Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Winterse soezen met verrassende vulling

Winterse soezen met verrassende vulling

Dit recept is van: Charlie's Kitchen

  1. Winterse soezen met verrassende vullingen
Item 1 of 1
Winterse soezen met verrassende vulling
info
Benodigdheden
Stappen

De favoriete soes van blogster Charlie's Kitchen: soezen gevuld met banketbakkersroom, slagroom, peer voor de frisse touch en kaneel voor het winterse tintje.

20 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
PeerKaneelRoomGebakSoezenBloggers

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    Dr. Oetker Banketbakkersroom

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    Water
  • Peer
    1 null
    Peer
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

3. Soezen bakken

Bak de grote soezen in 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en mooi bruin.

Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.

4. Vulling met peer en kaneel maken

Doe het water (350 ml) in een kom en voeg de slagroom (250 ml) en mix voor banketbakkersroom (1 zakje) toe. Meng het twee minuten met de mixer op de hoogste stand.

Schil de peer en snijd 'm heel fijn. Voeg deze, samen met de kaneel aan de banketbakkersroom toe en roer het goed door.

Vul de tweede spuitzak met het perenvulling. Knip ook deze onderkant af en begin met het vullen van de soezen.

5. Soezen decoreren

Leg het zakje glazuur 5 minuten in heet water. Kneed het glazuur (1 zakje) door en verdeel het over de soezen.

Top de soezen af met het gouden strooisel uit de bus Chocofantasie.

6. Het artikel van Charlie's Kitchen

Lees hier het artikel van Charlie's Kitchen

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.