Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Wortelcake

Deze worteltjescake heeft natuurlijk een romige topping van mascarpone. Je bakt 'm van boerencakemeel. Zo heb je een lekkere luchtige basis.

Bereiden

20 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Wortelcake beslag maken

  1. Stap 2

    • 125 g boter

    • 200 g suiker

    Klop de boter met suiker romig.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Klop er een voor een de eieren door.

  3. Stap 4

    • 200 g Koopmans Boerencakemeel

    • 2 tl kaneel

    • 75 g walnoten

    • 150 g wortels (geraspt)

    Spatel er de wortel, noten, cakemeel en kaneel door.

  4. Stap 5

    Verdeel  het wortelcakebeslag in de cakevorm en bak de wortelcake in ongeveer 50 minuten mooi bruin en gaar.

    Gaarproef

    Controleer of de wortelcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, die moet er droog uitkomen.

  5. Stap 6

    Laat de wortelcake helemaal afkoelen.

Roomtopping maken

  1. Stap 7

    • 250 g mascarpone

    • 75 g poedersuiker

    Klop de suiker door de mascarpone.

  2. Stap 8

    • 50 g wortels (geraspt)

    Bestrijk de wortelcake met mascarpone en bestrooi met de geraspte wortel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.