Haal de Brabantse gezelligheid in huis met zelfgemaakte worstenbroodjes. Je bakt ze op basis van een broodmix.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere Brabantse worstenbroodjes.
Kruid het half-om-halfgehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje).
Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.
Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.
Klop het ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de helft van het losgeklopte ei.
Laat de Brabantse worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of een stuk plastic.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met de overgebleven ei (0,5 stuks).
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat de Brabantse worstenbroodjes op een rooster afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.