Kwarktaart voor de winter met in glühwein en suiker gestoofde stoofperen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen 6 (stuks), halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker (75 g) toe en zoveel glühwein (750 ml) dat de peren ruim onderliggen en breng het op hoog vuur aan de kook.
Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken. Zet vervolgens de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.
Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart.
Bereid de taartmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) met water (300 ml), kwark (450 g) en slagroom (250 ml) volgens de aanwijzingen.
Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Bereid vervolgens de Taartina (1 zakje) met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat
Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een half uur in de koelkast afkoelen.