Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Witte bolletjes

Lekkere verse en knapperige witte bolletjes uit eigen oven: alleen de geur al. Nog warm wat boter erop en zalig met chocolade of natuurlijk zelfgemaakte jam beleggen. Jammie!

Bereiden

75 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12-16 bolletjes

Brooddeeg maken

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 20 g boter

    • 275 ml water (handwarm op ca. 38°C)

    Doe de mix voor witbrood en de boter in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water toe.

  2. Stap 2

    Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

  3. Stap 3

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  4. Stap 4

    Verdeel het gerezen deeg in 12 tot 16 stukken en draai hier bolletjes van.

Tweede rijs

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 5

    Laat de bolletjes op de ingevette bakplaat 60 minuten narijzen onder een theedoek. Verwarm intussen de oven voor.

Broodjes bakken

  1. Stap 6

    Decoreer eventueel met de het achtergehouden meel. Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten het midden van de oven gaar en goudbruin.

  2. Stap 7

    Bestrijk de broodjes zodra ze uit de oven komen met wat water; ze glanzen dan mooi en houden een lekker knapperig korstje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.