Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Worstenbroodjes

Haal de brabantse gezelligheid in huis met zelfgemaakte worstenbroodjes. Je bakt ze op basis van een broodmix.

Bereiden

80 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 stuks

Brood deeg maken

  1. Stap 1

    • 25 g boter

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 275 ml water

    Doe de witbrood mix en de boter in een beslagkom. Voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  2. Stap 2

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere brabantse worstenbroodjes.

Worstjes maken

  1. Stap 4

    • 250 g gehakt (half om half)

    • 0,5 zakje gehaktkruiden

    Kruid het gehakt met de gehaktkruiden.

  2. Stap 5

    Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.

Worstenbroodjes maken

  1. Stap 6

    Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 7

    • 0,5 ei

    Klop het ei los. Leg de brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met ei.

  3. Stap 8

    Laat de brabantse worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of een stuk plastic.

Worstenbroodjes bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 9

    Verwarm intussen de oven voor.

  2. Stap 10

    • 0,5 ei

    Bestrijk de brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met ei.

  3. Stap 11

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de brabantse worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.