Deze worteltjescake heeft natuurlijk een romige topping van mascarpone. Je bakt 'm van boerencakemeel. Zo heb je een lekkere luchtige basis.
20 min
50 min
Gemiddeld
12 plakjes
Verwarm de oven voor.
125 g boter
200 g suiker
Klop de boter met suiker romig.
3 eieren
Klop er een voor een de eieren door.
200 g Koopmans Boerencakemeel
2 tl kaneel
75 g walnoten
150 g wortels (geraspt)
Spatel er de wortel, noten, cakemeel en kaneel door.
Verdeel het wortelcakebeslag in de cakevorm en bak de wortelcake in ongeveer 50 minuten mooi bruin en gaar.
Controleer of de wortelcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, die moet er droog uitkomen.
Laat de wortelcake helemaal afkoelen.
250 g mascarpone
75 g poedersuiker
Klop de suiker door de mascarpone.
50 g wortels (geraspt)
Bestrijk de wortelcake met mascarpone en bestrooi met de geraspte wortel.