Een lekkere variatie op de traditionele Brabantse worstenbroodjes: vul je brooddeeg met kipgehakt en shoarmakruiden.
80 min
25 min
Gemiddeld
15 stuks
1 pak Koopmans Witbrood
25 g boter
275 ml water (handwarm)
Doe de witbrood mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Dek de kom af met plastic en laat het 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door. Je kunt het eventueel nog 15 minuten laten narijzen voor luchtigere worstenbroodjes.
0,5 zakje shoarmakruiden
250 g gehakt (kip)
1 rode paprika
Kruid het kipgehakt met de shoarmakruiden. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en vermeng deze met het gekruide gehakt.
Verdeel het kipgehakt in ca. 15 stukjes en maak er rolletjes van.
Strooi wat bloem op het werkblad. Draai ca. 15 bolletjes van het gerezen deeg en druk deze plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.
0,5 ei
Klop het ei los. Leg de kipshoarma worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met ei.
Dek de kipshoarma worstenbroodjes af met een theedoek of stuk plastic en laat ze 45 minuten narijzen.
Verwarm intussen de oven voor.
0,5 ei
Bestrijk de shoarma worstenbroodjes vervolgens nog een keer met ei.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes met kipshoarma op een rooster afkoelen.