Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. winterse kwarktaart met stoofpeertjes
Item 1 of 1
Winterse kwarktaart met stoofpeertjes
info
Benodigdheden
Stappen

Kwarktaart voor de winter met in glühwein en suiker gestoofde stoofperen!

120 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
KwarktaartPeerKerstZonder ovenTaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    750 ml
    Glühwein
  •  
    6 null
    Stoofpeer
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Kwark
    450 g
    Kwark
  • Taartina (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Taartina (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Dunschiller
    Dunschiller
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Stoofpeertjes maken

Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen 6 (stuks), halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker (75 g) toe en zoveel glühwein (750 ml) dat de peren ruim onderliggen en breng het op hoog vuur aan de kook.

Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken. Zet vervolgens de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.

Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.

2. Kwarktaart maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. Stoofpeertaart maken

Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart.

Bereid de taartmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) met water (300 ml), kwark (450 g) en slagroom (250 ml) volgens de aanwijzingen.

Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Bereid vervolgens de Taartina (1 zakje) met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat

Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een half uur in de koelkast afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.