Chantal

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Worstenbroodjes kipshoarma

Een lekkere variatie op de traditionele Brabantse worstenbroodjes: vul je brooddeeg met kipgehakt en shoarmakruiden.

Bereiden

80 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 stuks

Brooddeeg maken

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 25 g boter

    • 275 ml water (handwarm)

    Doe de witbrood mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  2. Stap 2

    Dek de kom af met plastic en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door. Je kunt het eventueel nog 15 minuten laten narijzen voor luchtigere worstenbroodjes.

Gehaktworstjes kruiden

  1. Stap 4

    • 0,5 zakje shoarmakruiden

    • 250 g gehakt (kip)

    • 1 rode paprika

    Kruid het kipgehakt met de shoarmakruiden. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en vermeng deze met het gekruide gehakt.

  2. Stap 5

    Verdeel het kipgehakt in ca. 15 stukjes en maak er rolletjes van.

Worstenbroodjes maken

  1. Stap 6

    Strooi wat bloem op het werkblad. Draai ca. 15 bolletjes van het gerezen deeg en druk deze plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 7

    • 0,5 ei

    Klop het ei los. Leg de kipshoarma worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met ei.

  3. Stap 8

    Dek de kipshoarma worstenbroodjes af met een theedoek of stuk plastic en laat ze 45 minuten narijzen.

Kipshoarma worstenbroodjes bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 9

    Verwarm intussen de oven voor.

  2. Stap 10

    • 0,5 ei

    Bestrijk de shoarma worstenbroodjes vervolgens nog een keer met ei.

  3. Stap 11

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes met kipshoarma op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.