Een hemels luchtige chocotaart, gebakken en gevuld met romige slagroom.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. vet de randen in met boter of bakspray.
Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco, het zakje cacaopoeder en extra cacao (1 el), de eieren (3 stuks), de melk (1 el) en de slagroom (200 ml) in een kom en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door elkaar. Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over springvorm en strijk het glad. Verdeel een kwart van het zakje poedersuiker over het beslag.
Bak de Wolkencake onderin de oven op een rooster (bij combimagnetron: niet op de glasplaat) in 50 - 55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Draai de afgekoelde Wolkencake om en verwijder het bakpapiertje. Plaats de taart met de bovenkant naar boven op een groot bord.
Klop de slagroom (250 ml) met Dr. Oetker Vanillesuiker (1 zakje), Klop-fix (1 zakje) en de suiker (25 g) stevig. Snijd de taart door en vul de chocoladetaart met de helft van de opgeklopte slagroom.
Bestrijk de bovenkant van de Wolken Chocotaart met de rest van de slagroom en decoreer de taart met pure chocoladevlokken (20 g). Strooi de overgebleven poedersuiker over de taart.