🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Worstenbroodjes kipshoarma

Worstenbroodjes kipshoarma

Dit recept is van: Chantal

worstenbrood met kipshoarma
Worstenbroodjes kipshoarma
Info Benodigdheden Stappen

Een lekkere variatie op de traditionele Brabantse worstenbroodjes: vul je brooddeeg met kipgehakt en shoarmakruiden.

80 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 Porties
Worstenbroodje Brood Hartige recepten Hapjes Brunch

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Shoarmakruiden

 

  •  
    250 g
    Gehakt (kip)
  •  
    1 stuk(s)
    rode paprika
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  •  
    Plasticfolie
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Stappen

1. Brooddeeg maken

Doe de witbrood mix (1 pak Koopmans Witbrood) en de boter (25 g) in een mengkom en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Dek de kom af met plastic en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door. Je kunt het eventueel nog 15 minuten laten narijzen voor luchtigere worstenbroodjes.

2. Gehaktworstjes kruiden

Kruid het kipgehakt (250 g) met de shoarmakruiden (half zakje). Snijd de rode paprika (1 stuk) in kleine blokjes en vermeng deze met het gekruide gehakt.

Verdeel het kipgehakt in ca. 15 stukjes en maak er rolletjes van.

3. Worstenbroodjes maken

Strooi wat bloem op het werkblad. Draai ca. 15 bolletjes van het gerezen deeg en druk deze plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei los. Leg de kipshoarma worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met de helft van het ei (0,5 stuks).

Dek de kipshoarma worstenbroodjes af met een theedoek of stuk plastic en laat ze 45 minuten narijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de worstenbroodjes vervolgens nog een keer met het overgebleven ei (0,5 stuks).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes met kipshoarma op een rooster afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.