Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Witte bolletjes

Witte bolletjes

Dit recept is van: Koopmans

  1. Witte bolletjes
Item 1 of 1
Witte bolletjes
info
Benodigdheden
Stappen

Lekkere verse en knapperige witte bolletjes uit eigen oven: alleen de geur al. Nog warm wat boter erop en zalig met chocolade of zelfgemaakte jam. Jammie!

75 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
BroodPasenBrunchThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (lauwwarm)
    275 ml
    Water (lauwwarm)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brooddeeg maken

Doe de mix voor witbrood (1 pak) en de boter (20 g) in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water (275 ml handwarm op ca. 38°C) toe.

Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Verdeel het gerezen deeg in 12 tot 16 stukken en draai hier bolletjes van.

2. Tweede rijs

Laat de bolletjes op de ingevette bakplaat 60 minuten narijzen onder een theedoek. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

3. Broodjes bakken

Decoreer eventueel met de het achtergehouden meel. Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten het midden van de oven gaar en goudbruin.

Bestrijk de broodjes zodra ze uit de oven komen met wat water: ze glanzen dan mooi en behouden het lekker knapperige korstje.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.