Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De orginele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels. Maak de Eton Mess vlak voordat je 'm serveert, anders trekt het vocht van de stoofpeertjes en slagroom in de meringue.
40 min
60 min
Gemiddeld
4 porties
Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.
2 eiwitten
1 el Koopmans Maizena
140 g suiker
Zorg dat de kom vetvrij is. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Je maakt een kom vetvrij door de kom om te spoelen met citroensap.
Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.
Bak de Meringue in ongeveer 60 minuten gaar. Laat de oven dicht en laat de Meringues ongeveer twee uur drogen.
2 stroopwafels
Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels.
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
250 ml slagroom
Klop de slagroom met de Klop-fix stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.
700 g stoofperen (zelfgemaakt of uit pot)
Laat de stoofpeertjes uitlekken.
Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasje mooi vol zijn.
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels over te strooien.