Een hartverwarmende appeltaart voor winterse dagen. Heerlijke cranberry, appel en kaneelvulling versierd met winterse sterren. Een kleurige appeltaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Ontdooi de verse cranberries (100 g) en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of bakspray.
Roer de boter (175 g) met de mixer met garden zacht en voeg de appeltaartmix van Koopmans Appeltaart (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Bekleed met de helft van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Schil de appels (6 stuks, Goudreinet, Elstar of Jonagold), verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), kaneel (snufje), de cranberries en de cranberrycompote (3 el). Vul de vorm met het cranberry-appelmengsel en druk stevig aan.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het resterende deeg uit tot een grote plak. Steek met de uitsteker sterren uit het deeg en verdeel speels over de bovenkant van de taart.
Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in 60 tot 75 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Laat de taart circa 1 uur afkoelen in de vorm. Bestuif de taart met wat poedersuiker voor een extra winters effect.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.