Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Worstenbroodjes kipshoarma

Worstenbroodjes kipshoarma

Dit recept is van: Chantal

  1. worstenbrood met kipshoarma
Item 1 of 1
Worstenbroodjes kipshoarma
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekkere variatie op de traditionele Brabantse worstenbroodjes: vul je brooddeeg met kipgehakt en shoarmakruiden.

80 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
WorstenbroodjeBroodHartige receptenHapjesBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Shoarmakruiden

 

  •  
    250 g
    Gehakt (kip)
  •  
    1 Stuk(s)
    rode paprika
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  •  
    Plasticfolie
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brooddeeg maken

Doe de witbrood mix (1 pak Koopmans Witbrood) en de boter (25 g) in een mengkom en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Dek de kom af met plastic en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door. Je kunt het eventueel nog 15 minuten laten narijzen voor luchtigere worstenbroodjes.

2. Gehaktworstjes kruiden

Kruid het kipgehakt (250 g) met de shoarmakruiden (half zakje). Snijd de rode paprika (1 stuk) in kleine blokjes en vermeng deze met het gekruide gehakt.

Verdeel het kipgehakt in ca. 15 stukjes en maak er rolletjes van.

3. Worstenbroodjes maken

Strooi wat bloem op het werkblad. Draai ca. 15 bolletjes van het gerezen deeg en druk deze plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei los. Leg de kipshoarma worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met de helft van het ei (0,5 stuks).

Dek de kipshoarma worstenbroodjes af met een theedoek of stuk plastic en laat ze 45 minuten narijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog een keer met het overgebleven ei (0,5 stuks).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes met kipshoarma op een rooster afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.