🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Worstenbroodje met Indisch gekruid gehakt

Worstenbroodje met Indisch gekruid gehakt

Dit recept is van: Linda

Worstenbroodje met Indisch gehakt
Worstenbroodje met Indisch gekruid gehakt
Info Benodigdheden Stappen

Heerlijke Brabantse worstenbroodjes, maar dan nét even anders van smaak. Deze worstenbroodjes zijn gekruid naar Indisch familierecept, met onder andere verse knoflook en ketjap manis!

65 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15-20 Porties
Brood Hapjes Hartige recepten Worstenbroodje
4
15 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    250 g
    Gehakt
  • Ei
    1.5 Stuk(s)
    Ei
  •  
    2 el (eetlepels)
    Ketjap manis
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  •  
    1 el (eetlepels)
    Maggi aroma
  • Nootmuskaat
    1 el (eetlepels)
    Nootmuskaat
  •  
    2.5 el (eetlepels)
    Paneermeel
  • Peper
    1 tl (theelepels)
    Peper

 

  •  
    0.5 Stuk(s)
    Bouillonblokje
  • Melk
    1 scheutje(s)
    Melk
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (lauwwarm)
    275 ml
    Water (lauwwarm)
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kurkuma

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Theedoek
    Theedoek
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Knoflookpers
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Gehaktkruiden (dag ervoor)

Het gehakt marineer je het liefst een dag van tevoren, zodat het Indische kruidenmengsel goed in het vlees trekt. Meng het gehakt (250 g) in een kom met de nootmuskaat (1 el), geperste knoflook (2 teentjes), peper (1 tl), ei (1 stuks), ketjap (2 el), Maggi (1 el), paneermeel (2-3 el), verkruimeld bouillonblokje (0,5 stuks), melk (scheutje) en wat zout (snufje).

Maak een bol van het gekruid gehakt, wikkel deze in plastic folie en plaats tot gebruik (de volgende dag) in de koeling om goed te marineren.

2. Brooddeeg bereiden

Meng in de mengkom eerst de Koopmans Witbrood broodmix (1 pak) met de kurkuma (1 tl) voor een mooi exotisch geel deeg. Voeg hierna het handwarme water (275 ml) en een beetje boter (25 g) aan de mix toe. Kneed met een mixer met deeghaken en/of met je handen tot één geheel.

Laat het brooddeeg vervolgens, afgedekt met een schone theedoek, 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel dan in 15 gelijke bolletjes. Leg de bolletjes op een bakplaat en dek ze af met een schone theedoek. Laat deze bolletjes bij kamertemperatuur nogmaals 20 minuten rijzen.

Handwarm water

Zorg ervoor dat het water echt goed handwarm is, oftewel een aangename douchetemperatuur: 38-40°C. Hiermee activeer je de gist.

3. Worstjes maken

Haal het gehakt uit de koeling. Bestuif een aanrecht of werkblad met wat bloem. Verdeel het Indisch gekruid gehakt in 15 gelijke bolletjes.

Pak een bolletje gekruid gehakt en rol dit tot een worstje. Rol het worstje vervolgens door de bloem. Doe dit met ieder bolletje en leg de worstjes ondertussen op een koele plek.

4. Indisch worstenbroodje vullen

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Pak het eerste bolletje, druk deze met duim en wijsvinger van beide handen in de vorm van een schuitje waar een gekruid worstje precies inpast. Pak een worstje, leg dit in het deegschuitje.

Rek nu de korte zijden open en vouw deze aan beide kanten ongeveer een halve cm over het worstje. Vouw nu de lange zijden van het deeg naar elkaar toe, zodat het worstje mooi ingesloten in het deeg komt te liggen. Knijp tussen duim en wijsvinger de lange zijde dicht.

Let het worstenbroodje met de naad naar beneden op de bakplaat. Herhaal deze stappen met alle volgende deegbolletjes totdat er uiteindelijk 15 worstenbroodjes op de bakplaat liggen.

5. Gekruide worstenbroodjes bakken

Laat de broodjes 10 minuten narijzen. Bestrijk ze hierna met een half losgeklopt ei (0,5 stuks).

Plaats de Indisch gekruide worstenbroodjes in de oven en bak ze mooi geel-goudbruin in ongeveer 20 minuten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.