Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels
Item 1 of 1
Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels
info
Benodigdheden
Stappen

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De originele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels. Maak de Eton Mess vlak voordat je 'm serveert, anders trekt het vocht van de stoofpeertjes en slagroom in de meringue.

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
PeerStroopwafelMeringueKerstDessertsThema receptenDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    2 null
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    140 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Stroopwafels
    2 null
    Stroopwafels

 

  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    700 g
    Stoofpeer
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    Dr. Oetker Zachte parels zilver

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Glas
    4 null
    Glas

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven (elektrisch 120°C / hetelucht 110°C).

2. Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (2 stuks) en de helft van de suiker (70 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (70 g) met de maïzena (1 el) en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.

Bak de meringues in ongeveer 60 minuten gaar. Houd de oven dicht en laat de meringues ongeveer twee uur drogen.

Vet vrij maken

Je maakt een kom goed vetvrij door de binnenkant van de mengkom zorgvuldig af te nemen met keukenpapier met citroensap of keukenazijn.

3. Eton Mess bereiden

Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels (2 stuks). Klop de slagroom (250 ml) met de Klop-fix (1 zakje) stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.

Laat de stoofpeertjes (700 g, zelfgemaakt of uit pot) uitlekken.

Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasjes mooi vol zijn.

Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels (Dr. Oetker Zachte Parels Zilver) over te strooien.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.