Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Winterse appeltaart met sterren

Een hartverwarmende appeltaart voor winterse dagen. Heerlijke cranberry, appel en kaneelvulling versierd met winterse sterren. Een kleurige appeltaart.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    • 100 g cranberries

    Ontdooi de verse cranberries en verwarm de oven voor. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of bakspray.

Taartdeeg maken

  1. Stap 2

    • 175 g boter

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    • 1 ei

    Roer de boter met de mixer met garden zacht en voeg de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 3

    Bekleed met de helft van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Taartvulling maken

  1. Stap 4

    • 6 appels (Goudreinet, Elstar of Jonagold)

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes.

  2. Stap 5

    • 20 g suiker

    • Kaneel

    • 3 el cranberrycompote

    Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel, de cranberries en de cranberry compote. Vul de vorm met het cranberry-appelmengsel en druk stevig aan.

  3. Stap 6

    Bestuif het aanrecht met bloem en rol het resterende deeg uit tot een grote plak. Steek met de steruitsteker sterren uit het deeg en verdeel speels over de bovenkant van de taart.

Bakken en serveren

  1. Stap 7

    Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in 60 tot 75 minuten in de oven gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    • Poedersuiker

    Laat de taart circa 1 uur afkoelen in de vorm. Bestuif de taart met poedersuiker voor een extra winters effect.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.