Een lekkere variatie op de traditionele Brabantse worstenbroodjes: vul je brooddeeg met kipgehakt en shoarmakruiden.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de witbrood mix (1 pak Koopmans Witbrood) en de boter (25 g) in een mengkom en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Dek de kom af met plastic en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door. Je kunt het eventueel nog 15 minuten laten narijzen voor luchtigere worstenbroodjes.
Kruid het kipgehakt (250 g) met de shoarmakruiden (half zakje). Snijd de rode paprika (1 stuk) in kleine blokjes en vermeng deze met het gekruide gehakt.
Verdeel het kipgehakt in ca. 15 stukjes en maak er rolletjes van.
Strooi wat bloem op het werkblad. Draai ca. 15 bolletjes van het gerezen deeg en druk deze plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.
Klop het ei los. Leg de kipshoarma worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met de helft van het ei (0,5 stuks).
Dek de kipshoarma worstenbroodjes af met een theedoek of stuk plastic en laat ze 45 minuten narijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog een keer met het overgebleven ei (0,5 stuks).
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes met kipshoarma op een rooster afkoelen.