Charlie's Kitchen

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Winterse soezen met verrassende vulling

De favoriete soes van blogster Charlie's Kitchen: soezen gevuld met banketbakkersroom, slagroom, peer voor de frisse touch en kaneel voor het winterse tintje.

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg maken

  1. Stap 3

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 4

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 5

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soezen bakken

  1. Stap 6

    Bak de grote soezen in 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en mooi bruin.

  2. Stap 7

    Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.

Vulling met peer en kaneel maken

  1. Stap 8

    • Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 250 ml slagroom

    • Water

    Doe het water in een kom en voeg de slagroom en mix voor banketbakkersroom toe. Meng het twee minuten met de mixer op de hoogste stand.

  2. Stap 9

    • 1 peren

    Schil de peer en snijd 'm heel fijn. Voeg deze, samen met de kaneel aan de banketbakkersroom toe en roer het goed door.

  3. Stap 10

    Vul de tweede spuitzak met het perenvulling. Knip ook deze onderkant af en begin met het vullen van de soezen.

Soezen decoreren

  1. Stap 11

    • Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje glazuur 5 minuten in heet water. Kneed het glazuur door en verdeel het over de soezen.

  2. Stap 12

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    Top de soezen af met de gouden strooisel uit de bus Chocofantasie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.