Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Dit recept is van: Koopmans

  1. worstenbroodjes
Item 1 of 1
Worstenbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Haal de Brabantse gezelligheid in huis met zelfgemaakte worstenbroodjes. Je bakt ze op basis van een broodmix.

80 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
BroodHartige receptenHapjesWorstenbroodjeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Water
    275 ml
    Water
  •  
    250 g
    Gehakt (half om half)
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brooddeeg maken

Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere Brabantse worstenbroodjes.

2. Worstjes maken

Kruid het half-om-halfgehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje).

Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.

3. Worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de helft van het losgeklopte ei.

Laat de Brabantse worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of een stuk plastic.

4. Worstenbroodjes bakken

Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met de overgebleven ei (0,5 stuks).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

Laat de Brabantse worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.