Deze wortelcake heeft natuurlijk een romige topping van mascarpone. Je bakt 'm van boerencakemeel. Zo heb je een lekkere luchtige basis!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 150°C).
Klop de boter (125 g) met suiker (200 g) romig.
Klop er een voor een de eieren (3 stuks) door.
Spatel er een deel van de geraspte wortel (150 g), walnoten (75 g), Koopmans Boerencakemeel (200 g) en kaneel (2 tl) door.
Verdeel het wortelcakebeslag in de cakevorm en bak de wortelcake in ongeveer 50 minuten mooi bruin en gaar.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog en zit er geen cakebeslag aan, dan is de carrot cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten.
Laat de wortelcake helemaal afkoelen.
Klop de poedersuiker (75 g) door de mascarpone (250 g).
Bestrijk de wortelcake met mascarpone en bestrooi met de overgebleven geraspte wortel (50 g).
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.