Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Kwarktaart voor de winter met in gluhwein en suiker gestoofde stoofperen.

Bereiden

120 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Stoofpeertjes maken

  1. Stap 1

    • 750 ml Glühwein

    • 6 stoofperen (Gieser Wildeman)

    • 75 g suiker

    Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker toe en zoveel glühwein dat de peren ruim onder liggen en breng het op hoog vuur aan de kook. Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken.

  2. Stap 2

    Zet de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.

  3. Stap 3

    Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.

Kwarktaart maken

  1. Stap 4

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 5

    • 60 g boter

    Smelt 60 gram boter in een pannetje.

  3. Stap 6

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix door de gesmoten boter.

  4. Stap 7

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  5. Stap 8

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    • 450 g kwark

    Doe de 400 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  6. Stap 9

    Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuten tot een luchtige kwarktaart mengsel.

  7. Stap 10

    Schenk het taartmengsel over de bodem.

  8. Stap 11

    Laat de taart ten minsten 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Stoofpeertaart maken

  1. Stap 12

    Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart. Bereid de taartmix met 400 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen. Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

  2. Stap 13

    Bereid de Taartina met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat

  3. Stap 14

    Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.