🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Winterse soezen met verrassende vulling

Winterse soezen met verrassende vulling

Dit recept is van: Charlie's Kitchen

Winterse soezen met verrassende vullingen

Winterse soezen met verrassende vulling

Info Benodigdheden Stappen

De favoriete soes van blogster Charlie's Kitchen: soezen gevuld met banketbakkersroom, slagroom, peer voor de frisse touch en kaneel voor het winterse tintje.

20 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Peer Kaneel Room Gebak Soezen Bloggers
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 g (gram)
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    3
    Ei
  • Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
    Banketbakkersroom (Dr. Oetker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    Water
  •  
    1
    Peer
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    Dr. Oetker Glazuur Wit
    Bekijk in de shop
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie
    Bekijk in de shop

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

3. Soezen bakken

Bak de grote soezen in 30-35 minuten in het midden van de oven gaar en mooi bruin.

Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.

4. Vulling met peer en kaneel maken

Doe het water (350 ml) in een kom en voeg de slagroom (250 ml) en mix voor banketbakkersroom (1 zakje) toe. Meng het twee minuten met de mixer op de hoogste stand.

Schil de peer en snijd 'm heel fijn. Voeg deze, samen met de kaneel aan de banketbakkersroom toe en roer het goed door.

Vul de tweede spuitzak met het perenvulling. Knip ook deze onderkant af en begin met het vullen van de soezen.

5. Soezen decoreren

Leg het zakje glazuur 5 minuten in heet water. Kneed het glazuur (1 zakje) door en verdeel het over de soezen.

Top de soezen af met het gouden strooisel uit de bus Chocofantasie.

6. Het artikel van Charlie's Kitchen

Lees hier het artikel van Charlie's Kitchen

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.