📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Dit recept is van: Koopmans

worstenbroodjes
Worstenbroodjes
Info Benodigdheden Stappen

Haal de Brabantse gezelligheid in huis met zelfgemaakte worstenbroodjes. Je bakt ze op basis van een broodmix.

80 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 Porties
Brood Hartig Hapjes Kerst Worstenbroodje Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 pak
    Koopmans Witbrood
  • Water
    275 ml
    Water
  •  
    250 g
    Gehakt (half om half)
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Ei
    1 stuks
    Ei

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74
  •  
    Huishoudfolie

Stappen

1. Brooddeeg maken

Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere Brabantse worstenbroodjes.

2. Worstjes maken

Kruid het half-om-halfgehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje).

Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.

3. Worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de helft van het losgeklopte ei.

Laat de Brabantse worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of een stuk plastic.

4. Worstenbroodjes bakken

Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met de overgebleven ei (0,5 stuks).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

Laat de Brabantse worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.