Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Wortelcake

Wortelcake

Dit recept is van: Koopmans

  1. Wortelcake
Item 1 of 1
Wortelcake
info
Benodigdheden
Stappen

Deze wortelcake heeft natuurlijk een romige topping van mascarpone. Je bakt 'm van boerencakemeel. Zo heb je een lekkere luchtige basis!

20 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
CakeWorteltaartWortelMascarpone

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Boerencakemeel
    200 g
    Koopmans Boerencakemeel
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Walnoten (Dr. Oetker)
    75 g
    Walnoten (Dr. Oetker)
  •  
    200 g
    Wortel (geraspt)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Cakevorm 25 cm
    Cakevorm 25 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pannenlikker (of spatel)
    1 Stuk(s)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 150°C).

2. Wortelcakebeslag maken

Klop de boter (125 g) met suiker (200 g) romig.

Klop er een voor een de eieren (3 stuks) door.

Spatel er een deel van de geraspte wortel (150 g), walnoten (75 g), Koopmans Boerencakemeel (200 g) en kaneel (2 tl) door.

Verdeel het wortelcakebeslag in de cakevorm en bak de wortelcake in ongeveer 50 minuten mooi bruin en gaar.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog en zit er geen cakebeslag aan, dan is de carrot cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten.

Laat de wortelcake helemaal afkoelen.

3. Roomtopping maken

Klop de poedersuiker (75 g) door de mascarpone (250 g).

Bestrijk de wortelcake met mascarpone en bestrooi met de overgebleven geraspte wortel (50 g).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.