koele plaats. - Je kunt de zandkoekjes ook kant-en-klaar kopen om tijd te besparen.
Thema receptenFeestdagenHigh teaKerstZoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g ongezouten boter
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract

 

  • Snufje zout
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 g pure chocolade, fijngehakt
  • Grof zeezout of fleur de sel

Keukenspullen

  • Grote mengkom
  • Mixer
  • Plasticfolie
  • Deegroller
  • Diepe pan
  • Pollepel
  • Hittebestendige kom
  • Koekjessteker of glas

Stappen

Stap: 1

Maak het zanddeeg: - Meng de bloem en het zout in een grote kom. - Voeg de koude blokjes boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door de bloem totdat het mengsel op fijn broodkruim lijkt. - Voeg de suiker toe en meng goed. - Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg het ei en het vanille-extract toe. - Meng snel tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap: 2

Bereid de dulce de leche: - Plaats het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een diepe pan en bedek volledig met water. - Breng het water aan de kook en laat het vervolgens 2-3 uur zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water blijft. - Haal het blikje voorzichtig uit het water en laat het volledig afkoelen voordat je het opent. Je hebt nu heerlijke dulce de leche.

Stap: 3

Bak de zandgebakjes: - Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). - Rol het gekoelde zanddeeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 3 mm. - Steek rondjes uit het deeg met een koekjessteker of een glas en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat. - Bak de zandgebakjes 10-12 minuten, of totdat ze licht goudbruin zijn aan de randen. - Laat de gebakjes volledig afkoelen op een rooster.

Stap: 4

Smelt de chocolade: - Plaats de fijngehakte pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt). Roer tot de chocolade volledig gesmolten en glad is.

Stap: 5

Monteer de zandgebakjes: - Smeer een lepel dulce de leche op elk zandgebakje. - Doop elk gebakje gedeeltelijk in de gesmolten chocolade of drizzle de chocolade over de bovenkant. - Bestrooi onmiddellijk met een paar korrels grof zeezout of fleur de sel.

Stap: 6

Laat de chocolade opstijven: - Plaats de zandgebakjes op een bakplaat en laat de chocolade volledig hard worden. Dit kan versneld worden door ze in de koelkast te plaatsen.

Stap: 7

Serveer en geniet: - Serveer de zandgebakjes op een mooie schaal en geniet van de combinatie van zoete dulce de leche, rijke pure chocolade en de verrassende zoutkorrels.

Over dit recept

Dit recept is van Victoria

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.