Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Worstenbroodje met Indisch gekruid gehakt

Worstenbroodje met Indisch gekruid gehakt

Dit recept is van: Linda

  1. Worstenbroodje met Indisch gehakt
Item 1 of 1
Worstenbroodje met Indisch gekruid gehakt
info
Benodigdheden
Stappen

Heerlijke Brabantse worstenbroodjes, maar dan nét even anders van smaak. Deze worstenbroodjes zijn gekruid naar Indisch familierecept, met onder andere verse knoflook en ketjap manis!

65 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
15-20Porties
BroodHapjesHartige receptenWorstenbroodje

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    250 g
    Gehakt
  • Ei
    1.5 Stuk(s)
    Ei
  •  
    2 el (eetlepels)
    Ketjap manis
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  •  
    1 el (eetlepels)
    Maggi aroma
  • Nootmuskaat
    1 el (eetlepels)
    Nootmuskaat
  •  
    2.5 el (eetlepels)
    Paneermeel
  • Peper
    1 tl (theelepels)
    Peper

 

  •  
    0.5 Stuk(s)
    Bouillonblokje
  • Melk
    1 scheutje(s)
    Melk
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (lauwwarm)
    275 ml
    Water (lauwwarm)
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kurkuma

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Theedoek
    Theedoek
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Knoflookpers
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Gehaktkruiden (dag ervoor)

Het gehakt marineer je het liefst een dag van tevoren, zodat het Indische kruidenmengsel goed in het vlees trekt. Meng het gehakt (250 g) in een kom met de nootmuskaat (1 el), geperste knoflook (2 teentjes), peper (1 tl), ei (1 stuks), ketjap (2 el), Maggi (1 el), paneermeel (2-3 el), verkruimeld bouillonblokje (0,5 stuks), melk (scheutje) en wat zout (snufje).

Maak een bol van het gekruid gehakt, wikkel deze in plastic folie en plaats tot gebruik (de volgende dag) in de koeling om goed te marineren.

2. Brooddeeg bereiden

Meng in de mengkom eerst de Koopmans Witbrood broodmix (1 pak) met de kurkuma (1 tl) voor een mooi exotisch geel deeg. Voeg hierna het handwarme water (275 ml) en een beetje boter (25 g) aan de mix toe. Kneed met een mixer met deeghaken en/of met je handen tot één geheel.

Laat het brooddeeg vervolgens, afgedekt met een schone theedoek, 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel dan in 15 gelijke bolletjes. Leg de bolletjes op een bakplaat en dek ze af met een schone theedoek. Laat deze bolletjes bij kamertemperatuur nogmaals 20 minuten rijzen.

Handwarm water

Zorg ervoor dat het water echt goed handwarm is, oftewel een aangename douchetemperatuur: 38-40°C. Hiermee activeer je de gist.

3. Worstjes maken

Haal het gehakt uit de koeling. Bestuif een aanrecht of werkblad met wat bloem. Verdeel het Indisch gekruid gehakt in 15 gelijke bolletjes.

Pak een bolletje gekruid gehakt en rol dit tot een worstje. Rol het worstje vervolgens door de bloem. Doe dit met ieder bolletje en leg de worstjes ondertussen op een koele plek.

4. Indisch worstenbroodje vullen

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Pak het eerste bolletje, druk deze met duim en wijsvinger van beide handen in de vorm van een schuitje waar een gekruid worstje precies inpast. Pak een worstje, leg dit in het deegschuitje.

Rek nu de korte zijden open en vouw deze aan beide kanten ongeveer een halve cm over het worstje. Vouw nu de lange zijden van het deeg naar elkaar toe, zodat het worstje mooi ingesloten in het deeg komt te liggen. Knijp tussen duim en wijsvinger de lange zijde dicht.

Let het worstenbroodje met de naad naar beneden op de bakplaat. Herhaal deze stappen met alle volgende deegbolletjes totdat er uiteindelijk 15 worstenbroodjes op de bakplaat liggen.

5. Gekruide worstenbroodjes bakken

Laat de broodjes 10 minuten narijzen. Bestrijk ze hierna met een half losgeklopt ei (0,5 stuks).

Plaats de Indisch gekruide worstenbroodjes in de oven en bak ze mooi geel-goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.