Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Yoghurt/Pistache/granaatappeltaart

Yoghurt/Pistache/granaatappeltaart

Dit recept is van: Bobby

  1. Yoghurt/Pistache/granaatappeltaart
Item 1 of 1
Yoghurt/Pistache/granaatappeltaart
info
Benodigdheden
Stappen
Taart die verfrissend smaakt door de granaatappel. De kleur van het sap van de granaatappel kun je mooi uitvegen in het glazuur bovenop de taart zodat er een waar kunstwerkje ontstaat.
20 min.Bereidingstijd
50 min.Bak- of opstijftijd
Zoete receptenTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 ml yoghurt
  • 160 gr fijne kristalsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 th lepel vanille extract

 

  • 190 gr bloem
  • 2 th lepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • Voor het yohurtglazuur: 1/2 granaatappel - 250 gram poedersuiker - 50 ml yoghurt.

Keukenspullen

  • Springvorm met een diameter van 20 cm
  • Garde
  • Maatbeker

Stappen

Stap: 1

Oven verwarmen op 160 graden Yogurt in een kom doen en de pistachenoten fijn hakken in de blender tot je een poeder hebt.

Stap: 2

Kristalsuiker en zonnebloemolie 2 minuten mixen in een grote kom, tot de suiker is opgelost. Voeg eieren en vanille-extract toe. Al scheppend de yoghurt, de bloem, bakpoeder, zout en pistache poeder toevoegen. Schep het beslag in de ingevette en bebloede springvorm. Bak de taart in 50 minuten gaar.

Stap: 3

Als de taart is afgekoeld, pak dan de granaatappel helft in je hand met de schil omhoog en je vingers gespreid. Houd de granaatappel boven een kom en sla met een houten lepel op de schil. De pitten vallen tussen je vingers door in de kom.

Stap: 4

Zeef de poedersuiker in een kom. Doe de yoghurt erbij en roer tot het yoghurt-suikermengsel dik maar nog wel schenkbaar is. Schenk het mengsel op de afgekoelde taart en laat het wat over de rand lopen. Zodra de glazuur iet meer druiptkun je her en der wat granaatappels op de taart druppelen. Trek met een saté prikker streepjes door de druppels om mooie patroontjes te maken.

Stap: 5

Plak zodra het glazuur niet meer naar beneden loopt de granaatappelpitten tegen de zijkanten van de taart. Als ze niet goed plakken zet de taart dan nog 10 minuutjes in de koelkast.

Over dit recept

Dit recept is van Bobby

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.