Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Wraps met eiersalade en rauwe ham

Lekker recept voor eiersalade op zelfgemaakte wraps met rauwe ham en kropsla. Een heerlijk brunch gerecht.

Bereiden

15 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stuks

Wraps maken

  1. Stap 1

    • 250 g bloem

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 1 el olijfolie

    • 150 ml water (handwarm)

    • Snufje zout

    Meng het bloem met het bakpoeder. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg met de hand of met een mixer met deeghaken.

  2. Stap 2

    Laat het deeg hierna ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast

Eiersalade maken

  1. Stap 3

    • 6 eieren

    • 3 el mayonaise

    • 1 tl mosterd

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Kook en pel de eieren, snijd ze fijn (met een eiersnijder of prakken met een vork) en maak er een eiersalade van. Zet in de koelkast tot gebruik.

Bak en vul je eigen wrap

  1. Stap 4

    Vorm van het deeg een rol en verdeel het in 8 gelijke stukken. Zet alvast de pan op een laag vuur zodat deze warm kan worden.

  2. Stap 5

    Rol met een deegroller elk balletje deeg uit tot een ronde vorm, hoe dunner hoe lekkerder. Bestuif je werkblad met wat bloem om plakken te voorkomen.

  3. Stap 6

    Leg de wrap in de warme pan. Zodra de bovenkant wat luchtbellen vertoont kun je hem omdraaien en aan de andere kant nog 1-2 minuten bakken.

  4. Stap 7

    • Kropsla

    • 8 plakjes rauwe ham

    Beleg de wraps met de sla en eiersalade, vouw er een plakje ham in en vouw eerst de onderkant en daarna de 2 zijkanten dicht en zet eventueel vast met een prikkertje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.