Lekkere verse en knapperige witte bolletjes uit eigen oven: alleen de geur al. Nog warm wat boter erop en zalig met chocolade of zelfgemaakte jam. Jammie!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix voor witbrood (1 pak) en de boter (20 g) in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water (275 ml handwarm op ca. 38°C) toe.
Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Verdeel het gerezen deeg in 12 tot 16 stukken en draai hier bolletjes van.
Laat de bolletjes op de ingevette bakplaat 60 minuten narijzen onder een theedoek. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Decoreer eventueel met de het achtergehouden meel. Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten het midden van de oven gaar en goudbruin.
Bestrijk de broodjes zodra ze uit de oven komen met wat water: ze glanzen dan mooi en behouden het lekker knapperige korstje.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.