Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Wolken chocotaart

Een hemels luchtige chocotaart, gebakken en gevuld met romige slagroom.

Bereiden

20 min

Baktijd

55 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. vet de randen in met boter of bakspray.

Wolken Choco beslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco

    • 1 el cacao

    • 3 eieren

    • 1 el melk

    • 200 ml slagroom

    Doe de cakemix, het zakje cacopoeder en 10 g extra cacao, de eieren en de slagroom in een kom en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over springvorm en strijk het glad.

  4. Stap 6

    Verdeel een kwart van het zakje poedersuiker over het beslag.

Bakken

  1. Stap 7

    Bak de Wolken cake onderin de oven op een rooster (bij combi-magnetron; niet op de glasplaat) in 50 - 55 minuten gaar.

    Kokostaart

    Maak er een kokostaart van, meng geraspte kokos door het beslag en vervang de eetlepel melk door kokosmelk.

  2. Stap 8

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

  3. Stap 9

    Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

  4. Stap 10

    Draai de afgekoelde Wolken cake om en verwijder het bakpapiertje. Plaats de taart met de bovenkant naar boven op een groot bord.

Taartvulling

  1. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

    • 250 ml slagroom

    • 25 g suiker

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop de slagroom met Vanillesuiker, Klop-fix en de suiker stevig. Snijd de taart door en vul de chocoladetaart met de helft van de opgeklopte slagroom.

Decoreren

  1. Stap 12

    • 20 g extra pure chocoladevlokken

    Bestrijk de bovenkant van de Chocotaart met de rest van de slagroom en decoreer de taart met chocolade vlokken. Strooi de overgebleven poedersuiker over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.