Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.
Bak de grote soezen in 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en mooi bruin.
Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.
Doe het water (350 ml) in een kom en voeg de slagroom (250 ml) en mix voor banketbakkersroom (1 zakje) toe. Meng het twee minuten met de mixer op de hoogste stand.
Schil de peer en snijd 'm heel fijn. Voeg deze, samen met de kaneel aan de banketbakkersroom toe en roer het goed door.
Vul de tweede spuitzak met het perenvulling. Knip ook deze onderkant af en begin met het vullen van de soezen.
Leg het zakje glazuur 5 minuten in heet water. Kneed het glazuur (1 zakje) door en verdeel het over de soezen.
Top de soezen af met het gouden strooisel uit de bus Chocofantasie.