Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De originele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels. Maak de Eton Mess vlak voordat je 'm serveert, anders trekt het vocht van de stoofpeertjes en slagroom in de meringue.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven (elektrisch 120°C / hetelucht 110°C).
Zorg dat de kom vetvrij is. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (2 stuks) en de helft van de suiker (70 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (70 g) met de maïzena (1 el) en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.
Bak de meringues in ongeveer 60 minuten gaar. Houd de oven dicht en laat de meringues ongeveer twee uur drogen.
Je maakt een kom goed vetvrij door de binnenkant van de mengkom zorgvuldig af te nemen met keukenpapier met citroensap of keukenazijn.
Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels (2 stuks). Klop de slagroom (250 ml) met de Klop-fix (1 zakje) stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.
Laat de stoofpeertjes (700 g, zelfgemaakt of uit pot) uitlekken.
Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasjes mooi vol zijn.
Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels (Dr. Oetker Zachte Parels Zilver) over te strooien.