🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Dit recept is van: Bakken.nl

Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels
Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels
Info Benodigdheden Stappen

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De originele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels. Maak de Eton Mess vlak voordat je 'm serveert, anders trekt het vocht van de stoofpeertjes en slagroom in de meringue.

40 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Peer Stroopwafel Meringue Kerst Desserts Thema recepten Dessert
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    2
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    140 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Stroopwafels
    2
    Stroopwafels

 

  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    700 g
    Stoofpeer
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    Dr. Oetker Zachte parels zilver

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Glas
    4
    Glas

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven (elektrisch 120°C / hetelucht 110°C).

2. Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (2 stuks) en de helft van de suiker (70 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (70 g) met de maïzena (1 el) en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.

Bak de meringues in ongeveer 60 minuten gaar. Houd de oven dicht en laat de meringues ongeveer twee uur drogen.

Vet vrij maken

Je maakt een kom goed vetvrij door de binnenkant van de mengkom zorgvuldig af te nemen met keukenpapier met citroensap of keukenazijn.

3. Eton Mess bereiden

Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels (2 stuks). Klop de slagroom (250 ml) met de Klop-fix (1 zakje) stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.

Laat de stoofpeertjes (700 g, zelfgemaakt of uit pot) uitlekken.

Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasjes mooi vol zijn.

Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels (Dr. Oetker Zachte Parels Zilver) over te strooien.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.