Lekker recept voor eiersalade op zelfgemaakte wraps met rauwe ham en kropsla. Een heerlijk brunch gerecht.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng de bloem (250 g) met het bakpoeder (1 tl). Meng dit vevolgens met de olijfolie (1 el), het water (150 ml) en het zout (snufje) door elkaar en kneed tot een soepel deeg met de hand of met een mixer met deeghaken.
Laat het deeg hierna ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast
Kook en pel de eieren (6 stuks), snijd ze fijn (met een eiersnijder of prakken met een vork) en maak er een eiersalade van door de mayonaise (3 el), de mosterd (1 tl), de peper (snufje) en het zout (snufje) erdoorheen te mengen. Zet in de koelkast tot gebruik.
Vorm van het deeg een rol en verdeel het in 8 gelijke stukken. Zet alvast de pan op een laag vuur zodat deze warm kan worden.
Rol met een deegroller elk balletje deeg uit tot een ronde vorm, hoe dunner hoe lekkerder. Bestuif je werkblad met wat bloem om plakken te voorkomen.
Leg de wrap in de warme pan. Zodra de bovenkant wat luchtbellen vertoont kun je hem omdraaien en aan de andere kant nog 1-2 minuten bakken.
Beleg de wraps met de sla en eiersalade, vouw er een plakje ham in en vouw eerst de onderkant en daarna de 2 zijkanten dicht en zet eventueel vast met een prikkertje.